Main Menu

Der SCHWEINhofer

Started by ak, April 27, 2010, 04:29:36 PM

Previous topic - Next topic

ak

Planiram da porucim paketic od Schweighofer-a ali mi ne ide.
Vec 2 dana se nisu udostojili ni na email da odgovore.
Ne znam kakva su vasa iskustva snjima?

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

cane

Meni se cini da je sada kod njih selidba u novi lokal i da mozda zato nemaju vremena jer je kod njih ludnica sada.Na sajtu i pise da ce sve mozda malo duze da traje zbog guzve.Ja licno sam par puta porucivao od njih i prilicno sam zadovoljan.

ak

Hmm, ima taj artikal i na lindingeru ali ne u boji koju bih hteo. Ako je u pitanju selidba pa da covek i saceka.
A reci mi, da li skidaju MwSt. za porudzbine van EU i da li to treba ekplicitno da im se naglasi?

cane

Druze,veruj mi da nemam pojma o tome.Ja tamo zivim,narucim sta mi treba,za 2 dana imam kod kuce.jes malo skuplje al ide brze od HK.Mislim da bi to trebalo da se naglasi jer nisu bas srecni kad se tako nesto pita jer moraju papire da popunjavaju za te stvari koje se posle salju levo-desno,da bi njima isto odbili porez za taj isti proizvod.

marko

@AK, narucivao sam iz Lindingera i iz Schweighofera, sve je stizalo veoma brzo (7 dana, normalna posta).
Kada napravis account i ulogijes se, ako je adresa van EU automatski su cene bez Mwst.
Jedina falinka je to sto je minimalna postarina 20 eura, pa se ne isplati(barem meni) narucivati sitnice.
Ali, ako narucujes nesto vece, kao ARF, onda tih 20 eura na gabarit, terzinu i cenu ARF-a nisu uopste mnogo.
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

ak

@marko

Lindinger izgleda radi po tom principu da ti pri logovanju kad navedes zemlju skine i MwSt. ali schweighofer ne. Schweighofer je spustio cenu postarine na 15EUR koliko vidim.

magic

Oni na mailove ne odgovaraju. Mozes samo da napravis porudzbinu i da platis. Roba po automatizmu kada ide van EU dolazi bez poreza.

poz
Veljko

ak

Quote from: magic on April 27, 2010, 08:51:23 PM
Oni na mailove ne odgovaraju. Mozes samo da napravis porudzbinu i da platis. Roba po automatizmu kada ide van EU dolazi bez poreza.

poz
Problem je sto skidaju sa kartice sumu sa sve porezom (aka mwst.), jedino ako misle posle to da vrate, iako cisto sumnjam.

misha

kao sto ti je marko rekao,
za lindiger znam da je cena odmah bez poreza (ako si registrovan i ulogovan) i da je postarina 20 eur
maltene na sve. bez obzira da li je to jedan servo ili veliki model.

ak

@misha

da da, znam, empirijski dokazano ;)
Mislim da cu ipak da pazarim kod Lindingera. Ova prica sa emailovima malo iritira. Ako vec nemaju nameru da odgovaraju na emailove, onda neka ih smaknu sa kontakt strane na sajtu.

zajo

Ne odgovaraju na meilove i zato kupio sa drugi .Retko ko odgovara ustvari.
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

ak

Ja upravo zavrsavam porudzbinu na Lindingeru i placam postarinu vise posto iz schweighofera ignorisu emailove.
A bogami ni ovi iz Lindingera nisu bas revnosni.

vladasimon

Kako uplacujete Lindingeru ili SCHWEINhoferu,zapravo koje su varijante?

ak

Za Lindinger je isao "money order" posto to zahtevaju (valjda samo prvi put) a Schweighofer prima i kartice koliko vidim . Problem sa "money order" nacinom placanja je sto te transakcija kosta dodatnih 20EUR minimum. Kod Schweighofera ne skidaju MwSt. (tj. porez) automatski a nisam uspeo dobiti informacije da li je to kod njih uopste moguce i na koji nacin.

vladasimon

Quote from: ak on May 11, 2010, 01:18:29 PM
Za Lindinger je isao "money order" posto to zahtevaju (valjda samo prvi put)

Da li to znaci da mora uplatnicom preko banke?