Pozdrav iz Kombinata...
Imam jedno pitanje, molbu, problem, pa k'o velim, možda može neko savetom da mi pomogne...
Krenuo sam da povezujem i miksujem servoe u Pantheru i došao sam do malog problema, pa ko velim da pitam za pomoć...
Već par godina imam i letim sa JR 9303... Stanica pruža mnoge opcije ali, da li može ovo?
Radi se o pneumatskom sistemu za trapove...
Kako sam već ranije pisao, Panther prilikom poletanja i sletanja, uz izbacivanje točkova, otvara i zatvara vrata na glavnim trapovima...
Zato sam kupio Siera UP 2 cilindar, koji sam odradi ceo ceo ciklus oko vrata i trapova, a to je da kad servo pokrene cilindar on prvo otvori vratanca glavnog trapa, trapovi izadju napolje, zabrave se a, potom se vratanca na glavnim trapovima zatvore (inače bi ze odvalila jer su blizu zemlje)...
Pri uvlačenju točkova redosled je obrnut, prvo se otvore vratanca, trapovi udju i zabrave se i potom se vratanca zatvore.
Sve to radi savršeno, ali i na prednjem točku postoje vratanca, a ta moraju biti otvorena sve vreme.
Njih sam namestio da ih otvara servo...
Ajd sad pomagajte, kako da povežem da se vratanca prednjeg točka otvore prva a, zatvore zadnja?
Postoji li na 9303 neki mix sa delay funkcijom?
Znači trebalo bi da kad, recimo, slećem, kad prebacim prekidač za trapove, prvo servo otvori poklopac (vratanca) prednjeg točka, potom drugi servo pokrene pneumatski ventil (koji sve ono odradi što odradi...)...
Kad želim da uvučem točkove, prvo servo od UP 2 ventila treba da odradi svoji proceduru i na kraju da servo prednjeg točka zatvori poklopac...
Da li na JR 9303 ima neka funkcija "delay" kojom možeš, na neki način, napraviti pauzu u mixovanju dva kanala?
Hvala unapred
Mirče