Na Pantheru je danas završeno farbanje...
Golub je prevazišao sebe, pogotovo u strpljenju (sa mnom), a o farbanju neću da trošim reči...
Goša u "akciji"...
Na ovom mestu mu se još jednom neizmerno zahvaljujem...
Sad kad je sve sklopljeno, pokazalo se koliko je kolor šema "brutalna"... Prezadovoljan sam kako model izgleda...
Na RC Universu mi se javio jedan modelar i objasnoi mi poreklo Cougar-ove kolor šeme, koju sam koristio kao osnovu za moj model...
Ali Machinchy, legendarni britanski RC jet pilot i vlasnik Al's Hobby Shopa (
www.alshobbies.com), ofarbao je svoj Airworlod Cougar u ove boje. Slike koje sam ranije postavljao, su slike od njeovog modela...
Inače, avioni sa piratskom lobanjom i ukrštenim kostima pojavljuju se još od 1943, po prvi put na Corserima, a tokom dugog niza godina evoluirali su sve do današnjih dana.
Takvi avioni imaju ime Jolly Rogers. Postoji i sajt:
www.jollyrogers.comAvion u bojama, kao što je ofarban moj Panther, pojavljuje se (čini mi se prvi put) na F 14 Tomcat-u...
Evo i malo slika gotovog modela i nekih detalja...
Rep...
Zahvaljujući dobroj maskirnoj foliji (Oramask) sve ivice su veoma "oštre"... Još malo, baš krupnog plana...
Prednji deo trupa:
Napravljen je i prvi vedering:
Ovih dana počinjem sa sklapanjem, doterivanjem kokpita a, obavezno mora da "padne" vedering jer Panther ovako, mnogo "nevino" izgleda... Za vedering će biti malo šmirglanja i malo "prljanja"... Uostalom videćete te...
Pozdrav
Mirče