Main Menu

Липо пожар

Started by zajo, June 30, 2010, 10:36:15 AM

Previous topic - Next topic

zajo

Ја сам у реду,стан-зграда је у реду,пунјач,балансер у реду,2келиска 2400 пепео и три келиска 1800 и џубре.Нов паркет.....
Је сам једини кривац имено,уклњучио 1800 а заборавио да ја 2400 за ресивер још иључена.Седио гледао теве и од једанпут (:sok:) пакао.
Видео како гори бензин,нитро,барут али ово је неспоредливо.Могу само да замислим ста би било са нека 5000 5 келиска.Е то ако пламне бежи из кучу,спасавај себе.
Среча да сам био у кучи и да сам имао срече да је све испало без велике....УФ :sljus
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

flugzeug

(:sok:) Jao, pa ako ništa u šerpu si mogao da je staviš dok puniš, pokriješ poklopcem i ćao živio....c c c začas se tako kuća zapali  :sljus
Dobro je da je sve prošlo bez veće štete....kud evo gledam sve se to još na lakiranom parketu izdogađalo (nono) nikako dobro, parket lak kada se zapali  (fiu) ode sve u đavola.
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

sasa

Sus je ZAKON    :)aplauz  (yay)
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Rale

Strasno !!
Kako si reagovao ?
Kako si ugasio pozar ?
Da li si imao "lipo-guard bag" ?
Napisi malo detaljnije, za ne daj Boze, da znamo sta da radimo.

Pozdrav, Rale

jake87

Zato za lipo baterije kazu da se pune uz nadzor.

P.S. I ja glasam za serpu, za svaki slucaj  (:sok:)
Ko visoko leti izgubi domet.

zajo

Људи! Не дај боже да се некоме деси.То као прво.
На почетак сам пазио,пунио на плочке под надзор итд.Али како време пролази тако сам се опустио.
Нисам имо торбицу, ниту сензор за топлине(кои се продаје посебно)ниту никакве заштите.
Није било никакв warning него од једанпут пакао.Прво сам ислучио из струје пунач и склонио(није било лако поред ватре) ондак сам успомоч лопатке пренео батерију у кухинју која је веч била изгорела,била је жар црвена.Ондак сам отворио све прозоре.
Батерија се спалила исклучиво ради моје грешке јер на исти кабал биле су две батерије.Десило се веома брзо тако да нема баш времена за богзна ста да се уради.Гаснење водом заборавите.Да се разумамо ради се за 2cel 80-100 грама велика као два прста,значи веома малена.Могу да замислим ста би бло са нака озбиљна батрија.
Пунење уз ндзор не долази у обзир бар за мене али било каква заштита би завршила посао.Дали че да буде метална кутија,кофа,оргинал вречица није битно.Мислим да кутија требало би да има издуф јер то би експлодирало иначе и да не стои директно на тепих-паркет.
Ја чу од сад да водим рачун и саветујем и вас да урдите исто.
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

misha

ne samo lipo vec i ostale baterije.
ko ne veruje neka mu SaleR objasni kako gore nimh baterije

Rale

Hvala Zajo na odgovoru.
Svi smo mnogo citali o LiPo baterijama i o raznim pozarima.
No, sasvim je drugacije kada to isprica neko od nasih.
Ja redovno punim u vrecki i to stavim u lonac, ali bez poklopca !
Sve vreme sedim uz punjac i baterije. Za to vreme se kulturno uzdizem i citam neku knjigu  :big smile
Pozdrav, Rale

kole

ZA lipo ili aparat za gasenje namenjen litijumu ili pesak.

Punis u loncu i ako krene pozar samo zaspes lonac peskom!
Aeroplan Jocika, vidi!

Gabor

Ja punim samo kad sam u stanu, i to u zaštitnoj vreći. Uzeo sam taj veći, pa i dva od 4S lako staju...

vuk

zajo dobro sto si stavio ovu temu jer ja obicno uvece stavim bateriju na tajmer uticnicu i legnem da spavam pa se ona puni odredjeno vreme a poceo sam i da razmisljam da kupim litijumsku bateriju za svoj rc auto...da nisam ovo video sta bi sve moglo da se desi...gluvo bilo i coravo

vuk

ja sam upravo imao srece sa lipo...samo mi je izolacija izgorela pri voznji