Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

marko.jovanovic

The ground is the limit (or a water)

matic

LazarStan

They got money for wars but can't feed the poor

-2Pac

http://www.dreamerbeats.com/

LazarStan

Ovo je fenomalno!!!
Mada kako nauka ide napred ljudi idu nazad,pretvoricemo se u meduze... mmmm

They got money for wars but can't feed the poor

-2Pac

http://www.dreamerbeats.com/

rajker

Nije sramota učiti !!!

rajker

Nije sramota učiti !!!

rajker

Nije sramota učiti !!!

rajker

Nije sramota učiti !!!

marko.jovanovic

Dosta sličan model tom jeste ovaj
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=h_WwwWZSjhU
A i može dosta jeftino da se napravi

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=i0S4epTCmss

Znam da nije baš identičan ali dosta su slični i po obliku, izgledu.

rajker

Pa lice ali po mom misljenju dosta dostta su razliciti.Prvo sto je tip u svojoj radionici napravio cnc pa ga pravi od balse.Ovaj njegov vise mi se svidja bas zbog tih usporenih okreta i prefinoce u letu.Imas link ispod videa njegovog sajta,pa se tu da videti kako sve to uradjeno,a ima i prodaju tog modela na sajtu za nekih 130â,¬.Naravno da od stiropora jeftinije bi izaslo,ali to opet nije to.
Nije sramota učiti !!!

marko.jovanovic

Ne kažem da ovaj od balze nije superiorniji daleko od toga. pre svega ako ne onda ima makar pravilne profile krila.....
Ali sam samo naveo kao primer da se može nešto dosta jeftino uraditi slično tome. Takođe ako si odgledao ove linkove postoji dodavanje na napadnu ivicu krila određenog dela koji ti daje upravo ono što si naveo a to je mirnoća u letu i stabilnost na manjim brzinama što je imao i pravi Nemački avion po kojem je ovaj i pravljen iz II svetskog rata....
Ja lično obožavam stiroporce pa sam možda malo pristrasan po tom pitanju ali dobro svako ima pravo na svoj ukus, i mišljenje....
Nije namera bila da blatim model koji je postavljen prvobito na linku nego samo namera da se ako se nekom dopadne da neka alternativa u koliko nije u mogućnosti da kupi baš taj model.... Ja imam mogućnosti da kupim ali eto nekeko i dalje više volim da letim ono što je moji ruku delo nego kupovne varijante ma kako one letele i ma koliko koštale na kraju. Jer taj osećaj da nešto funkcioniše što si sam napravio je NEPROCENLJIV! Nije sve u novcu!
Druga stvar je što modeli koje prave ti likovi sa FT-a imaju dosta dobre performanse i jako lepo se ponašaju u vazduhu tako da nije ona priča samo daska, motor, vertikalac i komande i leti kako znaš i umeš nego ipak vrlo lepo može da se napravi i dotera da leti i takav model... Ko je ikada pravio tako nešto zna o čemu pričam. Najlakše je kupiti gotov model, odvojiti nek vreme da se sklopi i poleteti....
Opet neko to voli a neko ne i svi smo različiti ili valjda trebada budemo?

rajker

mmmm Pa i ja dosad imao skoro sve od stiropora i znam kako je onda kad sam pravis model.Od prvog modela MIG29 koji sam pravio od izoflora,pa F18,pa eurofighter typhoon,pa F22 pa alpha jet pa lill ripper,pa su31,pa.....da ne nabrajem sve.Ma nek prica ko sta hoce,,,,,,jeste da je to mucenje i dosta sati ulozenog rada,,,al taj osecaj kad ga prvi put uspesno poletis ,a znas da si ga ti sam pravio od A do Z,,,,,ma to je neopisljiv dozivljalj koji  bi trebao svaki RC modelar da oseti  ;namig Sledeci model kad napravis  znas vec sta si zgresio kod predhodnog,,,,,ufffff ma uzivancija.Nego odosmo mi sa ovom pricom na druge vode,,,a ovaj topik nije predvidjen za ovo.Zato sorry ,,,,,,,,,,,, (giveup)
Nije sramota učiti !!!

marko.jovanovic

Eto vidis i sam su pravio svašta pa ti je MASTERCARD osećaj poznat,   smo sve to što si nabrojao nema nikakve profile krila koliko znam i jako loše se ponaša u vazdugu posebno ako ima vetrova dok ovo što sam ja pravio uglavnom ima profil i veruj m dosta dosta dobo se ponaša.... Probaj da napraviš ono što sam ti predložio nije skupo treba ti nešto elektronike koje već vidim da imaš jer si sve i svašta i ti čačkao i pravio, par točkova i 2 table karton pene.