Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

IVAN3D

Svaka cast za reakciju (ako nije bilo namerno) a za avion sta reci voleo bi da vidim neku americku kantu da se tako izvuce!
Ali da je kojim slucajem kukom zakacio sajlu bilo bi belaja ali sve u svemu apsolutni  (res) za najlepsi avion na svetu!!!
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

saxpg

Dovoljan respekt je sto Ruski avioni za poletanje ne koriste katapult za razliku od americkih.
O kolikoj se snazi radi moze da se vidi na bilo kom klipu: Ruski avion pod punim gasom polece bez katapulta i nastavlja da penje posto uzleti sa platforme, dok americki i pored katapulta prvo izgubi koji metar visine pa onda nastavi. Neki ce reci da je fora u uzdignutoj rampi, ali jok, samo surova snaga.

ak

Ili mozda odnos tezine i snage? Npr naoruzanje?
Zar rusi imaju nosac aviona bez "ski-jump-a" ?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

misha

misha

Mythbuster

Sve je to tacno , samo sto:

Rusija ima jedan nosac i 24 takva Suhoja.
I nema para za novi nosac i jos takvih Suhoja a drugi nosac iz te klase, Varjag prodali su Kinezima.

S druge strane, Tomcat koji je u klasi Suhoja po nosivosti i doletu, je povucen iz upotrebe 2006.

F-18, koji je u upotrebi, znatno je ispod nivoa Suhoja 33, ali ih ima operativnih 400 komada na 10 nosaca klase Nimitz i jednom klase Enterprajz.
I rade posao, uzduz i popreko, pa i po nama, nesrecnicima, a Rusi samo vezbaju li vezbaju.

Nema zbora, ovo sto je lik izveo je za pricu, svaki drugi avion bi vec bio u potpalublju, ali je ocito da je vestina pilota spasila ono sto je omanulo, navodjenje na sletanje, a to se vezba, i to mnogo kosta.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju..."
Karel Čapek (1890-1938), otac naučne fantastike

"Ko uvece legne sa dupetom koje svrbi, probudi se ujutro sa prstom koji smrdi"
Srđan Dinči

IVAN3D

Quote from: Mythbuster on February 23, 2010, 11:20:33 PM
Sve je to tacno , samo sto:

Rusija ima jedan nosac i 24 takva Suhoja.
I nema para za novi nosac i jos takvih Suhoja a drugi nosac iz te klase, Varjag prodali su Kinezima.

S druge strane, Tomcat koji je u klasi Suhoja po nosivosti i doletu, je povucen iz upotrebe 2006.

F-18, koji je u upotrebi, znatno je ispod nivoa Suhoja 33, ali ih ima operativnih 400 komada na 10 nosaca klase Nimitz i jednom klase Enterprajz.
I rade posao, uzduz i popreko, pa i po nama, nesrecnicima, a Rusi samo vezbaju li vezbaju.

Nema zbora, ovo sto je lik izveo je za pricu, svaki drugi avion bi vec bio u potpalublju, ali je ocito da je vestina pilota spasila ono sto je omanulo, navodjenje na sletanje, a to se vezba, i to mnogo kosta.

Boj ne bije svetlo oružje već boj bije srce u junaka !!! :jaki: :jaki: :jaki:

americke kante  :hehe :hehe
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

misha

baba melanija

Stara baka da Vam kaže, ako niste znali, jedino dobro sa istoka što dolazi je sunce. A, i ono beži na zapad svaki dan.

Glider, mnogo bre dete preteruješ sa ti komentari... Svoje privatne stavove zadrži za sebe. Nije lepo...
Doduše treba moderatori da te opomenu a, ne ja ali...

SABURO

hmmm vidim da ima raznih komentara, svidja mi se...

elem, baba dobro dosla na forum, bilo bi lepo za pocetak da se predstavis u podforumu http://rcfly4um.org/index.php?board=28.0...
(poz)
Nikola | rcfly.in.rs

baba melanija

Hvala Saburo sine, baš si zlatan...

Predstaviće se baka, hoće, hoće... samo kad malo uvatim vremena.

Skoro sam nabavila ovaj kompjutor pa, mi još nije sve najjasnije. Pustiće baka da se prvo predstave ovi sa mnogo dužim stažom na ovom forumu. Još ne razumem sva najbolje pa, da vidim kako to drugi rade.
Ima baka vremena...

Ajte sad uzdravlje

Mela

Lazo

Quote from: baba melanija on February 23, 2010, 11:54:22 PM
Stara baka da Vam kaže, ako niste znali, jedino dobro sa istoka što dolazi je sunce. A, i ono beži na zapad svaki dan.

Bako Bako! A ovo gore je inače stav UN, a ne privatni?!? lol
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

coka

Posle zavrsenih studija, odluce se dva inzenjera da odu "trbuhom za hlebom".
Jedan ode u ameriku dok drugi, sa Lazinim i Gliderovim stavom, ode u rusiju, tvrdeci da je zapad glupost i da je Rusija prava stvar.
Posle 3 meseca, pisu pismo jedan drugom. Onaj iz Amerike pise:
Dobro mi je, radim dosta, kupio sam auto, zivim u kuci sa bazenom, igram golf, fino mi je. Kako je tebi.

Odgovor stize:

I ja radim, ne vozim auto, ne igram golf, sta to bese bazen... a tako mi i treba.

A sada moli vas vlasnik Suhoja 31 i F-a 15:
Hajde ipak da pokusamo da ovaj forum, cak ni u ovom topiku gde pisemo o svemu i svacemu, ne bojimo politickim bojama.

Lazo

Coko, jesi li ti primetio ovo -   lol ?
Nadam se da ga je makar tvoj kum Baba Melanija primetio ;namig
Uzgred budi rečeno, ili imaš stav - ili ti ga stave :_D
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!