Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

saxpg

Posle ovog spota stanes samo kao Patrik, Sundjer Bobov drug   BBLLAAHHHH!!!!!

SABURO

Quote from: n3mke on May 15, 2010, 09:55:57 PM
definitivno sledeci model u mojoj floti :)

:mhm  (res) ne znam da li si video par postova iznad u kombinaciji sa Saitom 82...u poniranju snap i da onako ostane ceo!!!  (:sok:)   Definitivno avion je brutalan!!! Tebi ce on da legne samo tako...jedva cekam da ga vidim u tvojim rukama
;namig
Nikola | rcfly.in.rs

n3mke

Video sam.. ludilo.
samo to nije isti model, ovaj je manji, 121cm raspona za elektro, tu je negde u klasi sa katanom md ;)

SABURO

da znam..ma bruka avion u svakom slucaju ;)
Nikola | rcfly.in.rs

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

saxpg

vladasimon

tibeteagle

Zašto Airfish ne poleti višlje? Da li se smatra avionom ili brodom? Ako poleti višlje, recimo preko 100m onda je već avion i važe navigaciona pravila za avione? Hibridi su uvek čudna stvar  mmmm
Evo jednog hibridnog projekta koji će raditi u Budimpešti. Razvili su ga mađarski inženjeri.  :jaki:  Kažu da je registrovan kao bus i kao brod. I vazač ima duplu kvalifikaciju. Kada je na kopnu onda je bus vozač a kada je na vodi onda je kapetan broda. Zašto odmah nisu napravili i da leti?  lol

http://www.youtube.com/watch?v=fE_TiNx_riE

ak

Quote from: tibeteagle on May 25, 2010, 02:08:57 AM
Zašto Airfish ne poleti višlje?
Zbog WIG ground effect-a.
GEV - ground effect vehicle
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

zgrujic

Quote from: tibeteagle on May 25, 2010, 02:08:57 AM
Zašto Airfish ne poleti višlje? Da li se smatra avionom ili brodom? Ako poleti višlje, recimo preko 100m onda je već avion i važe navigaciona pravila za avione? Hibridi su uvek čudna stvar  mmmm

Mozda bi i mogao da poleti vise, kao pravi avion, ali prazan i sa skoro praznim rezervoarom... AK je u pravu, u pitanju je efekat zemlje koji koriste i howerkrafti. Kad je avion blizu zemlje vazduh koji struji izmedju krila i zemlje ne moze da pobegne pa se stvara udoban vazdusni dusek . To znacajno povecava nosivost pa su ovakva vozila pravi teretnjaci.

Lazo

Većina ekranoplana može da se digne i više. Tako mogu da preskoče prepreke kao brodove, ostrva i slično. Ali, onda se lišavaju prednosti zbog kojih su konstruisani, a glavne su da se kreću avionskim brzinama a sa brodskom nosivošću. Te prednosti imaju zahvaljujući efektu vazdušnog jastuka, odnosno zone povišenog pritiska koja se pojavljuje ispod krila u blizini zemlje (površine uopšte).

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

srpska posla

Jednom Hobi, opet Hobi treci put...to su vec srpska posla

ak

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine