Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

zgrujic

zajo

Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

Gabor

Prošle nedelje su mađari testirali jedan obnovljen MiG-15... Na žalost poletanje nije prošlo baš najbolje. Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=BF55AJgv_mo

Piloti su prošli bez i jedne ogrebotine. Kako su naveli, problem su imali sa težištem modela...

Jedan video sa on-board kamerom. Ovako bi trebalo da leti i ovaj, iz mađarske...

http://www.youtube.com/watch?v=lTQObwFRzEo&feature=player_detailpage

IVAN3D

Quote from: Gabor on July 25, 2011, 10:10:04 AM

Piloti su prošli bez i jedne ogrebotine. Kako su naveli, problem su imali sa težištem modela...

Jedan video sa on-board kamerom. Ovako bi trebalo da leti i ovaj, iz mađarske...

he he nije model al ok greskica.
Vidi se da je problem sa tezistem mada je meni onako odoka i brzina sumnjiva mmmm

Avion je nosat i komandne repne povrsine nisu dovoljne da odrade svoj posao a odma nakon poletanja je nos otisao dole jer je teziste mnogo ispred aerodinamickog centra itd....
kako su to izveli pojma nemam mada imajuci u vidu da je avion remontovan moze se desiti da su nesto zaboravili da vrate  mmmm
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

Gabor

:sljus model.... greška na nivou  :hehe

Malo pre sam čitao još neke članke i kažu da ja taj avion specifičan i mora dugo da se pridrži na zemlji, hoće sam da se odlepi, a da nema dovoljno brzine ( to mi malo nije jasno  mmmm ), pa samim tim lako dolazi do propadanja...

Više njih je naveo da ti ljudi koji su ga radili, najbolji su u mađarskoj, ali kao piloti nisu se dorasli tom avionu. Zvanične objave još nema, istraga je u toku...

mirce

I meni se čini da je Mig 15 sa drugog videa, mnogo duže rulao, nego onaj Madjarski...
Šteta za Madjarski Mig, lepo su ga reparirali...

Koliko čujem i na našem nebu treba da se pojavi model ovog aviona. Baš lepo...

Pozdrav

Mirče

IVAN3D

\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

vihor522

Fenomenalan model, a i chovek ga "razvaljuje#  :)aplauz

Gabor

Uh, kakvo pilotiranje  :)aplauz  (res)
Pa, kad jednom porastemo....  (<--)

misha

sasa