Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

misha

Kod nas se multikopteri povezuju jedino sa snimanjem iz vazduha.
Mogucnosti primena ima bezbroj, tako da bi recimo ovakvi benzinski mogli prenostiti
teret i raditi slicne poslove gde  nije potrebna stabilnost vec velicina i snaga.

IVAN3D

Quote from: igorpl on December 22, 2014, 08:18:28 AM
Prvo da vam bude jasno multikopter sa samo glow ili benzinskim motorima nikada neće napraviti u tako malim varijantama jer se stabilnost dovodi u pitanje. Jako je teško ovo izvodljivo jer motori sa unutrašnjim sagorevanjem nemaju tu brzinu odziva na gas kao elektro.
Svaka varijanta koja je letela sa tim SUS motorima imala je elektro motore kao pomoćne iz razloga stabilnosti.
U prtivnom teško bi bilo da se upravlja sa ovim modelima. MOžeš ti njega podići i hoverovati ali kada krene levo desno tu nastaje problem slabog odziva na komande. Iz razloga što samo SERVO motor koji daje gas ima određeni LAG a gde je još PLUS LAG od MOTORA.
Tako da o porazu glow multikoptera nad elektro nema ni govora.

Pa upravo zbog sporijeg odziva se ovde sve kontroliše ne promenom broja obrtaja već promenom koraka.....
Uostalom imali ste skoro priliku da vidite kako radi 3D quad koji takođe preko koturača prenosi snagu na sve osovine a promenom koraka upravlja....
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

igorpl

I do čega onda dolazimo. Pravljenjem samo frankeštajna kojekakvih koji su tu eto iz fazona da bi se gledali YT kanali i da bi se reklo eto napravio sam quad koji ima pogon na benzinski motor. Sledeće očekujem da neko napravi varijantu gde će leteti on sam u njemu a kao pogon da bude neki V12 motor po mogućnosti. Slično se dešava i sa kojekakvim projektima tipa stavili smo avionski 8-9 cilindara motor (kružno poređani cilindri) i napravio motorcikl od njega. I šta čemu poenta? Možeš da ga voziš samo po pisti za avione jer u gradu pucaju bubne opne kada prođeš ulicoma a vozač mora da nosi ANTIFONE da bi vozio....
E ista je priča i sa benzincima?

Čemu komplikovati stvari kada za svakog benzinca može da se napravi ekvilvalent elektromotora koji će biti em manji em efikasniji em brži i imati više snage....
Ali mnogi uživaju u tome da bidu pioniri u svemu pa makar to bila i nepotrebna stvar koja nikada neće videti svetlost dana....
Čist američki stil samo da je GLASNO I JAKO! A što oni iščipaju obrtnog momenta i konja iz motora sa duplo većim zapreminama za razliku od evropskih varijanti i japanskih to nikom ništa samo MIŠIĆI NEK SU!
Joj što volem što sam PRIMITIVAN

Daky

Dalibor Daky Ilić

igorpl

A da zaboravih samo jednu stvar koliko je cena koštanja takvih akoliko klasičnih multirotora????????

nedbojsa

Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

sova

Quote from: kole_niš on December 25, 2014, 06:42:53 PM
Šampioni!

http://youtu.be/pD_yQZ4iNjY

Kraljevi su cak su i padobran stavili za jos koji put!!!! :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz
ex pseudonijum: sova

kole_niš

banbo

Make things as simple as possible, but not simpler.

mikula

Duhovito rešenje za lepo vertikalno poletanje.

igorpl

BRaća kinezi su znali za barut kada mi nismo za meetal.

sova

Nesto su mi ovi mnogo garavi za Kineze  :hehe :hehe :hehe
ex pseudonijum: sova

nedbojsa

Naravno da nisu kinezi, u pitanju su tajlanđani, ovo na snimku je njihova varijanta žirikoptera, inače to je snimak sa rocket festivsla, otprilike ekvivalent našoj seoskoj slavi ili ti bogimolji. Ekstremno velike pirotehničke sprave se pucaju taj dan i vrlo često ima i ljudskih žrtava. Ima na netu stotine snimaka samo tražite "thai rocket festival" sve se pravi u kućnoj varijanti ili na licu mesta. Inače jedan od mojih životnih snova je da se pojavim sa svojm kreacijom na nekom od festivala.

Bamboo Rocket Music Festival in Thailand: http://youtu.be/TMiT90lj1sg

Udon Thani - Boon Bung Fai Rockets At Ban That: http://youtu.be/NkQJJ0OM_2c
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

igorpl