Main Menu

CMP Zero

Started by Schwab, September 11, 2010, 11:18:27 PM

Previous topic - Next topic

presko

Није суштина у размаху и распону. Правилно је размах, али се доста користи и распон.

@ soprano

Проблем је у твом приступу ствари.
Лазо ти, лепо, каже, а човек је врло компетентан за то:

Quote from: Lazo on February 26, 2012, 03:32:21 PM
To nije bomba, već dodatni, odbacivi rezervoar za gorivo.

(pijemo)

Покушавајући да исправи твоју грешку, а ти одговараш:

Ako je to za njega bomba onda neka bude bomba,ja posedujem Ziro-a raspona 2,10m i ovaj rezervoar koji se u praksi koristi kao dodatni koji se odbacuje,ja zovem bombom i tako ce i da ostane.
Samo napred i sve najbolje

Негираш његову, добронамерну, и коректну исправку, а главни аргумент за то ти је поседовање Zero-а распона 2.10m. Извини, али то нује никакав аргумент за доказивање било чијег знања. Што се тиче додатног, одбацивог резервоара за гориво, Ти га можеш звати и саксијом. То је твој проблем и не интересује ме.  Не интересује ме, али само док се не огласиш на форуму. Мораш имати у виду да је ово озбиљан Форум са скоро 1400 чланова. Већина њих је овде да би нешто научила и из тог ралога се мора водити рачуна о свакој написаној речи.

Значи то није бомба и то не може тако остати ни за тебе и ни за било ког другог.

Али ни то није битно. Најбитније је, а и суштина ове моје приче, да се тачно и коректно пише, без импровизација, за ради оних који на овај Форум долазе да нешто науче.

Успут се извињавам због скретања са теме.

magic

Quote from: presko on February 27, 2012, 11:07:20 PM

Али ни то није битно. Најбитније је, а и суштина ове моје приче, да се тачно и коректно пише, без импровизација, за ради оних који на овај Форум долазе да нешто науче.

:)aplauz  (res)

poz
Veljko

An-2 colt

Ljudi ja sam trazio vase misljenje o radu, ne diskusiju ko je u pravu na dve strane!Koliko vidim niko se nije setio da kaze nesto o rezervoaru nego je svako razpolozen za raspravu! :(

Lazo

E, kad već pričamo o rezervoaru  ;namig, mislim da svakako ne bi trebao da se cakli, kao ni ceo avion naravno.

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

An-2 colt

Evo zavrsenog rezervoara!

Gabor

Ne razumem se još toliko u weathering, ali meni se sviđa kako si uradio...

mirce

Super je...

Pozdrav

Mirče

Schwab

Odlicno je , u takvim stvarima ne mozes da preteras.
Mozes naci na internetu kako su izgledali ti avioni i videces
da uopste nema pravila sto se tice zaprljanosti. Bilo je ekstremno
cistih do skroz zamascenih i prljavih , od potpuno lak do potpuno mat boja.
Zaprljanost zavisi od vremenskih prilika okruzenja letelice pa cak i stanja motora ....

Pozdrav i samo nastavi ...  (pijemo)
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

Lazo

Mislim... nemo' 'se jutiš... al' ispalo je zaebalo vek!

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

An-2 colt

Da li bi bilo zgodno na ovom modelu umiksovati flaperon, obzirom da nema flapsove?

Gabor

Quote from: An-2 colt on April 16, 2012, 04:48:18 PM
Da li bi bilo zgodno na ovom modelu umiksovati flaperon, obzirom da nema flapsove?

Pošto eleroni ne idu celom dužinom krila, ja ne bih to uradio. Inače imaš mogućnost za ugradnju flapsova, mesto im je ostavljen. Treba da se skine folija na tom mestu, i da se vidi šta su i kako su ostavili. Inače kod tog Zero-a ako se ugrade flapsovi, spušta se samo donja površina krila. Na RC Groups forumu imaš temu o tom Zero-u.

Schwab

Kao sto Gabor kaze , ne bi se igrao sa eleronima.
Ja sam hteo na tom modelu da isecem flaps jer ima mesta i tada sam nasao topik, ljudi su to radili, potrazi.
Bilo bi dobro da flaps ide celom duzinom iz jednog dela ispod trupa, i o tome sam razmisljao, nisam siguran
kako je to moguce izvesi jer bi moralo da se ukopava na spoju krila.
Koliko se secam krilo je presvuceno nekom vrstom tkanine, predlazem ti da zaseces do mesta do koga hoces
da skidas, da ne bi skinuo previse matrijala.

Inace avion je brz i treba mu flaps , mada nisam siguran koliko ces ga usporiti.
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

An-2 colt

Ne znam kakva su iskustva onih koji su koristili flaperon kad krilce nije duz cele strane krila,a bas me interesuje jer ne moram da kasapim avion ugradjujuci flapsove vec samo umiksujem kanale.Ja sam zainteresovan da probam, ne vidim sta lose moze proizaci.Ako jos neko ima iskustvo neka kaze.

Anakin

Imaš na stranim forumima poprilično diskusija o mixovanju elerona u flaperone na warbirdima. Izmedju ostalih i za zeroa ali je pravilo generalno za sve, ne samo za warbirde. Sećam se da mi je to isto prošle godine pričao i Preško na 13. maju. U slučaju kada su eleroni na krajevima krila, spuštanje istih u flaperone čini model izuzetno nestabilnim, mnogo lakše upada u stol iz kog se teže vadi. Tako da... jedino loše što može da proizađe je da olupaš model.
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.

mirce

Na tom malom Zerou još samo flapsovi fale, pa da ima jedno 7 kila "žive vage"... I ovako leti kao "tane"...

Batali sve eksperimante i leti tako kako je sve odradjeno....
Generalno, model je mali i pretežak...

Pozdrav

Mirče