Main Menu

PAYPAL

Started by panther, July 07, 2008, 10:12:18 AM

Previous topic - Next topic

saxpg

Izvor B92:

Srbija i Makedonija zovu "PayPal"
18. septembar 2010. | 14:10 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Srbija i Makedonija će zajedno poslati zvaničnu notu kompaniji ,,PayPal" kako bi što pre došla na ovo tržište i ponudila svoje usluge.

,,U razgovoru sa kolegom iz Makedonije došli smo do zaključka da je makedonski slučaj potpuno isti kao naš tj. da su i oni već nekoliko godina u komunikaciji sa 'PayPal-om', ali da konkretnijih pomaka u dolasku te kompanije na ove prostore nema", izjavila je ona.

Obe zemlje su u strateškom planu za aktiviranje ove usluge i zato je postignut dogovor da se ,,ujedini" tržište koje sada broji 10 miliona korisnika, kako bi ono bilo atraktivnije i interesantnije za ,,Paypal" usluge, navela je Matić.

Komentarišući poslednje istraživanje Republičkog zavoda za statistiku, o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, koje pokazuje da više od 87 odsto korisnika Interneta nikad nije ništa kupilo preko Interneta, Matić je ukazala da građani nedovoljno koriste ovaj vid komunikacije.

,,Osim toga, nema ni naročitog poverenja u sigurnost plaćanje preko Interneta, a celu stvar otežava i relativno komplikovana carinska procedura za robu koja dolazi iz inostranstva", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, problem carina će se sam regulisati kako proces pristupanja Srbije EU bude bio ubrzan.

,,Tome značajno doprinosi i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekla je Matić i dodala da će u roku od tri do pet godina carine prema EU potpuno nestati.

Da je kupovina putem Interneta ipak prisutna medju stanovnicima Srbije pokazuje, ne samo veliki broj sajtova namenjenih ovoj vrsti kupovine, nego i istraživanje Republičkog zavoda za statistiku prema kome je tokom 2009. godine više od 280.000 građana kupovalo ili poručivalo robe i usluge putem Interneta.

Yu-men

Quote from: saxpg on September 18, 2010, 07:10:36 PM
Izvor B92:

Da je kupovina putem Interneta ipak prisutna medju stanovnicima Srbije pokazuje, ne samo veliki broj sajtova namenjenih ovoj vrsti kupovine, nego i istraživanje Republičkog zavoda za statistiku prema kome je tokom 2009. godine više od 280.000 građana kupovalo ili poručivalo robe i usluge putem Interneta.

;namig

Nisu spomenuli nas "RC-Modelare", koji redovno kupuju putem interneta.

Da nije nas, broj bi sigurno bio dosta manji.  lol

pozdrav svima

Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Xardaz_abc

Dobar dan svima...
ja sam u toku pravljenja PP acc...cekam da unesem br kartice pa da se verifikujem e sad treba mi paypal za e-bay.uk nego za HK jer na ebay-u 80% prodavaca kao uslov postavlja PP ...
I) imam visa electron karticu iz OTP banke i neku kreditnu kontam da cu probati sa electron.. valjda ce moci da ne cekam 10 dana za virtuon...
II) cuo sam da PayPal skida neku proviziju pri kupovini .. da li je to tacno ?
hvala  (res)
My dream is to fly over the rainbow so high !

Gabor

Quote from: Xardaz_abc on November 05, 2010, 09:58:00 AM
Dobar dan svima...
I) imam visa electron karticu iz OTP banke i neku kreditnu kontam da cu probati sa electron.. valjda ce moci da ne cekam 10 dana za virtuon...
II) cuo sam da PayPal skida neku proviziju pri kupovini .. da li je to tacno ?
hvala  (res)

Visa electron zi neće proći na PP. I ja čekam Virtuon, isto OTP, taj treba da prolazi.

Da, skida malo provizije, neznam kako računaju, ali za plaćanje oko 50$ ti skine oko 1.50-1.75 $ sa računa

vladasimon

Moju Virtuon iz OTP ne prihvata  :-\

Gabor

Quote from: vladasimon on November 05, 2010, 11:23:24 AM
Moju Virtuon iz OTP ne prihvata  :-\

E, sad si me baš usrećio   mmmm

Xardaz_abc

fak it man xD a intezica neka virtuon ondaK ? xD  (pijanoo)

Gabor

Quote from: Xardaz_abc on November 05, 2010, 01:30:04 PM
fak it man xD a intezica neka virtuon ondaK ? xD  (pijanoo)

Ma bre od svake banke po jednu karticu pa će neka valjda proraditi  :hehe

Master Card od Banca Intesa radi, to sam koristio dosad, ali morao sam promeniti  ;namig

ak

Intesa Virtuon radi sa paypal-om, i nemas "troskove odrzavanja", tj. nista te ne kosta da je imas.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

Xardaz_abc

Shteta Otp nije losha banka ima jedna fina sto mi vodi radnju bash je zlatna xD  oo))

aca405

Quote from: ak on November 05, 2010, 02:41:24 PM
Intesa Virtuon radi sa paypal-om, i nemas "troskove odrzavanja", tj. nista te ne kosta da je imas.

I ja koristim Intesa karticu, samo se ona ne zove Virtuon nego Visa Internet kartica, ali verovatno si na to mislio.  ;namig

Super je, nema dodatnih troskova.

ak

Quote from: aca405 on November 05, 2010, 03:58:19 PM
Quote from: ak on November 05, 2010, 02:41:24 PM

I ja koristim Intesa karticu, samo se ona ne zove Virtuon nego Visa Internet kartica, ali verovatno si na to mislio.  ;namig

Super je, nema dodatnih troskova.

Da, da, na tu sam mislio. Kako god da se zove radi posao, a izgleda da paypal ne provaljuje njen BIN pa mozes da odaberes bilo koju zemlju ;)
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

Sava

Morate voditi računa kod kupovine da prije uplate kontaktirate prodavca da li šalje robu na adresu koja NIJE registrovana kod Pay pal. Prodavci slede politiku Pay pala o zaštiti klijenata, te robu isporučuju samo na onu adresu koju ste prijavili Pay palu. Ako je to adresa u BiH ili bilo koja zemlja u okruženju imaćete problem, prodavac će vam tražiti kopiju ličnog dokumenta, kopiju kartice i kopiju nekog od komunalnih računa kao dokaz adrse boravišta. Dakle bićete u problemu ukoliko ste već izvršili uplatu . Ovaj problem ne stoji ako kupujete na E bay, jer su u pitanju fizička lica gde sa ne postavlja pitanje adrese uplate i isporuke.
S druge strane firme koje primaju uplatu preko kreditnih kartica ne postavljaju pitanje adrese, ali takvih je malo, a kod kreditnih kartica preti opasnost upada u račun trećih lica, što vas može ojaditi.
Onog dana kada Srbija uđe u sistem Paypal svi gornji problemi će nestati, kada će to biti ostaje da čekamo. (spava)
ex pseudonijum: licider

firebird

i ja imam  virtuon od OTP izdatu jos u januaru i nisam mogao da je registrujem na pp.Pre naki dan mi stigne intesina internet i ni nju nisam mog'o da registrujem.Ne znam sta me zeza?Mozda ova intesina nije jos aktivirana,mada mi je ljubazna teta iz banke rekla da ce sutradan biti aktivirana i ja polozio na nju 5$.

firebird

U nedelju sam ponovo pokusao da registrujem Intesinu karticu na PP i PRIHVATIO JE  oo)).Danas sam uzeo izvod iz banke,ukucao verifikacioni kod,potvrdio i polozio 20$.Sad odo na hk da narucim neku sitnu glupost za probu reda 2-3$,neki servo hxt 900 ili prop...A OTP karticu mi i dalje ne prihvata  mmmm