Main Menu

PAYPAL

Started by panther, July 07, 2008, 10:12:18 AM

Previous topic - Next topic

Xardaz_abc

probao sam sa internet karticom banke inteza ....
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card

regovo sam se na BiH i odabrao visa card ...mada na internet kartici ne pise ni visa ni master card nista samo www intesa xD  4e
My dream is to fly over the rainbow so high !

zgrujic

U svakom slučaju kontaktiraj banku. Moguće je da ti kartica nije "aktivirana" ili da na vezanom računu nemaš ni banke. Ili si prosto loše uneo broj.

zgrujic

Quote from: jake87 on November 18, 2010, 10:24:17 AM
PAYPAL uzima procenat od svake kupovine, odnosno novane transakcije  4e

Da, PayPal uzima procenat od onog ko prodaje, a ne od onog ko kupuje. Naše banke uzimaju još! Kao nema provizije (kod nekih), a sve transakcije se vrše u EUR! To znači da ako plaćaš nešto od $10 banka uzme tvoje EUR, pa ih po svom kursu prevede u $$. Nedaj bože da imaš $$ na računu! Onda ti tvoje bele dolare prevedu u Jevreje, pa te Jevreje opet prevedu u $$! Bezobrazluk i lopovluk!

ak

Quote from: zgrujic on December 30, 2010, 07:28:31 PM

Da, PayPal uzima procenat od onog ko prodaje, a ne od onog ko kupuje. Naše banke uzimaju još! Kao nema provizije (kod nekih), a sve transakcije se vrše u EUR! To znači da ako plaćaš nešto od $10 banka uzme tvoje EUR, pa ih po svom kursu prevede u $$. Nedaj bože da imaš $$ na računu! Onda ti tvoje bele dolare prevedu u Jevreje, pa te Jevreje opet prevedu u $$! Bezobrazluk i lopovluk!
Ako je banka ok, onda je i kurs ok. Razlike u kursu i provizije moraju da postoje, to je realnost, jebga :( Niko ne radi za dzaba.
Kod Intese koliko znam ne naplacuju otvaranje racuna niti kreiranje kartice a ni "odrzavanje", moraju negde da zarade.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

zgrujic

Quote from: ak on December 31, 2010, 02:23:00 PM
Quote from: zgrujic on December 30, 2010, 07:28:31 PM

Ako je banka ok, onda je i kurs ok. Razlike u kursu i provizije moraju da postoje, to je realnost, jebga :( Niko ne radi za dzaba.
Kod Intese koliko znam ne naplacuju otvaranje racuna niti kreiranje kartice a ni "odrzavanje", moraju negde da zarade.

Slažem se, usluga mora da se plati, no kad ti par puta prebace $$ u EUR pa vrate u $$ to pređe svaku meru! Na malim transakcijama se ne primeti, ali na 200-300Eur to je već poprilično!

tihi

ja uplacujem u dolarima i tako izbegavam dodatno uzimanje para za nista 4e

Dejan Dobricki

ja kod intese uplacujem u dolarima na racun i tako ide transakcija , ali ako uplatis u evrima onda to ide euro -dinar -dolar , prodajes eure naravno po manjem kursu pa potom kupujes dolare po vecem kursu tako da te banka rebne 2 puta i to po njihovom sticovanom kursu, tako da ako ne znas kako ces kupovati za eure ili dolare bolje da imas dinare na racunu tu ti uzmu samo jednom jer odmah kupujes odredjenu valutu , na moje pitanje zasto to tako ide rekli su mi da je dinar platezno sredstvo i da ne mozes za dolare kupiti neku valutu i obratno nego prvo prodas  pa kupis sto je i normalno ali ako mene pitate nije problem otici u menjacnicu kupis po normalnom kursu i uplatis

poz

Kijan

Kartica benke intesa radi samo je potrebno malo duze cekati na aktivaciju. U mom slucaju iako je kartica bila aktivna posle 24 h nakon preuzimanja bilo je potrebno jos nekih 24 - 72 h da bi stvarno postala aktivna, odnosno da bih mogao da je registrujem na pp.
Uplacujem u $ a ko ima novac u eur onda se neprebacuje ceo iznos u din pa u $ vec samo deo za placanje racuna.

flugzeug

Od 06.Aprila, Paypal u BiH oficielno radi u oba smjera (primanje/slanje novca).
()-()  (<--)
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

darko

Quote from: flugzeug on April 12, 2011, 09:43:51 AM
()-()  (<--)
Odlicno , ovo je odlicna vijest !

gizmo

A kod nas se i dalje gine za sadnice japanske tresnje.... (___) mmmm

zgrujic

Quote from: flugzeug on April 12, 2011, 09:43:51 AM
()-()  (<--)
Bravo za Bosance! Mi smo ovde znaš mnogo pametni, pa nam to ni ne treba. Ne znam samo kako svet nije do sada počeo da priča viceve o glupim Srbima?

Bigneda

izgleda da Paypal vise ne prima kartice od Intesa banke, "The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal"  :(

ak

Quote from: Bigneda on May 16, 2011, 05:54:37 PM
izgleda da Paypal vise ne prima kartice od Intesa banke, "The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal"  :(
Izgleda ...
Ako neko provali koje od kartica prolaze bilo bi lepo da obavesti ostale.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

gizmo

Meni nikako nije jasno kako je moguce da svi zivi imaju PP, samo kod nas ne moze.
Nemoguce da je finansijski sistem bolji i sigurniji u Azerbejdzanu, Kirgistanu, Kazahstanu, Ruandi itd...