PAYPAL

Started by panther, July 07, 2008, 10:12:18 AM

Previous topic - Next topic

mad_mangod

Ljudi potrebno mi je da neko primi neki $ na paypal tj. da nije otvoren iz srbije. To je neki povracaj za neku robu a jedino mogu da mi vrate na paypal.

Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

nedbojsa

Refaund funcioniše i nama. Naravno samo ako je placeno preko paypal-a.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

mad_mangod

Pa nije placeno preko paypal-a nego karticom. Oni mi kazu da ne mogu da mi vrate pare na karticu nego da moraju na PP. Probali i nece tj. ne dozvoljava im.
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

nedbojsa

Menivje svojevremeno u vreme pre paypal-a jedan indijac pare refundirao direktno na devizni račun. Otišao do banke i tražio instrukcije za plaćanje, dobio iban i swift. Pare legle za par dana i banka ni dinar provizije nije uzela pri podizanju novca.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

pnedic

Sistem uplate sredstavana na PP racun jos ne funksionise u Srbiji. Najavljuju da ce uskoro i to da bude.

Sa druge strane, u RFB banci ja sam morao da otvaram poseban racunb (za doznake iz inostranstva) da bi mi bilo uplacene neke pare (u evrima). To je bilo pre dve - tri godine, i uplata je bila iz Crne Gore. Iako sam tada imao u banci devizni racun, moralo je ovako. Neznam kakva je sada situacija, ali mislim da se nista nije promenilo.
PItaj u banci ciji si klijent.
Ne verujem da ti koji treba da ti uplate ne mogu da to odrade pomocu platnih instrukcija koje ce ti banka dati (kao sto je @nedbojsa pomenuo) - tj morali bi da mogu.

Miki Va

@Pnedic
Refund na PP funkcionise najnormalnije kao sto rekose gore kolege dobijes novac nazad na svoju karticu.

@mad
Pa sta ti je problem da otvoris svoj nalog na paypalu pa neka posalju na taj racun ili nadji nekog drugara od poverenja u Nisu koji ima otvoren PP i neka posalju novac na njegov nalog.

mad_mangod

Quote from: Miki Va on May 28, 2013, 01:39:59 AM
@mad
Pa sta ti je problem da otvoris svoj nalog na paypalu pa neka posalju na taj racun ili nadji nekog drugara od poverenja u Nisu koji ima otvoren PP i neka posalju novac na njegov nalog.

Ma imam ja otvoren PP sa kojim sam placao ali kada sam im dao mail oni su mi rekli da ne mogu da mi posalju pare jer kazu da moj(nas) PP ne moze da prima novac.
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

Miki Va

Nisam do sad koristio direktno slanje/prijem novca, ali  verujem da je problem kako ti kazes jer kod nas to jos kilavo radi PP  mmmm .Nista sacekaj javice se neko ko ima full nalog pa ces odraditi transakciju.

Pozz

sova

koliko sam ja upoznat sa paypal racunom(imam 98 kupovina preko Paypala) Srbija trenutno ima samo mogucnost placanja preko PP drugi smer tj primanje novca jos nema.
Bosna je tu mogucnost dobila prosle godine.(a ja imam karticu na PP registrovanu u BL)
ako ti nesto znaci posalji mi pp poruku i poslacu ti mail svoje adrese na PP pa moze da ti refundira novac al ga ne bih podizao nego sa tim novcem ponovo kupis tu stvar na drugom mestu,ako ti to odgovara javi se!
ex pseudonijum: sova

ak

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

pnedic

Trebalo bi da narucujem nesto iz HK pa me zanima da li da idem na placanje preko paypal-a ili kao do sada visa karticom.

Kakva su sada iskustva oko paypala, vredi li upustati se u to konkretno kada je HK u pitanju. Vrednost robe ce biti do 45E

zbabic

Po meni je bolje placati putem Paypal- a. Bezbednije je, a ako dodje do problema oko kupovine, postoji mogucnost zalbe i refundacije.
S budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

mikula

Narucio sam do sada cirka 30 paketa iz HK i placao iskljucivo PayPallom.
Mogu samo da preporucim.

vpilic

Samo PayPal  (res) batali sve ostalo :)

Ako ikad nastane bilo koji problem posaljes im mail i sve resavaju oni  4e

djbojan

Samo paypal, mada ja imam na Sloveniju, kod njih radi i prijem novca, ali ne dizem nego trosim na netu ili prebacim nekom pa mi daju kesh.

samo na HK imam 58 paketa i nijedan problem     :big smile a tek na ebayu....