Main Menu

AKS kurirska sluzba - NIKAD VISE!!!

Started by gizmo, December 01, 2010, 09:29:41 AM

Previous topic - Next topic

gizmo

Pa to je postao vrhunac neprofesionalizma i bezobrazluka kako se oni ponasaju  mmmm
Jutros me u 8.30 zove njihov kurir da izadjem napolje (po kisi) da mi uruci paket koji mi je samo pruzio u ruke, bez ista da potpisem i naplatio 250din, a za tu tezinu na AKS sajtu pise da je 150 (ili 200).
Be mi se za 50-100din, ali ovo je vec ko zna koji put da imam raznih problema sa njima i ako nesto na svetu mrzim to je da me neko pravi magarcem.
Pokusavam da nekome ulozim reklamaciju na usluge i sledi prebacivanje iz centra u centar, sa telefona na telefon, neki se ne javljaju uopste, neki odbijaju pozive itd. Na kraju nekako uspevam da dodjem do
zamenika sefa poslovnice Zemun (sigurno veoma bitna i odgovorna persona u AKS-u  ;namig koji je obecao da ce ispitati slucaj...
Pre par meseci sam nesto vracao jednom prodavcu i AKS mi ni posle 10 dana nije donosio kintu. Zovem da proverim i naravno sledi prebacivanje na 5 razlicitih telefona uz krajnji zakljucak "ups, izvinte, sace vam doneti".

Zakljucak - od sad samo Post expres.

Gatti.Gatozza

Firma u kojoj radim je preko njih slala filtere za zaštitne maske. Kutije koje su došle kod kupca su bile potpuno natopljene vodom, a šteta je bila oko 500 eur. Šteta je naplaćena, ali je kupac ostao bez filtera koji su im bili potrebni.

Radili smo u početku sa Post Expressom, ali su bili naprasno poskupeli.
City Express se ponaša kao princeza na zrnu graška, a njihov kurir koji drži naš reon je neuravnotežen čovek.
Daily Express je za sada ok, mada je otišao kurir sa kojim smo imali jako dobru saradnju, a na njegovo mesto je došao klinja koji je blago bezobrazan i rizikuje punu bulju šimika ako tako nastavi da se ponaša.

Generalno iskustvo sa brzim poštama je da je bitno da kurir koji drži vaš kraj bude normalan čovek na mestu, sve ostalo funkcioniše. Što se tiče nedobijanja novce, to je isključivo propust kurira kog mrzi da dođe "samo zbog toga", a možda se i ponada da ćete zaboraviti na njega.

magic

Meni vec 7 dana ne donose novac od kako je posiljka isporucena! Od jutros pokusavam da ih dobijem na neki od telefona i niko se ne javlja???

Vala i meni je poslednji put da radim sa njima.

poz
Veljko

marko

Ne znam, ali AKS je u mom slucaju dobar kao  onaj postara iz Grcke mitologije sto ima one cipele ili sta vec sa krilima(mislim da se zove Hermes ili tako nesto). :big smile

Sve je bilo tacno u milimetar, a da sada sam polsao preko 30 posiljki preko AKS-a.
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

misha

ubedljivo najgori od svih. posiljke ne stizu po 4-5 dana. odavno prestao da koristim njihove usluge.
najbolju saradnju imam sa City Expressom.

Gabor

Paaaaa, mi se već tužimo (kush) ....

Baš me interesuje kad ću sa njima završiti oko naplate štete

http://rcfly4um.org/index.php?topic=5002.0

IvanGrozni

AKS je strašno loš. Ne znam zašto, ali im treba po mesec dana da donesu novac. Verovatno ga prvo malo okrenu po deviynom kursu ili nešto slično. Odustao sam od njih kada ja šaljem. Sada sve što treba šaljem PostExpresom. Danas-sutra-prekosutra. Tako ide redosled slanja robe i primanja novca nazad. Vrlo efikano.
Usluge ostalih kurirskih službi nisam ni probao.
AKS sucks

Poz.

sman

AKS je najgori ...Probajte sa "D Express"-om ,odlicni su.Ja dugo radim s njim i prezadovoljan sam... ()-()

n3mke

Svi vi sto se zalite na aks ocigledno nemate iskustva sa drugim kurirskim sluzbama. Ja sam preko svih slao i jedino aks mi nije pravio probleme, a preko njih sam poslao i primio sigurno 30 ili vise paketa.

marko

Quote from: n3mke on December 01, 2010, 04:59:31 PM
Svi vi sto se zalite na aks ocigledno nemate iskustva sa drugim kurirskim sluzbama. Ja sam preko svih slao i jedino aks mi nije pravio probleme, a preko njih sam poslao i primio sigurno 30 ili vise paketa.

Isto kao i Nemanja, AKS  (res), za sada.
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

sasa

Quote from: marko on December 01, 2010, 05:29:03 PM

Isto kao i Nemanja, AKS  (res), za sada.

Znaci nikada, ali nikada nisam imao problema sa AKS-om,  :)aplauz a poslao sam i primio oko 50-tak paketa, (:sok:) cak su mi na licu mesta kuriri umanjivali postarinu na moju reklamaciju.  :mhm Svi ovi ostali,a pogotovo POST-EKSPRES ,naplacuju ti ,te za povracaj,  :sljus te taksu neku, :sljus te 20 din. za tetku,  :hehete za tecu,  :_D te...j...mli ga za sta sve ne izmisljaju. :jaki:
Ja glasam za AKS  :)aplauz
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

bmxstefan@gmail.com

Prosle godine stigao motor sa polomljenim i iskrivljenim rebrima!!!Bilo je jos ostecenih sitnica i velikih ogrebotina na auspuhu!!!
Bilo je slucajeva gde je prodavac placao postarinu i kada mi stigne paket kuriri iz AKS-a ponovo traze da se plati postarina,
i onda ide klasicno natezanje sve dok ne nazove prodavca i uveri se!!!

sman

eee sad ispade da neko nema ili ima iskustva, ili reklamira ovu ili onu brzu postu...ja brzu postu koristim izmedju ostalog i za posao kojim se bavim i ponekad na dan dobijem i po desetak paketa i na osnuvu toga sam napisao to sto sam napisao...probao sam sve brze poste i jos uvek koristim i usluge aks-a ali su oni za "medalju" osoblje im je katastrofalno ,ako nesto posaljes sa otkupninom moraces da ih juris po gradu po nekoliko dana i jedino oni znaju da ti zakucaju na vrata u neka nezgodna vremena ,recimo oko 7 uvece... ()-() ()-()

sman

Quote from: bmxstefan@gmail.com on December 01, 2010, 06:09:40 PM
Prosle godine stigao motor sa polomljenim i iskrivljenim rebrima!!!Bilo je jos ostecenih sitnica i velikih ogrebotina na auspuhu!!!
Bilo je slucajeva gde je prodavac placao postarinu i kada mi stigne paket kuriri iz AKS-a ponovo traze da se plati postarina,
i onda ide klasicno natezanje sve dok ne nazove prodavca i uveri se!!!

ovo duplo naplacivanje sam i ja osetio na svoju kozu ,pa ako prodje, prodje... :sljus

enes

Da se pridruzim Preko AKS saljem vec par godina iskren da budem na pocetku sam dobio samo jednom priznanicu.2 put kada sam slao kaze lik jel adresa zapisana reko jeste jel iznos jeste slusaj ortak zurim napisat cu ja u centrali ako nije problem ja naivan hajd eok ali nemoj d abude problema vrednost 200 eura. I stvarno 3 dana donese on meni uredno lovu.Navadio se lik i od tada ne daje nikad priznanice.Dok covek sa foruma nije bitno kako se zove ja platim postarinu i on je plati tamo mene ubedjuje da sam lopov i varalica i ako nemam veze o cemu se radi.Kada sam 20 eura za telefoniranje sa centralom u Sapcu pa centrala u uzicu pa sa likom koji ne daje priznanice rekose mi da kazem tome sa foruma da ne place vracene su mu pare posto se ovaj naljutio ni dan danas ne znam dal je ili ne jer je ljut a i njegov problem jer ako sam rekao ja placam postu i ako ovi traze opet nije trebo ni da ga uzme! Dalje posle tog 1 stresa trazio sam da mi izdaju racune ovaj se poceo bahato ponasati izdao 1 racun i opet pocelo po starom nema racuna,sta se desava opet neko sa foruma uzima nesto od mene i nikada ga ne dobije ovi izgubili paket i ako nisam imao papir stvarno posle intervencije kod ovog sto uzima pakete kod nas dobio sam pare nazad,jeste d akolega ostao bez reglera ovde mu se izvinjavam bar je bio korektan i kada se raspitao sam kod KAS potvrdio mi sta sam vec znao.Ima jos Posle tog slucaja zvao sam Opet centralu u Sapcu opasno sam ih iskritikovao,ovi meni odma br. centrale u Uzicu javlja se neki Nikola ok i korektan covek kaze ne moguce al ce da ispitamo sve.Zovem ja da uzme paket na sta mi ovaj odgovara ako ja zgubim posao zbog tebe ja tebe tuzim bla bla... Da si radio svoj posao kako treba ne bi bilo zoga nego ces da dodjes ili ne kaze danas ne,zovem sutra dan kaze ne... skoro 7 dana verovatno ljut sto sam se zalio sefu nece da dodje opet zovem Njegovog sefa Nikolu kaze covek ne moguce ako ga zoves ujutru on mora da ga uzme u toku dana reko mora ali nece.Od tog momenta sa Nikolom sam ostao ovako ne zovem kretena vec direkt sefa a on se obecao da ce max.24 sata nakon poziva biti na adresi i preuzeti uredno paket sa racunom! Da bi sve ovo izbegao,zovem brzu postu kazu to nam lomljivo ne mozemo to uzeti i svakako mi radimo preko racuna ne  moze sa eurima vec samo dinari,odma otpala saradnja,zatim isao kod poste u posti kazu sve vrednosti preko 2000 dinara moraju se opet u specijalne pakete prepakovati i sa nekim zigom bem li ga zapecati i opet samo u dinarima..I oni su otpali tako da sam se opet hteo i ne hteo vratio AKS brzoj posti ispade oni najbolji kaki su ovi drugi! Zakljucak AKS od momenta kada uzmu paket stize u naredna 24 sata osim ako ih ne uhvati praznik ili vikend ( RESPECT) zatim dobra stvar ne ide preko racuna i uzimaju evrice super stvar...Mislio sma da KAS los ali kaki su ostali ovi su jos i ponajbolji!!Moj glas opet teska srca ide Njima.