Main Menu

AKS kurirska sluzba - NIKAD VISE!!!

Started by gizmo, December 01, 2010, 09:29:41 AM

Previous topic - Next topic

alpha

I ja dajem glas aksu.Mnogo primljenih i poslatih paketa preko te sluzbe i nisam imao nikakvih problema.Prednost sto primaju stranu valutu za razliku od drugih.Moj glas za AKS. :)aplauz

n3mke

Ja sam sigurno 100 posiljki preko aksa izvrsio i ni jedne primedbe. Sto se tice lomljivih paketa nije do njih, isto prolazi kod svake kurirske sluzbe. Nedavno sam presao na post exp. jer aks samo rano ujutru prima pakete i opet sam sasvim zadovoljan, cak mi ranije stize novac..

zajko

Svi su losi, ali od svih njih AKS je najbolji, gomila improvizacija ali radi...  Slao gomilu paketa... radi...
City express me zapalio na tercoj posiljci, bio neki avion, kaze izvini nema para, kurir nam pobegao sa parama, a i tvoje su kod itog !!!!????
Onda smo se dva meseca ubedjivali da je sa parama pobegao njihov kurir, a ne moj i da ja nisam sklapao posao sa tim kurirom niti bilo kojim vec sa firmom CITY EXPRESS, a kuriri rade za njih te da mi City dodje lovu.... na jedvite jade posle dva meseca i milion poziva i "Majku i Oca i sve redom"....
Najbolji su DHL UPS FeDex... malo skupi ali pravi...
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

sasa

Quote from: sasa on December 01, 2010, 05:47:39 PM
Quote from: marko on December 01, 2010, 05:29:03 PM
Quote from: n3mke on December 01, 2010, 04:59:31 PM
Svi vi sto se zalite na aks ocigledno nemate iskustva sa drugim kurirskim sluzbama. Ja sam preko svih slao i jedino aks mi nije pravio probleme, a preko njih sam poslao i primio sigurno 30 ili vise paketa.

Isto kao i Nemanja, AKS  (res), za sada.

Znaci nikada, ali nikada nisam imao problema sa AKS-om,  :)aplauz a poslao sam i primio oko 50-tak paketa, (:sok:) cak su mi na licu mesta kuriri umanjivali postarinu na moju reklamaciju.  :mhm Svi ovi ostali,a pogotovo POST-EKSPRES ,naplacuju ti ,te za povracaj,  :sljus te taksu neku, :sljus te 20 din. za tetku,  :hehete za tecu,  :_D te...j...mli ga za sta sve ne izmisljaju. :jaki:
Ja glasam za AKS  :)aplauz

POVLACI SVE STO SAM REKAO ZA OVE....

Saljem coveku helikopter, i na kutiji naravno napisem crvenim markerom ...LOMLJIVO...,a kurir mi kaze,moze ,ali na moju odgovornost.
Rekoh,znaci ,vi ga polomite u transportu a ja da snosim za to odgovornost.Kaze bas tako.
Ja ga onda pitam da li je mozda bolestan,a on kaze da nije,ja onda to isto pitam i njegovog sefa i on kaze da nije bolestan,ja onda pozovem nekog tamo na reklamacijama u sapcu i pitam i njega je li bolestan,i on kaze da nije.
E kad je tako,ja vam vise ne saljem nista,a i vama bi predlozio .
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

disljenko

Sale ne mozes da ocekujes da za 350 kinti koliko bi kostalo slanje helia, da ti neko garantuje da nece da se polomi. Oni nude i opciju da osiguras posiljku ali Za vecu kintu, pa ako hoces ti izvoli. Tako ces biti miran.

misha

Po meni, AKS je ubedljivo najgora brza posta. Em su aljkavi, kombi vozila prljava tako da su mi svi paketi koji su stizali
isprljani, izgazeni (jasno se vide tragovi obuce) a jednom je cak sve bilo umazano uljem.

Zadnji poaket koji mi je slat je imao put od nedelju dana. Prvo je covek morao svaki dan da ih zove i dosli su tek cetvrtog dana
iako je on u zakazano vreme svaki dan bio kod kuce i cekao. Kada su ga napokon preuzeli, meni su ga isporucili tek treceg dana
od dana preuzimanja.

sasa

Quote from: disljenko on July 03, 2012, 09:15:04 AM
Sale ne mozes da ocekujes da za 350 kinti koliko bi kostalo slanje helia, da ti neko garantuje da nece da se polomi. Oni nude i opciju da osiguras posiljku ali Za vecu kintu, pa ako hoces ti izvoli. Tako ces biti miran.

Slusaj decko da ti kazem jednu stvar...
Prvo ja nisam pravio njihove cene,pa ako im je malo 350 kao sto ti kazes neka povecaju,ali trazim za ono sto sam im platio(koliko su trazili)posteno odrade svoj posao,a nikakvo osiguranje posiljke mi nije kurir spominjao a ni njegov sef a ni   oni iz uprave u sapcu.
Tako da vrlodobro znam sta sam ovde napisao,a ti,ako ti njihovi uslovi odgovaraju ,slobodno salji,osiguraj pa budi miran kako kazes...
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

djbojan

Sve zavisi od centra i mesta, ja recimo radim sa AKS-om vec dugo vremena, znaci od pocetka njihovog, i mozda je bilo kasnjenje par puta, ali nikad nijedan paket nije stigao polupan ili slomljen (500-600 paketa godisnje minimum).

Veliki i vazan faktor je kako upakujes tvoju robu, ne mozes ocekivati da se za 350din neko za.ebava sa tvojim paketom, lepi i izoluje......

Kad je gaboru polupan model, meni nije bilo nista cudno, kako ga je spakovao dobro je i ostao u par delova, to se nece ni u bilo kojoj drugoj drzavi tolerisati,

zato se i zove paket, jer je spakovano, a to sto mnogi kod misle da se to samo zamota u strech foliju i to je to.

E pa nije to dovoljno, nece vam niko prihvatiti da cuva, a i za koje pare, onda lepo sednes u auto i isporucis licno....

disljenko

Ti bi mozda trebao da pogledas sta oni nude i po kojim uslovima pa onda da iznosis neke zakljucke. Ja ne branim Aks i bas me briga za njih. Ali sigurno znam da nijedna kurirska sluzba nece da ti garantuje da posiljka nece da se osteti i to moras da shavatis. Ako ti je neka posiljka od vece vaznosti oni pruzaju mogucnost da osiguras... i to je to.

misha

niste shvatiti poentu. nebitna je vrednost posiljke. na kraju neka kazu ovaj paket kosta toliko i kraj. bitno je da mi se paketi ne prljaju,
da covek kada primi paket ne umasti odelo zato sto je uzeo paket a onda ruku stavio u dzep da izvadi novcanik, da mi po paketima ne gaze,
da ih ne bacaju i sl. ako je za takvo ophodjenje cena veca, onda neka kazu koja je. takodje, ako je to brza posta ne ocekujem da
je za 100 km potrebno 7 dana. i to ne jednom. uvek sa njima moram da se jurim i da trazim pakete. jednom je kod njih stajao 6 dana
paket a da ga nisu ni vratili ni isporucili. obrazlozenje - NISU ZNALI GDE JE TA ADRESA.!!!????

drjack

Ajde da i ja iznesem svoja iskustva,
Dnevno saljem po nekoliko posiljki , najcesce Dailijem  i AKS-om.
City izbegavam  zbog lokalnog kurira ali i  cena i povremenih obracunavanja nepostojecih troskova.
AKS mi je jednom zagubio ni manje ni vise nego otkupninu u iznosu od 700 EUR. Slicno kao Zajko, lomio sam se sa raznim sluzbama po Sapcu. Na kraju su mi posle 2 meseca vratili pare u dinarima zahvaljujuci tome jer poznajem tamo neke likove,  a  posle sam saznao da ih je zapalio lokalni kurir u mestu isporuke kojeg su naravno uhvatili itd.....
Zato posiljke sa otkupom iskljucivo saljem Dailijem. Inace ako npr. danas posaljes posiljku  pare stizu vec prekosutra, dok je to kod AKS-a do 7 dana a ponekad i ne stignu. :sljus Sve ostalo sto se tice ostecenja posiljke je slicno kod svih i tu nema leka osim jakog pakovanja. Ali moram reci i to, da mi se do sada nije desilo da posiljka ne stigne ili nestane...
Sve sto sam napisao vazi za posiljke koje sam poslao iz Beograda..

Gabor

Moju priču već znate... Od onda jedino primam pošiljke preko AKS, ali nema teorije da šaljem preko njih. Inače to stoji što je i Saša napisao, Postexpres garantuje za neoštećenje paketa. Ali i šaljem isključivo preko njih.
I juče, i danas mi je stigao pošiljka, malo veći koverat, nenormalno je bio prljav. Znači i to stoji što je Miša napisao, da uopšte ne čuvaju pošiljke od prljavštvine. Danas kad mi je kurir BEX-a bacio koverat na pult....  (___)  za malo da sam ga  (kush)
I još nešto. Ja uvek označim pravi vrednost robe. To mi je bila sreća i kod AKS kad su mi sjebali Spree. Ako se nešto desi, barem ima šanse da dobijete vrednost paketa...

An-2 colt

Zadnji put sam dve ipo nedelje cekao da mi donesu otkupninu...Ali sta da se radi!
Nekad su stvarno brzi, nekad spori...Znam samo da sam do sad svaki vazduhoplov ili odneo do kupca ili je kupac dosao ili sam ja isao po model...Te lako lomljive stvari nikako preko kurira!!!

misha

Stvarno ne mogu da verujem. Danas mi covek posalje paket (pismo) a u njemu neki alatic koji mi je bas hitan i sve mi je sisplanirano
u firmi da sutra za jednog klijenta zavrsim posao cim mi taj alat stigne. Pre pola sata me zove covek, predstavi se da je iz Cacka i da su mu iz AKS-a
ostavili neki paket. Naravno covek otvorio, video da to nema veze sa nji, ali mu je srecom bio komsija na kafi koji me zna i zna moj broj telefona,
i javio mi da je to kod njega. STRASNO. Inace, oni su paket poslat iz Cacka, nekoj firmu u Kragujevac isporucili u Cacku, nekom fizickom licu???

Stvarno nemam reci. Sve koji mi salju nesto prvo zamolim da ne salju AKS-om ali koleginica nije juce posiljaocu to napomenula i naravno ovo je sled dogadjaja..