Main Menu

Potrebna pomoc pri kupovini iz HK

Started by scirocco, January 19, 2011, 06:48:34 PM

Previous topic - Next topic

firebird

'Ajde i ja da postavim jedno pitanje u vezi tezine i postarine.Zasto kad hocu da pazarim neki mali rtf model ili slicno prvo mi nudi postarinu International(registered) i 9.99$ a kad nastavim proceduru kupovine nestane ovaj international i najniza opcija mi Air Parcel i 2.5x veca postarina???!!!  ")
necu vecu postarinu,ocu jeftinoooo.....

sloba_b

kolko sam ukapirao kinezi provalili onu kafansku foru, hrana za dz al kidaju na piće i salatu   (:beer:)

miša2002

Quote from: firebird on March 29, 2011, 06:47:43 PM
'Ajde i ja da postavim jedno pitanje u vezi tezine i postarine.Zasto kad hocu da pazarim neki mali rtf model ili slicno prvo mi nudi postarinu International(registered) i 9.99$ a kad nastavim proceduru kupovine nestane ovaj international i najniza opcija mi Air Parcel i 2.5x veca postarina???!!!  ")
necu vecu postarinu,ocu jeftinoooo.....

U pitanju je dimenzija pakovanja a težina prelazi 1,5kg ?
#FFCC00

firebird

@misa2002,ne prelazi tezina 500gr,nije to u pitanju...

evo na primer da kupim ovog malisana,masa pakovanja mu je 479gr.  http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11970

miša2002

A kolika je kutija - dodatna, i koliko "kila" ?
#FFCC00

miša2002

Nabaco sam nešto i taj model i kaže ovako:
#FFCC00

firebird

ne prijavljuje mi opciju za dodatnu kutiju,samo kaze: "Cart volume:  437 x 125 x 108mm" u zavrsnoj fazi pre konacnog placanja..

miša2002

Quote from: firebird on March 29, 2011, 08:35:46 PM
ne prijavljuje mi opciju za dodatnu kutiju,samo kaze: "Cart volume:  437 x 125 x 108mm" u zavrsnoj fazi pre konacnog placanja..
To ti je dodatna kutija i verovatno je ona od 490gr. Proveri krajnju težinu i to je to.
A evo samo model
#FFCC00

magic

Do odredjenih dimenzija bitna je tezina a posle recimo nekih 40cm duzine bitnija je duzina od tezine pa se po tom osnovu zaracunava i postarina. Najbanalniji primer su neke cevke ili stapici ili pak elise gde se odmah zaracunava veca postarina samo zbog duzine. Npr. elise do precnika 16" idu na tezinu, posle toga postarina i samo za jednu od 17" kosta 26$ tj. kao za paket od 1,5kg.

poz
Veljko

miša2002

Meni su za  Master Airscrew propeller 16x8x3  od 175gr dodali "   BOX-183g - Extra Size Cardboard Box and Packing..    $0.00    183gr " i poštarinu od 15$, a za Master Airscrew propeller 18x6  od 133gr   BOX-379g - Extra Length Cardboard Box and Packing 3..    $0.00    379gr a poštarina i dalje 15$...
#FFCC00

firebird

Pa da,ali zasto me onda zaludjuje nekim pocetnim cenama postarine,kad pregledavam "shopping chart",pa kad nastavim proceduru onda promeni opcije postarine.Zasto mi izbaci da mogu international(registered) mail na pocetnoj strani pa ga posle ukine,zasto ga odmah ne izbaci iz opcije a ne ovako moram posle da dodajem jos nesto da bih popunio kvotu mase tj. da mi ne ide prazan paket i max. iskoristim tu postarinu(air parcel) ").

Ajd kad smo vec kod toga na koji nacin da dodjem sad do ove cesne,  http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6331  . Sad prijavljuje da je paket prevelik za slanje za srbiju. ???Jel neko uopste uspeo da kupi neki veci model od njih...?

sloba_b

treba mi pomoc, nikako ne mogu da porucim elektoniku sa hobbykinga. Ispravno ukucam sve brojeve a on mi kaze da sam omanuo.. imam na raspolaganju master card-intesa) i svaki put kad kliknwem da kupi on sve ponishti pa iz pocetka,,

oo))

Yu-men

Quote from: sloba_b on April 13, 2011, 01:02:41 AM
treba mi pomoc, nikako ne mogu da porucim elektoniku sa hobbykinga. Ispravno ukucam sve brojeve a on mi kaze da sam omanuo.. imam na raspolaganju master card-intesa) i svaki put kad kliknwem da kupi on sve ponishti pa iz pocetka,,

oo))

Sve sto zelis obelezis sa "Add to cart" i kliknes na VIEW CART >> pa na buy now >> uneses sve potrebne podatke i kliknes na Continue >> otvoriti se "Shipping and Payment details" u "Customs Declaration:" obelezis "other" a u "Payment method:" obavezno "Direct Credit Card Visa / Mastercard / AMEX + 2%" i kliknes ponovo na "Continue" otvara ti se lista robe koju porucujes, ako je to tvoja zeljena roba na dnu obelezis "Check this button after you have read and agree to the following" i kliknes na "Confirm & Pay" >> otvara se stranica "PaymentAsia" gde uneses svoju email adresu i kliknes ponovo na "Continue" >> otvara se "PaymentAsia Online Payment System"
gde unosis:

Password:
Name On Card:
Start Date:
Expiry Date:
Issue number:
CV2: ovde unosis ta tri broja sa poledjine kartice.

i kliknes na "Pay now" ako javi da je uplata bila uspesna popijes jedno pivce da smiris zivce i cekas da postar zazvoni na vrata za paketom u ruci. 

Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

sloba_b

evo jos jednom probao i nece :(
ovakve stvari mi se desvaju ceo zivot  :sljus

mtesa

Juce sam se "svadjao" sa podrskom na HK, u vezi slanja u BiH.
glass-fiber sipke 2,5mm duzine 750mm salju kao air parcel
karbon sipke 2,5mm duzine 750mm salju samo kao EMS
I nikako da dobijem odgovor zasto.
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.