Main Menu

RC FLY BOOK

Started by banga, January 26, 2011, 01:13:25 AM

Previous topic - Next topic

Schwab

Quote from: wora on March 01, 2011, 02:51:47 PM
Quote from: Schwab on March 01, 2011, 02:44:58 PM
@Wora

evo link , ovde su veci gradovi u Srbiji.
http://www.mas-sabac.com/Auto%20karta%20Srbije.htm

Regije
http://www.visitserbia.org/Regije-i-gradovi-18-9-2

Ideja za sajt je odlicna ,samo napred.

pozdrav

Super, puno hvala. Dio toga sam već ubacio gore na sajt.

Jedino se svaki puta izgubim u tim regijama.

Kod većine zemalja cilj je doći do grada. Znači hijerarhija je slijedeća.

Country -> state -> city

A ovdje mi se čini da ispada country -> state(regija) -> općina -> grad?

Koliko vidim na tim linkovima imam regije :
    * Beograd
    * Vojvodina
    * Šumadija i Pomoravlje
    * Zapadna Srbija
    * Raška i dolina Ibra
    * Istočna Srbija
    * Južna Srbija
    * Kosovo i Metohija

Sad pod to bi trebalo linkati gradove?

U svakom slučaju, pokušat ću to napraviti kroz par dana, pošto moram polinkati već postojeće usere iz Srbije na novi model na ruke jednog po jednog.

Za sada je najbolje da kod registracije odaberete country Srbija, (srbija) pa grad. A kad ispravim regije, onda ćete dobiti poruku da osvježite profil.

Dovoljno ce biti da ubacis gradove. Ove regije su georafske , postoje i regioni , bolje da ne ulazis u to posto su skoro menjali ne znam ni da li je usvojeno.
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

SABURO

Samo dodaj 10-15ak vecih gradova u Srbiji bez regija (dakle Drzava(Srbija) -> Grad ), da se mnogo ne komplikuje bez potrebe za pocetak. Kasnije za ostale gradove/sela po zelji neka ti se obrate na pp ili email.
Sve u svemu kao sto rekoh ranije, ideja ti je super samo napred.

@misa2002
Nema to veze sa ovim..Decko ima sjajnu ideju, greska je do drugih ljudi koji su pravili bazu..nije do njega.

(pijemo)
Nikola | rcfly.in.rs

saxpg

Moj licni utisak je da je ideja OK, ali ja licno nisam se registrovao iz razloga sto je zahtjev za passwordom suvise komplikovan. Po meni to je bespotrebno i svakako bih takav password odmah zaboravio. Mislim da takva jedna zajednica nema podataka o nacionalnoj bezbjednosti pa da su security protokoli bespotrebno komplikovani.

Ovo je samo zapazanje  ()-()

wora

Quote from: saxpg on March 01, 2011, 04:04:48 PM
Moj licni utisak je da je ideja OK, ali ja licno nisam se registrovao iz razloga sto je zahtjev za passwordom suvise komplikovan. Po meni to je bespotrebno i svakako bih takav password odmah zaboravio. Mislim da takva jedna zajednica nema podataka o nacionalnoj bezbjednosti pa da su security protokoli bespotrebno komplikovani.

Ovo je samo zapazanje  ()-()

Istina, no sada postoji remember me, pa sustav pamti logiranog korisnika.

Inače, generalni problem jednog takvog globalnog sitea je da mora odgovarati standardima. Danas gotovo na svakom sustavu bilo to forum ili email, svi forsiraju secure passworde kako bi se izbjegli JOE accounti, a to su username joe password joe.

Obzirom da je site novi koncept, i da je trenutno gore tek 15-ak posto od onoga što će biti u konačnici, sustav mora biti zaštićen enterprise tehnologijom. Kroz neko vrijeme svaki član će imati svoj web shop, šta misliš kako bi ljudi reagirali kad bi im netko provalio u account i poslao spam za viagru na sve usere ili već nešto takvo?

Inače kod passworda, kao i kod  naziva website-ova, lakše je zapamtit riječ nego broj 80.90.123.35 (IP)

Jednom davno na predavanjima nam je jedan expert objasnio kako kreirati jak password, a da ga je opet lako zapamtiti..

A princip je slijedeći, uzmite jednu pjesmu, odaberite stih. npr. bob marley, no woman no cry

2. izvucite prva slova svake riječi. >>> bmnwnc,

3. dodajte da je svako drugo slovo veliko, >> bMnWnC

4. dodajte svoj favorite broj. npr 80 >> bMnWnC80

5. dodajte specijalne znakove, npr. isti broj samo sa shiftom, (=, >> bMnWnC80(=

I sada imate password koji je very strong, tim bolje što sada možete imati različite jake passworde na 10 različitih accounta
a kako iz zapamtiti, vrlo jednostavno, za svaki novi servis samo dodate neko slovo, npr. 

za rcfly4um, isti password bMnWnC80(= samo dodate rc ili 4
za twitter, ubacite bMnWnC80(=Teeet ili bilo što drugo..

Isto tako da bi ste ga lakše upamtili, svaki puta kad upisujete bMnWnC80(= ne govorite u sebi B m n veliko W, već samo ponavljate
stih u sebi, bob marley, no woman no cry osamdeset shift osamdeset. a zapamtili ste da je svako drugo slovo sa shiftom.

Ja svoj niti jedan password ne znam izgovoriti, ali ga znam ukucati ;)

tihi

i ja se slazem sa saxpg om pass je previse komplikovan i odustao sam od registracije ,samim tim sto imam jos milion nekih mesta i kad bi na svakom mestu imao takav pass nema sanse da popamtim sve zato imam dva passa koja svuda koristim Pozdrav Marko

wora

Quote from: tihi on March 01, 2011, 08:01:05 PM
i ja se slazem sa saxpg om pass je previse komplikovan i odustao sam od registracije ,samim tim sto imam jos milion nekih mesta i kad bi na svakom mestu imao takav pass nema sanse da popamtim sve zato imam dva passa koja svuda koristim Pozdrav Marko

Nažalost, ne mogu narušavati sigurnost sustava u kojega su uloženi mjeseci razvoja (upravo da bi bio siguran), radi samo nekolicine. Osobno mislim da svatko može zapamtiti imePrez#godina rodjenja stoga nažalost ovakva izmjena neće moći biti uvažena. Jer nešto tipa Lozinka#1 je nešto što će zadovoljiti kriterije, a svatko može zapamtiti je čak dovoljno.

Sa moje strane i sa strane rcflybook-a, forsiranje za passwordom, kao security-em će zadovoljiti sigurnost cijele ostale zajednice koja se potrudila zapamtiti password. Znači u account neće biti provaljeno definitivno osim ako nekome ne kažete password, pošto password nije pohranjen kod nas u bazi. ;)

A opet, obzirom da ti stari joe/accounti ne prolaze više niti na jednom servisu koji drži do sebe i svojih članova, ne vidim razlog da se dobra praksa mjenja na lošiju.
Pokušajte napraviti takav account na facebooku, twitteru, youtubeu i gmail-u. Jer, opet, ovo nije web stranica, ovo je mreža i jedan poprilično kompleksan sustav poptuno nove generacije web aplikacija.

Pa eto, da si stavio taj pass koji svuda koristiš i na njega nakalemio Rc#1 sigurno bi prošao, a ti bi ga sigurno zapamtio :)

Naime, svatko ima izbor, dakako svi koji se žele pridružiti novom obliku weba putem specijalizirane web aplikacije, je dobrodošao. Izmenjene i poboljšanja na bolje biti će uvjek prihvaćene, no nažalost zahtjevi za degradacijom sustava će ostati i dalje samo zahtjevi.

No, prema osobnim izborima, tko se pridruži, uživat će besplatne blagodati mreže kakva nema trenutno dostojnu kopiju ni konkurenciju na internetu, te će jednom moći pričati o tome da su bili pioniri te mreže, naravno da će time i polagati neka posebna prava koja su trenutno tajna, no unutar prve godine će sigurno doći na vidjelo :)

miša2002

Quote from: ak on March 01, 2011, 09:33:51 AM
@miša2002

kako je to resilo dilemu?

Imam malo poteškoća s linijom, pa zato kasnim s odgovorom na pitanje!
Odgovor je prost - sajt ima "ime i prezime" samim tim, po meni, nije "nameran"... 
#FFCC00

miša2002

Quote from: SABURO on March 01, 2011, 03:07:34 PM
Samo dodaj 10-15ak vecih gradova u Srbiji bez regija (dakle Drzava(Srbija) -> Grad ), da se mnogo ne komplikuje bez potrebe za pocetak. Kasnije za ostale gradove/sela po zelji neka ti se obrate na pp ili email.
Sve u svemu kao sto rekoh ranije, ideja ti je super samo napred.

@misa2002
Nema to veze sa ovim..Decko ima sjajnu ideju, greska je do drugih ljudi koji su pravili bazu..nije do njega.

(pijemo)

Bojim se da nisam baš najbolje shvatio opasku !?
#FFCC00

saxpg

Wora, evo obecavam da cu se potruditi da napravim taj super strong pass, ali samo zato sto se ovoliko trudis, cijenim to.  (res)

Puno srece! (pijemo)

BTW, sta ako ja sad kad znam kako se zoves, odem na FB, pa te tamo nadjem, pa vidim koju si pjesmu najvise lajkovao, pa uzmem prva slova i onda pocnem da upadam na PayPal, FB, mail.....
Haha, salim naravno, pozzzz

wora

Quote from: saxpg on March 01, 2011, 11:20:29 PM
Wora, evo obecavam da cu se potruditi da napravim taj super strong pass, ali samo zato sto se ovoliko trudis, cijenim to.  (res)

Puno srece! (pijemo)

BTW, sta ako ja sad kad znam kako se zoves, odem na FB, pa te tamo nadjem, pa vidim koju si pjesmu najvise lajkovao, pa uzmem prva slova i onda pocnem da upadam na PayPal, FB, mail.....
Haha, salim naravno, pozzzz

(res) :)aplauz

predobar  :)aplauz sad ću morat promjenit sve passworde na drugu strofu u pjesmi (:sok:)

Schwab

Quote from: Lazo on February 28, 2011, 10:36:34 PM
E, ali zato, u rubrici State možeš da biraš: Vojvodinu, Kosovo i Srbiju ")

Ovo i dalje stoji . State rubliku je potrebno obrisati ili staviti za izbor samo Serbia.
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

wora

Quote from: Schwab on March 02, 2011, 02:12:58 PM
Quote from: Lazo on February 28, 2011, 10:36:34 PM
E, ali zato, u rubrici State možeš da biraš: Vojvodinu, Kosovo i Srbiju ")

Ovo i dalje stoji . State rubliku je potrebno obrisati ili staviti za izbor samo Serbia.

Ok, pošto ne pratim baš najbolje trenutno stanje, kamo da onda stavim Vojvodinu i Kosovo? (state nije država, to vrijedi za united states, kod nas su države country)

vidi http://hr.wikipedia.org/wiki/Vojvodina

Dakle, country može biti samo ona zamlja koja ima međunarodni ISO kod. State je daljnja podjela po regijama, poddržavama, županijama, općinama kako za koga u određenoj zemlji. Znači neki standard.

Cilj statea je jedino da se olakša traženje gradova u zemljama koje imaju puno gradova. Znači umjesto da City lista bude dugačka npr. 100 gradova, biti će filtrirana po state-u na manje.

Znači, konstruktivni komentar za brisanje vojvodine je nešto npr. Makni vojvodinu i stavi ju tu i tu, jer tu pripada. Opet, obzirom da imam puno posla, a još više zahtjeva, implementacija zahtjeva zahtjeva određeni period vremena, a isto tako i ponekad restart servera, pošto nije zgodno da izbijem xx logiranih korisnika svakih par minuta, postoje minor i major update-i. A to sve stoji pod communication (rcflybook).

Schwab

Sve sto smo pisali, pisali smo da bi ti olaksali celu stvar.
Ako si stavio Vojvodinu i Kosovo , trebao si da stavis i Centralnu Srbiju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Administrative_divisions_of_Serbia#Autonomous_provinces

Ako hoces u sitnije detalje mozes da napravis podelu po distriktima/regijama (distrikti/regije su delovi autonomnih provincija).
http://en.wikipedia.org/wiki/Districts_of_Serbia ,ovde imas svaki grad unutar odredjenog distrikta/regije.

Mozda ti pomogne i ovaj graficki prikaz (opstine,gradovi,distrikti/regije) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Srbija_okruzi3.PNG

pozdrav

wora

Quote from: Schwab on March 02, 2011, 04:48:40 PM
http://en.wikipedia.org/wiki/Administrative_divisions_of_Serbia#Autonomous_provinces

Ako hoces u sitnije detalje mozes da napravis podelu po distriktima/regijama (distrikti/regije su delovi autonomnih provincija).
http://en.wikipedia.org/wiki/Districts_of_Serbia ,ovde imas svaki grad unutar odredjenog distrikta/regije.

Mozda ti pomogne i ovaj graficki prikaz (opstine,gradovi,distrikti/regije) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Srbija_okruzi3.PNG

pozdrav

Ok, znači trenutni problem je što u states za sada piše Serbia, Vojvodina, Kosovo, a trebalo bi pisati Centralna Srbija, Vojvodina, Kosovo ?

Hoće li to riješiti problem? Stvar je ta da se Srbija trenutno mora uklopiti u model koji funkcionira u cjelom svijetu. znači Country / State / City.

Stvarno bih volio vidjeti prepisku sa PayPal supportom oko riješavanja problema distrikta, gradova , opština i regija ;)

Schwab

Quote from: wora on March 02, 2011, 05:00:13 PM
Quote from: Schwab on March 02, 2011, 04:48:40 PM

pozdrav

Ok, znači trenutni problem je što u states za sada piše Serbia, Vojvodina, Kosovo, a trebalo bi pisati Centralna Srbija, Vojvodina, Kosovo ?

Hoće li to riješiti problem? Stvar je ta da se Srbija trenutno mora uklopiti u model koji funkcionira u cjelom svijetu. znači Country / State / City.

Stvarno bih volio vidjeti prepisku sa PayPal supportom oko riješavanja problema distrikta, gradova , opština i regija ;)

Trazio sam spisak okruga sa vecim gradovima i nasao sam http://www.381info.com/
Ima 30 okruga sa po dva tri grada . Ovo je slicno kako si uradio za Hrvatsku.

pozdrav