Main Menu

Kupvina od Lindinger-a

Started by alexaca, May 09, 2011, 01:18:39 PM

Previous topic - Next topic

alexaca

Da li je neko narucivao nesto od Lindinger-a? Ako jeste, kako se placa posto kad sam otisao na checkout pise da za Srbiju ima samo check/money order, to valjda znaci da im napisem cek (mozda moze na odlozeno) ili preko racuna. Ako neko zna bio bih mu veoma zahvalan da mi odgovori. 

vladasimon

Sa racunom odes do banke,otvoris devizni racun ili ako ga imas jos bolje,odrade ti uplatu i to je to. Koliko se secam,moras imati 20e vise na racunu,zbog nekih provera itd.

alexaca

Tako sam i mislio. Hvala. (res)

saxpg

Nema potrebe to da radis, oni primaju kreditne kartice bez problema.
Losa stvar kod njih je to sto ne salju pakete koji su duzine preko 1metar, pa se modeli ne mogu narucivati od njih.

SABURO

Posto sam prvi put nedavno kupovao kod njih, moraces prvo placanje da izvrsis putem transfera, tj uplacivanjem na njihov racun sa tvog deviznog racuna u banci ( u mom slucaju + 1000 din na ceo iznos ide banci ). Mozes modele da porucujes i da je paket veci od 1.5m i tezi od 6.5kg.
Izuzetno mi se svideo nacin pakovanja, tj. ceo paket su sa gornje i donje strane zastitili sperom od 2mm, kako ne bi doslo do loma.
Od momenta isporuke, trebalo je dan ipo da se pojavi na nasoj carini gde paket obicno kampuje po 7 dana.. Racunaj 10-15 dana s obzirom da placas iz banke.
Po meni, jako pozitivno iskustvo sa njima oko svega, racunajuci i redovne, relativno brze e-mail odgovore.
Nikola | rcfly.in.rs

alexaca

nenadejno

Veoma dobra usluga i ako nesto vredi informacija da do Makedonije posta srtize za 8 dana veoma dobro upakovana. Poslednji put sam narucivao u oktobru prosle godine i paket je bio 3.5 kg i preko 1m dugacak, stigao bez nikakvih problema i proshao bez carinskih zajebancija jer na paketu je bio list na kome je pisalo oslobodjen od carine ili tako nesto (nesecam se).
VIVA PRIMITIVA

saxpg

E pa ovo su korisne informacije. Ja sam redovno narucivao od Lindingera do prije godinu dana kada su se preselili na novu lokaciju. Tada mi je receno da nije vise moguce porucivati pakete vece od 1 metar, sto me jako razocaralo. Inace pisao sam da je gogalet od njih narucio Yak od 2.2metra, koji je stigao u 3 velika paketa i postarina je kostala isto kao za bilo sta manje - 20 eura.
Ovo sto kazete da salju je vjerovatno neka skorija promjena jer je i Serhio od njih pokusavao da naruci jedrilicu, mislim da je to bilo prosle jeseni, i nije mogao.

misha

Kupovao ko Lindigera nekoliko puta. Placao Viza karticom bez problema. Kada se registrujes imas automatsko skidanje PDV-a.

Nisam imao problema ni sa velikim paketima. Stigla su dva Pipera od 2 M. OGromne kutije a plus u njih mozes da natrpas jos sta hoces.
postarina za ceo avion kutija je bila bar 30x30x170 je bila 20 eur. Unutra je originalna faktura i tu nema prevare.

Rok za isporuku je oko dve nedelje. (jednom je stigao za 5 dana)

alexaca

Misho, kako si placao visom kad pise samo money order jesi li isto prvi put platio preko racuna. Ne daje mi se ovima iz banke uzimaju 10e samo za uslugu da klikne 2 puta misem.

aca405

U kojoj banci je tolika provizija?

Ja sam plaćao skoro nešto preko BancaIntesa i na 930 EUR je provizija bila 16 EUR.

Raspitaj se kod njih kolika je provizija za tvoj iznos. Možda postoji neki minimalni iznos pa je manje isplativo na manje iznose.

Evo linka za tarifnik ako ti je nešto jasno, ali najbolje je direktno u banci proveriti.
http://bancaintesabeograd.com/upload/Tarifa0311.pdf

alexaca

Ma u svakoj banci je toliko minimum 1000 din. a ako je veci iznos onda ide neki procenat. Moj iznos je 120e.

branek

kad se prvi put narucuje moze samo money order...

Kad vide da si to ti, dozvole i Visa karticu...

Upravo idem pa Angela koji je pusten sa carine posle 11 dana! jeeee...

pozdrav...
Branko

"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." - Captain Eric Moody, Jakarta incident

misha

Quote from: alexaca on May 10, 2011, 09:31:39 AM
Misho, kako si placao visom kad pise samo money order jesi li isto prvi put platio preko racuna. Ne daje mi se ovima iz banke uzimaju 10e samo za uslugu da klikne 2 puta misem.

pisao sam im jos kod prve narudzbine i rekao da mi je lakse da platim karticom, i odobrili mi.

disljenko

Hteo sam da narucim 2 baterije sa Lindigera kad vidim da je postarina 20e. Dal moguce da je tolika, tj. dal je postarina fiksna bez obzira sta se porucuje. Vidim da je ovde neko narucivao avione (ogromne kutije) i postarina im je 20e....