Juče je u Kombinat došao Miša iz Kragujevca, a došao je i Sale...
Pokazivao sam im model, a oni, bećari jedni, počeli da me "tovare" da ga sastavim, pa da ga sastavim... Mani te me, moram da stavljam trapove, pa ovo, pa ono, ali navališe "ko smrt na babu" i na kraju, šta ću sa njima, sastavih Galeba, onako ofarbanig, po prvi put...
Foto aparat sa kojim je slikano, nije moj i nisam podešavao boje, tako da su boje malo drugačije (svetlije) od originala.
Došao je i čika Dule, kojeg smo "iskoristili" da pridrži trup kako bi slikali petokraku...
Kao što se da videti, sem trapova nije ništa montirano.
Zvao sam i Amidžu, pilota koji leti Galeba po kojem je ovaj model uradjen. Prvi put vidi ovaj model uživo i malo je reći da je, kad ga je vido, jednostavno "ostao bez daha"... Bio je oduševljen...
"Gledio" ga je sa svih strana, oduševljavao se detaljima i na kraju je "pala" i prva porudžbina... Dogovorili smo se u načelu, da ću mu napraviti Galeba, ali kao statički model.
Takodje je dogovoreno da ćemo se u nedelju naći na aerodromu i da će biti "foto sešn" sa pravim G2, po kojem je ovaj pravljen. Do nedelje ću ulepiti komandne površine, postaviti servoe, poklopce trapova, tj. sastaviti model da bar od spolja ima sve delove...
Od nedelje počinjem sa vadjenjem delova iz Panthera i ugradnjom u G2.
I na kraju, dva jeta iz našeg Kombinata...
U nedelju će biti mnogo više slika, sa mnogo boljim foto aparatom...
Pozdrav
Mirče