Prvomajske praznike, sa porodicom proveli smo u jednom severnom gradu u Mađarskoj. Eger je mesto možda malo manji od Novog Sada. Na mađarskom forumu sam dopisivao sa kolegama modelarima iz tog grada, pa sam iskoristio priliku da se i lično upoznamo, i da vidim kako oni lete, šta imaju u svojim flotama. Razlog što u ovu temu pišem sve ovo je Stuka od kolege Tamaša. Razmah krila je 2032mm, i leti sa motorom RCG30. Pošto smo tog dana bili na jednoj jednodnevnoj eskurziji, malo kasno smo stigli do livade, gde oni lete, pa sam model uspeo da vidim samo na zemlji
(slike mi je on naknadno poslao, nisam lično slikao)
A sad malo u
, da ne otvaram novu temu...
Pričali smo i o WARBIRD DAY-u i rekao je da će najverovatnije doći. Od modela što će da donese, podrazumeva se ova Stuka, kao i P82 Twin Mustang sa 2x OS FS 40 motorima...
Kako su pričali, ovaj teren koriste od nedavno, jer na sportskom aerodromu su im zabranili pristup. Zaboravio sam da slikam okolinu, što je prelep
Košenje trave isto rešavaju sami, sa mali benzinskim kosilicama. Tog dana, njih četvoro je bilo na livadi
Pa da idemo redom, sa leva:
-Tamaš trenutno leti Telink SU-29, u izradi ima Pitts od 2m razmaha
-Mene već znate
-Tamaš (drugi) leti Stuku i P82 Twin Mustang, ima još po koji model od deprona. Inače i on je imao Extru260 od H9, tako da imali smo dosta zajedničke teme
-Janoš leti isto modele depronce
-Cikkcakk(ime nisam uspeo da saznam) je novajlija, tek ulazi u RC priču
Inače, kako su rekli, u svaka doba godine smo pozvani, ne samo na letenje, već i da pogledamo taj prelep istorijski grad i da probamo njihova vina. Ja nisam obožavatelj vina, ali posle deset godina (onda sam bio zadnji put tamo), opet sam svako veče popio po koju čašu. O pasulju sa kolenicom ili o gulašima bolje da ne pričamo...
A da se vratimo temi o mojoj Stuki... Ovih dana namerno sam batalio radove, hoću da sačekam da mi stigne bajonet, pa da nastavim sa radovima.