Evo konacno nakon razmisljanja i tumbanja po glavi sta da uzmem ipak sam se odlucio da se ponovim za malo ozbiljniji model, radi se o cesni 2.3 metra raspona sa benzinskim motorom, u pitanju je DZY kineski motor od 26 ccm, model je dugo stajao pa je u njega potrebno uloziti dosta truda, proveriti sve servoe a ima ih 8, proveriti konstrukciju dobro jer je model imao tvrdje sletanje i tom prilikom izvaljen prednji trap i izlomljena konstrukcija iza pozarnog zida i vetrobransko staklo, nista ozbiljno ali zahteva dobar i temeljan pregled, ceo model je u monokotu koji izgleda veoma neuredno a posto jec eo trup plankiran planiram da se upustim u farbanje trupa a samo na krilu za zamenim monokot jer bi farbanje krila znacilo i plankiranje supljih delova krila sto mi se ipak ne radi. Mislim da bi se gitovanjem i farbanem dobio sjajan efekat i dobilo malo na tezini ali sa obzirom da je veliki avion sa jakim motorom mislim da ne bi mnogo uticalo na performanse motora i celog modela, video sam da je Mircetov panther dobio nesto preko 400 grama nakon gitovanja i farbanja a posto je trup ove cesne manji od panterovog i necu farbati krila znaci da bi taj broj kod mene bio mnogo manji, treba mi preporuka za baterije za prijemnik i CDI, mislio sam da idu dve lipo baterije od jedno 2000 3s sa ubec-ima, jedna baterija za servoe i prijemnik a druga za CDI, ili da idem sa nimh baterijama , imam nekoliko baterija od automobila i da napravim petocelijske pakove? Isto mi treba preporuka za ulje za mesavinu, Marko (moj skolski drug)mi je rekao da koristim 100% sintetiku ali ga nisam bas dobro razumeo, sintetika za automobilske motore ili sintetika za dvotaktne motore ili...Mare javi se...
Evo nekoliko slika a kako budem napredovao sa radom postavljacu slike , i da jos jedan problem sa avionom mi je i transport jer je jedva stao u Getz-a a radionica je premala pa se razmisljam kako da ga osmirglam a da se ne otrujem od prasine. pozz