Carina, do 50 eura ili do 70 eura, sa ili bez transporta?

Started by marko, November 17, 2011, 10:42:08 AM

Previous topic - Next topic

branek

Što se tiče oštećene pošiljke, po meni, to odneseš i pokažeš da je oštećeno i tražiš povraćaj novca, za pošiljku, i za dažbine koje si platio... Jednostavno mučiš ih, dobro ih mučiš, zoveš šefa, radnicu, kažeš da si planirao da se takmičiš... itd...

Sad nešto drugo.
Nije problem da se o ovakvim stvarima, kao ovo što se dogodilo tebi, pište ovde.

Ali ko sledeći put napiše nešto o fakturama, prevarama i izbegavanju poreza.. dobiće dugu zabranu pristupa forumu, obećavamo.

Porez je porez, plaćati se mora, tako je svugde, tako je kod nas.

Hvala na razumevanju.

rcfly4um tim.
Branko

"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." - Captain Eric Moody, Jakarta incident

disljenko

Stiglo mi je danas pismo od poste u savskoj 2, u kom se trazi od mene da dostavim racun/fakturu i namenu za pristigli paket. E sad moje pitanje je na koji nacin ja to njima da dostavim. Nisam se susretao dosad sa ovim pa ako moze neko da mi pojasni proceduru i da mi da neki broj na koji mogu da ih pozovem. Pokusao sam na sve moguce brojeve koje sam mogao da nadjem ali niko se ne javlja. Dali su rok od 8 dana da im se to dostavi. Da napomenem da sam iz Krusevca ! MOzda da se obratim nasoj carinskoj sluzbi u gradu?

Quote from: disljenko on May 16, 2013, 04:24:04 PM
Stiglo mi je danas pismo od poste u savskoj 2, u kom se trazi od mene da dostavim racun/fakturu i namenu za pristigli paket. E sad moje pitanje je na koji nacin ja to njima da dostavim. Nisam se susretao dosad sa ovim pa ako moze neko da mi pojasni proceduru i da mi da neki broj na koji mogu da ih pozovem. Pokusao sam na sve moguce brojeve koje sam mogao da nadjem ali niko se ne javlja. Dali su rok od 8 dana da im se to dostavi. Da napomenem da sam iz Krusevca ! MOzda da se obratim nasoj carinskoj sluzbi u gradu?

Ja sam imao iskustvo sa pismom ... pa nista odstampate racun od vase narudzbine i odnesete ima licno u njihove prostorije ponesite i pismo posto tu ima broj posiljke na koju se odnosi taj racun, i za jedno nedelju dana ce biti ocarinjeno .....

Sava

Za Avatara, pošalješ im fakturu faksom zajedno sa dopisom koga si dobio.
Ja sam u drugom problemu, vratili su mi pošiljku, a da ni pokušali nisu da mi je uruče. Pošiljka se uopšte nije pojavila u Mitrovačkoj pošti, na praćenju piše da nisam hteo da je uzmem i vraćena je nazad. Svi moji pokušaji da ih nazovem telefonom nisu urodili plodom, jer jednostavno niko se ne javlja. Mitrovačka pošta je nemoćna jer se pošiljka kod njih nije ni pojavila. Pitanje je gde su i kome nosili pošiljku jer već mi se dešavalo da pošiljku nose u istoimenu ulicu u Beogradu.
Stvarno nemam reči.
ex pseudonijum: licider

aerofly

Imas na tom dopisu sa carine broj faksa,prosledi im kopiju racuna zajedno sa tim dopisom! Kopiju racuna ako je sa hobykinga imas kada se ulogujes na tvoj profil na stranici gde su sve tvoje pisiljke..ne brini nije nista strasno,treba im to da bi mogli da ocarine paket ili ako sumnjaju u vrednost posiljke!poz

Sava

:sljus pošiljka o kojoj sam pisao vraćena je  u HK, a da je ni video nisam. Pošta 74 u Bgd kaže da je pošiljka bila kod njih i da su je vratili kako bi bila upućena u Mitrovicu. Kao što sam pretpostavio pokušali su da isporuče u Beogradu umesto u Mitrovici u istoimenoj ulici. Da zlo bude veće napisali su da odbijam prijem pošiljke. Ja sam u Mitrovici i jedina sličnost je u tome što se radi o pošti koja počinje kao i Mitrovica na slovo M. Naravno da sada mogu njakati jer su brže bolje u roku nekoliko sati pošiljku vratili u Sngapur, umesto u Mitrovicu i sa žaljenjem konstatovali da je došlo do greške.
Ako neko ima iskustva sa vraćenim pošiljkama, zamolio bih za savet.

miša2002

Idi na "live chat", prevedi na engleski i priloži izvod praćenja pošiljke sa PTT sajta, čisto da te ne uzmu na zub...
Kadim se pošiljka vrati, u roku od cca mesec dana će ti refundirati vrednost pošiljke u vidu kredita na sajtu, a poštarinu zaboravi.
#FFCC00

pnedic

Quote from: disljenko on May 16, 2013, 04:24:04 PM

Na poledjini pisma bi trebalo da imas dva telefona, jedan vezan za potrebe carine a drugi za info o isporuci posiljke. Ako nema, onda evo ono sto je bilo na mom obavestenju:
tel za potrebe carininjenja robe: 011/2015-961 (vrlo su ljubazni)
tel za info o dostavi posiljke: 011/3643-060.
Radno vreme je 08:00 - 14:30

Neznam kako to ide kada se salje faksom (verovatno moze i email-om), ali ako se dodje licno, odmah obracunaju i carinu i PDV i preuzimas paket.

mad_mangod

Quote from: nedbojsa on May 14, 2013, 06:48:00 PM
Juče stigao paket iz HK normalno otvaran na carini, ali izgleda da je gospođica Evica koristila mačetu!

Paket spakovan propisno kutija sa modelom spakovana u veliku ispunjenu sa svih strana onim Airbag-ovima ili kako već.
Međutim i pored dve kutije gospođa uspela da iseče  kutiju sa modelom koju nije otvarala ali je oštetila krilo. Džabe nalepnice da je osetljiva roba, džabe nalepnica da se ne koristi sklapel. doduđe ne verujem da je bio skalpel u pitanju pre je otvarano mačetom...

Ja platih državi carinu i PDV, a ko će meni štetu?

Slike govore više od reči:

Sta si uradio sa ostecenjem robe? Ja sam imao slican problem pa sam se namucio i nisam nista postigao.  :-[
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

nedbojsa

Ništa, uz model dobio nalepnicu za na krilo koja čučnu taman preko isečene folije.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Sava

Posle peripetija sa pošiljkom iz HK dobio sam mail od pošte Srbije gde mi se oni veoma ljubazno izvinjavaju za grubu grešku njihovog radnika te je pošiljka vraćena za Singapur. Meni slaba uteha jer je taj pošiljka putovala više od mesec dana, a vraćena u roku od nekoliko sati.
Videću sa HK šta mi je činiti, nisam ja jedini kome se to desilo i sigurno ću štetovati bar poštarinu. Ljubazna gospođa sa kojom sam razgovarao nije mogla ništa da učini jer kaže da se takve pošiljke vraćaju expresno pošto je naznačeno da sam nepoznat na nekoj adresi u Beogradu.
Sve u svemu još jedno iskustvo, treba pozvati poštu čim se pošiljka pojavi na sajtu da je stigla u Bgd.

rajevic

Mozda nije uz ovu temu al cu svakako napisati pa neka neko premesti gde mu je mesto.

Dali je moguce da paket koji je stigao iz HK i vrednost mu je 46$ isto tako gospoda na carini napisu vrednost 91$ i obracunavaju PDV + CARINU. Bahato i besmisleno. 2550 din dodatnih troskova. Jel to lopovluk ili je greska. Posto sam Paket podigao u subotu cekam da se gospoda sa carine vrate na posao u ponedeljak pa da legnem na telefon i pitam istu sta je bre ovo .....   (nene)

gizmo

Sad mozes samo da im kukas i nista vise. Da si odbio da platis onda si mogao da se zalis i vrlo verovatno smanjis tu cifru.

rajevic

Da sam i da jesam za to vreme dok carina ispravi krive drine paket bi se bacakao i vukao ko zna gde ... :sljus

magic

I meni se isto desilo, sreca vrednost je bila mala, izgleda da Carina sada bez obzira sta pise na paketu vrednost mnozi sa 2  mmmm.

poz
Veljko