Main Menu

DHL

Started by sman, December 25, 2011, 07:37:59 PM

Previous topic - Next topic

sman

DHL
Interesuje me vasa iskustva kad vam robu salju DHL-om, da li se obavezno placa carinski pregled i spediterski troskovi? Pitam, jer sam se jednom opeko sa TNT-em. mmmm

Gatti.Gatozza

Da. DHL naplaćuje svoje troškove negde oko 6000.

sman

hvala , za malo da se zeznem ponovo... (pijemo)

norrin radd

DHL ne napacuje nista ako paket ne podleze carini, tj. vrednost mu je ispod limita.
Placaju se troskovi spedicije DHL-u samo u slucaju ako je paket za carinjenje i oni iznose oko 6000din i naravno +carina+pdv+neka carinska taksa.

sman

Ma da, jednom sam nadrljao sa TNT-em za robu u vrednosti oko 100 dolara, trebao sam da platim oko 12ooo din. za spediterske troskove...tada su mi rekli da su spediterski troskovi isti i za sleper robe a i za nesto sto je u kutijici i vredi stotinak dolara...zato sam sad odlucio da izbegnem DHL... ()-()

Miki Va

Pametno, i ja sam imao lose iskustvo sa DHL-om Srbija i ne bih nikom savetovao da robu porucuje preko njih.

Gatti.Gatozza

Quote from: norrin radd on December 25, 2011, 11:00:29 PM
DHL ne napacuje nista ako paket ne podleze carini, tj. vrednost mu je ispod limita.
Placaju se troskovi spedicije DHL-u samo u slucaju ako je paket za carinjenje i oni iznose oko 6000din i naravno +carina+pdv+neka carinska taksa.
Ja sam imao dva puta problem sa DHL-om i stvarima koje su koštale oko 25USD. Jednom knjiga sa Amazona, jednom DVD.

Anakin

Iz mog velikog poslovnog iskustva sa DHL-om, sa kojim sam u proteklih 10ak godina bio prinudjen da saradjujem, izbegavaj ih u sirokom luku.
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.

milan_vranic

ukoliko ti vrednost paketa prelazi 50eur onda c emorati da se carini, u tom slucaju kosta te DHL usluga (koja nije 6000din) od 3894din i pdv i carina koji idu upravi carina...
Losa stvar kod dhl-a je sto ako nisi iz bg-a, te dazbine moras da im uplatis na ziro racun pa da cekas da im pare legnu, a to moze da se desi da potraje duze nego sto je trebalo da paket iz inostranstva dodje u Srbiju, dok recimo fedex koristi AKS i onda placas njima pri preuzimanju robe...

vidoja

treba da uzmem bateriju za laptop i cena je oko 30$ pa me zanima koju metudu isporuke izabrati,dhl,tnt,fedex ili ups jer je postarina u bilo kom od navedenih slucajeva besplatna a ne bih zeleo da imam dodatnih troskova(citaj besplatna dostava)

Yu-men

;namig

Zasto ne porucis kao preporuceni paket.
Tako ces moci da pratis posiljku, i moze da se desi da prodjes bez carine.
Jedino sto ces malo duze cekati paket, ali je zato dosta jednostavnije.

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

vidoja

kako to mislis preporucena,a sto se tice carine mislim da nema sanse na 30$

Miki Va

Ja sam narucivao bateriju za laptop kao klasicnu preporucenu posiljku preko njihove poste, stiglo je regularno carina nista.DHL,FEDEX i sl. zaboravi ili ce biti skuplja dara nego mera.

()-()

vidoja

i ja sve do sada sto sam narucivao isao sam redovnom postom i zadovoljan sam medjutim ovde imam od mogucnosti samo te brze poste tako da je dilema koju izabrati a da pri tome nemam dodatne troskove

milan_vranic

Ukoliko ti baterija kosta $30 onda je svejedno kojim ce je nacinom poslati jer carinu  neces platiti svakako, u tom slucaju je DHL cak i solidna opcija jer je ipak njih sistem pracenja i mnogo tacniji a i mnogo sigurniji od obicne preporucene posiljke koja ide preko poste.