Main Menu

Hobby King i dostava robe

Started by batans, January 26, 2012, 11:08:56 PM

Previous topic - Next topic

nedbojsa

Nisi pogrešio, sada će samo neko da od osoblja iz support centra vrlo brzo da verifikuje karticu i to je to.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

ak

Quote from: An-2 colt on May 17, 2012, 03:37:31 PM
Prosla je uplata i sada je status paid, traze mi sliku kartice radi dalje obrade.Nisam znao gde da postavim sliku pa sam je ubacio u HK support centar tu gde sam im i pisao.
Valjda nisi slikao i zadnju stranu?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

An-2 colt

Nisam, naravno.Sto?
Inace sad sve ide svojim tokom, poslata je porudzbina u skladiste.
Bitan mi je bio ovaj prvi put da sa nekim podelim probleme, svaki sledeci put ce biti lakse. (fiu)

ak

Quote from: An-2 colt on May 18, 2012, 10:48:19 AM
Nisam, naravno.Sto?
Inace sad sve ide svojim tokom, poslata je porudzbina u skladiste.
Bitan mi je bio ovaj prvi put da sa nekim podelim probleme, svaki sledeci put ce biti lakse. (fiu)
Zato sto ti se na poledjini nalazi cvv1/cvv2 kod koji se kod kartica ne zapisuje na magnetnoj traci/chip-u iz sigurnosnih razloga.
Kod ne bi trebalo da se pohranjuje nigde (osim banke) pa ni kod online procesiranja. Prakticno bi prodavac trebalo da te preusmeri na stranicu credit card procesora koji ne sme da skladisti cvv kod. U prevodu prodavac ne sme da ti trazi cvv kod a bez njega u vecini slucajeva (neke banke kod nas i dalje ne zahtevaju cvv pri procesiranju) mu je sam broj kartice bezkoristan, tj. ne moze da napraviti transakciju.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

An-2 colt

Da li je normalno da 5 dana posle statusa shipped ne mogu da pratim posiljku preko hong-kongske poste?

nedbojsa

Ako u paketu ima baterija onda ide preko Švajcarske pošte tj. ako su ti zadnja dva slova u tracking broju CH, onda status pratiš ovde http://www.swisspost.com/hongkong . Dešava se ali retko da nema statusa paketa duže od 3dana kada paket ili pismo ide preko Hong Kong post!
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

nedbojsa

Dobar ti ovaj univerzalni link za praćenje pošiljki.

rubiroza

Vec vise od 10 dana cekam da mi stigne paket koji sam porucio preko HobbyKing-a.
12og maja je poslat, a jos uvek ne postoji nikakva informacija o dospecu na sajtu poste Srbije. Kupio sam samo jedan ESC od 100A. Da li je moguce da paket stoji na carini, pa zato nemam nikakvu informaciju?
Btw, tracking broj je RB455350775HK.

nedbojsa

Čim nema na sajtu naše pošte nije još ušlo u Srbiju, meni je paket poslat 11. maja stigao u ruke 18 maja. Možda malo je malkice zalutao pa dog ga preusmere na pravu adresu!

pericamitic

Quote from: rubiroza on May 24, 2012, 02:15:42 PM
Vec vise od 10 dana cekam da mi stigne paket koji sam porucio preko HobbyKing-a.
12og maja je poslat, a jos uvek ne postoji nikakva informacija o dospecu na sajtu poste Srbije. Kupio sam samo jedan ESC od 100A. Da li je moguce da paket stoji na carini, pa zato nemam nikakvu informaciju?
Btw, tracking broj je RB455350775HK.

Ako ti je za utehu i ja cekam isto. Paket je poslat 12.5 i jos mi nije nista stiglo, a na carini ne stoji sigurno jer ti i to pise kad pogledas tracking nmb na nasoj posti.

An-2 colt

Od danas mi radi pracenje, paket poslat prekljuce iz Hong-konga.

Gatti.Gatozza

znači da ide na carinu, a ne znači da će ti carinu i naplatiti.  naplatiće ti sigurno nekih 120 dinara za njihov carinski pregled.

rubiroza

I moj paketic je stigao u nedelju i odmah je poslat kod teta i cika na carini.
Kako ide dalje postupak? Da li ce me pozvati sa carine ako bude trebalo eventualno da se placa nesto? Da li ce mi paket doneti postar ili cu ga morati podici u posti?

matovic

Quote from: rubiroza on May 28, 2012, 11:11:22 AM
I moj paketic je stigao u nedelju i odmah je poslat kod teta i cika na carini.
Kako ide dalje postupak? Da li ce me pozvati sa carine ako bude trebalo eventualno da se placa nesto? Da li ce mi paket doneti postar ili cu ga morati podici u posti?

Ako nisi "lagio" za vrednost paketa onda ces lepo dobiti paket na postu i tamo placas sve dazbine.... a ako jesi onda ce da te zovu iz carine da doneses "potvrdu o placanju" da provere stvarnu vrednost paketa :)

Gatti.Gatozza

za tu vrednost će ti doneti poštar, verovatno bez carine.   kada dobiješ paket koji se pak carini, isto će ti doneti ali ćeš platiti poštaru ili u tvojoj lokalnoj pošti prilikom preuzimanja.  bar je za sada moje iskustvo takvo sa 3 paketa koji su carinjeni.