Sa lemljenjem ne može da stane u kućište. Stezne pločice drže i izolaciju. Još jednom. Samo fabrički kablovi su 100% Fabrički kablovi su pravljeni na mašini i nema subjetivnog faktora greške!
.....
Ja ne iznosim podatke pokupljene sa interneta, već iz konkretne prakse. Za dobar lem nije potrebna količina tinola ko za oluke ! Za one koji neznaju da odrede potrebnu količinu tinola tj kalaja, postoji i tzv "lemni fluks"...
Znači, ja tako radim kad imam potrebu za klemicama. Inače, gledam da sve lemim direktno, a pogotovo na modelima... To je, ujedno i najsigurnija veza, a ko tvrdi suprotno, ili nezna da lemi ili nema pojma !
ok. hvala na informaciji...
ukoliko neko zna gde ima kod nas da se kupe ovakva klesta neka javi, bio bih vrlo zahvalan jer mi trebaju za juce
Posle ovog "vapaja" vrlo je poučan i koristan prilog sa yutuba...
@dandi
Sa Branekovog linka, nijedna klješta ni uložak, nisu za ovu vrstu kontakata-klemica.
Klešta iz "KELCO" su baš za to, ali nisu "prva liga" !
SAVET:
Uzmi par klemica više, jer se može desiti da zezneš par komada dok ne uđeš u štos!
Izolaciju skini 1mm duže od donje klemice, a kablić postavi tako da izolacija dođe do nje, tako da prvi par zahvata izolaciju i upravo zato je i duži.
Jako bitno je da uhvatiš i izolaciju iz dva razloga:
Prvi je zato da se ne "svuče" izolacija i tako dođe do kratkog spoja, a
Drugi je da smanji mogućnost kidanja-lomljenja kabla na izlasku iz kleme...
I još nešto. Pretpostavljam da ti ovo treba za produžetak kablova od servoa. Ako je pretpostavka tačna, ja lično bih pre presekao kabl i zalemio potrebno parče kabla, no što bi rizikovao mogućnost lošeg spoja klema, a i mnogo manja je zjbnc...
Kablove sečeš na oko 1 do 2cm duže od prethodnog
====-- --=======-- --======== prvi
======-- --=======-- --======drugi
========-- --=======-- --====treći
Mesta spojeva izoluješ termobužirom, koji prethodno navučeš na jedan od krajeva kabla. Ovako sečenim i spajanim kablovima, smanjuje se "budža" na mestu spoja, kao i mogućnost kratkog spoja, itd itd itd.
Ako si ovo već znao od ranije, nije na odmet ponoviti.