Main Menu

Borbeni Avioni- Casopis

Started by todor, March 02, 2012, 04:18:13 PM

Previous topic - Next topic

nedbojsa

Sve rečeno stoji, ali stoji i da je za 150 dinara nemoguće naći u prodavnicama igračaka sličnu maketu.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Ivan

Jugoslovenski - Srpski -Makedonski..... sindrom je da nekoga kritikujemo odnosno omalvazavamo neciji trud i rad. Umesto da rogobatne, netacne i neprecizne recenice drug Laza uoblici u precizne i razumljive, nepotrebno trosi energiju na otkrivanje nacina prevodjenja istih. Verujem da bi mu za precizana objasnjenja svima razumljiva i naravno tacna trebalo malo vremena jer ceo zivot je u toj problematici.

ZUTI ZUTUJU DOK CRVENI PUTUJU

TITO je umro te slobodno druga Lazu mozemo zvat i gospodin Laza   

Lazo

Quote from: Ivan on March 04, 2012, 10:33:08 AM
Jugoslovenski - Srpski -Makedonski..... sindrom je da nekoga kritikujemo odnosno omalvazavamo neciji trud i rad. Umesto da rogobatne, netacne i neprecizne recenice drug Laza uoblici u precizne i razumljive, nepotrebno trosi energiju na otkrivanje nacina prevodjenja istih. Verujem da bi mu za precizana objasnjenja svima razumljiva i naravno tacna trebalo malo vremena jer ceo zivot je u toj problematici.

ZUTI ZUTUJU DOK CRVENI PUTUJU

TITO je umro te slobodno druga Lazu mozemo zvat i gospodin Laza

Pazi sad pa ovog!?!  :sljus
Tebi bre malo što si žut?!  lol Ili si možda juče, slaveći na sajmu, popio malo više  (pijanoo)...?!
Inače, to što sam napisao je samo nastojanje da ukažem na našu patološku potrebu, da jednu dobru ideju u startu upropastimo šalabajzerskim pristupom. A lepo su mogli da angažuju, ili barem konsultuju, nekoga ko makar nešto zna o avijaciji...
E, a što se tiče posledne "žute" umotvorine  lol,  ja sam bio i ostao drug, jer ne prodajem veru za večeru  (nene)

(pijemo)

P.S.
Ako neko slučajno ovo shvati kao svađu, žešće je pobrkao lončiće...
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

Ivan

Ovo je samo razmena misljenja - stavova a nikako svadja. Elem idemo iz pocetka: zamislite da je umesto akademske disertacije o njihovom neznanju drug Laza poslao mail redakciji sa predlogom da mu ubuduce pre stampanja posalju tekstove i da ce ih on procitati i sa zadovoljstvom uraditi recenziju istih, odnosno ispeglati i uciniti razumljivim  prosecnom citaocu i to za pocetak bez novcane naknade.

Salu na stranu al mislim da na ovom forumu zaista ima kompetentnih ljudi koji su voljni da pomognu kako bi jedan novi casopis zaziveo i postao rentabilan za vlasnika.

Prica filma PROFESIONALAC Dusana Kovacevica kod nas ima svakodnevnu reprizu odnosno  trajace sve dok crvena boja ne izbledi al bojim se da je jako postojana odnosno da se cak i samoosvezava.

Lazo

Epa, sada ti možeš da biliviš, a možeš i da ne biliviš, ali ja sam im već poslao skoro isti tekst kao i onaj koji sam ovde napisao. Dali će reagovati - videćamo?!

(pijemo)

jrlotpi

mislim da treba da bojkotujemo chasopis ,kakav je to prevod ,oni kao da u napred misle da niko nece citati, ves  elisu vrteti.

Lazo

Quote from: jrlotpi on March 04, 2012, 11:38:30 PM
mislim da treba da bojkotujemo chasopis ,kakav je to prevod ,oni kao da u napred misle da niko nece citati, ves  elisu vrteti.

E, pa ne preteruj...

(pijemo)

jrlotpi

Ne, ne, da se ja pitam ja bi to zabranio.
Do svega ovoga danas ne bi doslo da je bila cvrsta ruka, mozda je to neka provokacija ko zna sta se iza toga krije. nije li slucajno toliko para dati na kvalitet stampe ,dele  igracke oce da nas potkupe u ovoj krizi,ne ne ne to je meni sumnjivo.
ajde da je greska u jednom primerku ali celu seriju da izgrese e to je vec nesto sasvim drugo da da.
Treba celu stvar dobro ispitati videti ko stoji iza njih ,ko ih finansira,i sta je u pozadini.

mtesa

Zvao sam distributera, nema distribucije za Republiku Srpsku :(
Svetozarinjo mi je totalno razocaran.
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

ak

Quote from: mtesa on March 05, 2012, 01:55:47 PM
Zvao sam distributera, nema distribucije za Republiku Srpsku :(
Svetozarinjo mi je totalno razocaran.
Skoknes svake dve nedelje do Sremske Race i kupis primerak :)
Sledeci je Spitfire ;)
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

mtesa

Bih ja, rado, ali daleko mi Raca :(
Elem, kontaktirana svastika u Kovilju, koja skoro svaki dan ide u Novi Sad, pa se nadamo....
Da li imaju pretplatu? Da li zna neko?
Da obavim to na svastikinu adresu :)
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

shimano

Na strani 2 u  okvirenom polju pise: "uz svaki model dobijate casopis..." Mislim da cena narednih brojeva nece biti ista i da posto je casopis sporedan, sudeci po vec recenom otud i ne cudi sto nisu posvetili paznju onome sto pisu. Podrska gosn Lazi  (pijemo)

miša2002

Na istoj toj strani 2, u donjem uokvirenom delu, vam sve lepo piše, a između ostalog, i ko je prevodilac...
Prema tome, komentarišete nešto što niste ni pročitali jezikom prevodioca !!!  (yay)
Što se tiče prevoda, Laza je milion posto u pravu, ali prevodi neki Samir, pripremu štampe rade Bugari, štampaju Poljaci a original, pa piše, a mi samo distribuiramo tj prodajemo !
U svemu tome ste prevideli OGROMNU GREŠKU-PROPUST NA SAMOM MODELU.
Ajd što to promače nama običnim smrtnicima, al me čudi kako to da promakne malo žešćim poznavaocima i stručnjacima...
Elem, kad se sve to sabere i oduzme, bolje im je da uzmu i 149 RS, nego reciklaža (neki to zovu "škart" ili otpad) !
Njima dobro, a nama još bolje. Mogli smo i duplo skuplje da prođemo ! LADNOOOO! lol
#FFCC00

Ivan

Impresioniran sam kritikom casopisa "Borbeni Avioni" koji je napisao "misa2002". Njegovo poznavanje elektronike, programiranja, farbanja, modelarstva , knjizevnost, muzke, slikarstva, poliranja, kuvanja, peglanja, ciscenja ..............je impresivno i ja mu se divim kao i vecina na forumu. Ne postoji oblast u kojoj nije expert. Svaki njegov post treba procitati vise puta a vecinu i nauciti napamet jer podatke koje nesebicno deli sa ostalim polupismenim smrtnicima pokazuju njegovu sirinu i nesebicnost. Njegove kritike treba shvatiti kao sustinsku istinu i pravo poimanje stvarnosti i realnosti ( Karl Marks). Ovakve velicie su postojale i bile odlikovane  za svoj rad i doprinos razvoju drustva i drustvene svesti.
TITO je umro a mozda i nije.
I

Lazo

Ama, man'se Tita, bando jedna žuta da-si-ga-bando!   :sljus lol

(pijemo)