Pre par dana sam konačno našao vremena da kompletiram FPV setup.
U pitanju je predajnik na 1.3GHz sa odgovarajucim prijemnikom.
Između predajnika i antene se nalazi dodatni filter koji seče sve iznad 1.4GHz, kako bi se sprečilo
ometanje upravljačkog linka koji radi na 2.4GHz. Sam prijemnik sam pričvrstio za metalnu ploču i približio propelerima kako bi imao
što bolje hlađenje i strujanje vazduha.
Za kameru sam se dvoumio izmedju male sony kamere za nadzor i GoPro, odlučio sam se za GoPro zbog kvaliteta i snimanja videa.
Da bih mogao da koristim originalno GoPro kućište morao sam da ga probušim kako bi mogao da prođe kabl za live video.
Tu je i Remzibi OSD.
Za napajanje komponenti video linka sam koristio posebnu bateriju kako bih minimizovao smetnje i interferenciju.
Za povezivanje trenutno koristim originalne kablove, čim odredim konačan položaj komponenti koji još uvek nije konačan,
"skrojiću" kablove po meri kako bih smanjio težinu.
FPV station V 0.1
Prijemnik je trenutno na malom tripodu produženom štapom za držanje GoPro.
Za prikaz slike koristim monitor od 7".
UtisciPrvi utisci su da je let sa pogledom ograničenim na ovaj mali monitor kao let pri kojem pilot viri kroz ključaonicu
.
Trebaće vremena i dosta vežbe da se naviknem na novu situaciju. Na osnovu monitora je teže oceniti i visinu na kojoj se nalazi letelica.
Pošto očekujem za koji dan i GPS za nazu,
GPS position hold i
Return to home komande će biti veoma korisne za navikavanje na FPV.
prva za "kupovinu vremena" a druga za vraćanje letelice u slučaju gubitka video ili kontrolnog linka.
Ovo je prva faza u kojoj ću da ispitujem kako sve funkciniše i vežbam letenje. U planu je u diversity kontroler sa drugim prijemnikom koji će da ima panel antenu. Najverovatnije i LRS a možda i video googles. Sve u svemu kako i u većini oblasti u modlearstvu i ovaj put je od hiljadu milja a ja sam napravio prvi korak .