Main Menu

Westely se vratio kući

Started by Sava, April 04, 2012, 07:24:21 PM

Previous topic - Next topic

Sava

Aerodrom u Velikim Rdincima, nedelja 30.8. 2009 godine.Leteli smo čitavo popodne i već pred polazak kući visokokrilac Westerli raspona 180cm odmah po poletanju izgubi kontakt sa stanicom i nastavi svojim putem. Rezervoar 250ccm. do gore pun i motor Max LA 40. Kružio je iznad naših glava na jedno 50m.kao po šinama. Polako je penjao i povećavao prečnik kruga da bi otišao prema Mitrovici.
To je prvi deo priče. Westwly je polako prelazio u zaborav da bi pre par dana montreri koji su menjali brojilo u jednoj kući u selu Martinci ( 18 km od Mitrovice)rekli Banetu da su videli plavo beli avion da visi kod tog domaćina u verandi. Pitali oni tog čoveka odakle mu model, a on im rekao da ga je davno našao na njivi blizu sela. Naravno da smo odmah potražili tog domaćuna i stvarno naš Westerly visi na klinu onako oštećen i kaljav i prašnjav. Nije odmah taj čovek hteo da vrati model, ali posle razgovora ga je vratio i nije hteo ni čast da uzme.Shvatio je da to njemu netreba i bog zna kako, popili smo kafu i dogovorili se da kada poleti pozovemo i njega da vidi kako to izgleda jer je on o tome samo slušao.
Još malo pa tri godine od nestanka. A nestao je zbog onog Corona prijemnika iz HK.
Pisao sam negde na forumu o tome.
S obzirom da oštećenja i nisu tako velika mislim da će brzo poleteti,ali sa sigurnijim prijemnikom.
Evo malo i slika:

Danas mi je bio jedan od onih lepih dana, ne samo zbog vraćenog modela nego i zbog unuke koja je danas stigla iz porodilišta.
Model se neće više zvati Westerly nego, Lena, pretpostavljate zašto
ex pseudonijum: licider

mirce

Čestitamo na unuci... Da je živa i zdrava...

Pozdrav

Maja, Tamara i Mirče

drjack

Deda Savo, cestitamo rodjenje unuke Tosa i ja :)aplauz  :)aplauz

ivanmagd

Cestitamo za model ali mnogo vise za unuku sa najlepsim imenom, ja sam svojoj cerci dao ime Lena.... Veliki pozdrav!  (:good)  (pijanoo)

misha

Pozdrav Leni, i celoj porodici

Gabor

Da se i ja pridružim...
Čestitam za unuku da je živa i zdrava, i da jednoga dana i ona postane rc pilot
(<--)
A model ćete srediti, svi mi to znamo  :D

sasa

Kume,cestitam za unuku  :)aplauz :)aplauz :)aplauz (pijemo) (pijemo) (pijemo).
Al sam ja matorrrrr :hehe,cim mi je kum postao deda  :sljus
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Sava

:)aplauz Hvala drugari, mojoj sreći nema kraja, posebno kada je podelim sa prijateljima  (pijemo)
ex pseudonijum: licider

shimano