United Hobbies prestao da prima uplatu preko racuna

Started by petar, October 25, 2008, 09:13:54 AM

Previous topic - Next topic

petar

Rekao sam da necu vise da pisem, ali ovakva informacija, priznacete, ma koliko me mrzeli, je od vaznosti.

Elem na zadnju uplatu preko banke na njihov racun u HSBC banci sam dobio odgovor (inace dosta puta sam tako u zadnje vreme narucivao od njih i sve je bilo u redu do juce):

Hello,

Thank you for your e-mail.
I'm so sorry, please reverse the payment that you have made because we have discontinued accepting Bank Transfer payments. Please pay be Western Union:

ANTHONY HAND IN HONG KONG
Number Control:
Amount:
Name/Customer:
Collection Code:

After setting the payment please inform us with the transaction information.

Thank you so much for your patience and kind understanding.

Best Regards,
Ricky
Customer Support
Hobbyking.com

Uzivajte

zgrujic

A jesi ti njima rekao da u Srbiji ima zakon koji zabranjuje Western Union transfer novca u inostranstvo?

Meni su pre nekih mesec dana rekli da ce uskoro da prekinu sa doznakama. Ostaje jedino da se nabave MasterCard kartice kako je opisano u topicu o PayPal-u.

petar

Hvala na informaciji, nisam znao da to ne moze.

Ipak sam imao srece, ispostavilo se da sam im uplatio pre nego sto su obustavili preko racuna i ipak mi je prosla uplata (samo sto su izgleda poceli da posle nekog datuma svima pisu isto koji su uplatili na racun ne gledajuci pre koliko je uplata bila...... tako da su mi prakticno uputili glupost umeto informacije, naravno iako je uplata prosla (bila je ona prosla samo sto to customer service nije imao pojima) to ne znaci da treba da opet pokusavam - pokusavamo preko racuna da se ne bi neprijatno iznenadio - iznenadili).

Da u svakom slucaju mora tako kako je objasnjeno u paypall topic_u.

Pozdrav

MEPHISTO

<ПосÑ,оје индиције да ће Ñ,,ункционисаÑ,и и Ð'иза голд дебиÑ,на карÑ,ица за разлику од Ð'изе елекÑ,рон која проверено - НЕ ради.

Ð"а ли неко има искусÑ,ва са УХ и Ð'иза голд карÑ,ицом?

У сваком случају ускоро ми сÑ,ижу обе  - и МасÑ,ер кредиÑ,на и Ð'иза голд дебиÑ,на па ћеÑ,е добиÑ,и инÑ,,о.

ТакоÑ'е, према мојим сазнањима и Американ експрес би морао да Ñ,,ункционише - прочешљајÑ,е мало по сајÑ,овима нашиÑ... банака. Ово још није поÑ,врÑ'ено али се и за Ð'изу голд и за АмЕкс као и за МасÑ,ер изричиÑ,о наводи да пружају могућносÑ, инÑ,ернеÑ, куповине...

saxpg

Mislim da nije toliko bitno koja je kartica u pitanju (Visa, Master, Visa Elektron) koliko je bitno da ona bude iz banke koja je
vezana sa inostranstvom na neki nacin. Opet ni to ne mora da znaci mnogo. Ja sam probao kod mene u CG napr.
Montenegro banku, ona je dio Ljubljanske banke ali nije "radila". Na kraju sam uzeo Podgoricku banku, ona je dio
Societe Generale, i funkcionise perfektno na Ebay, PayPal, i na jos desetak sajtova na kojima sam kupovao.
Cak su mi iz PayPal-a nedavno uredno vratili pare za neku kupovinu koja nije odradjena, preko prodavnice iz
Hong Konga, jer postarina nije obracunata kako treba.

Pozz Sasa

MEPHISTO

Quote from: saxpg on October 28, 2008, 09:21:05 AM
Mislim da nije toliko bitno koja je kartica u pitanju (Visa, Master, Visa Elektron) koliko je bitno da ona bude iz banke ...

Обе карÑ,ице издаÑ,е од исÑ,е банке - Ð'иза елекÑ,рон и Ð'иза голд. Ова прва проверено не Ñ,,ункционише за инÑ,ернеÑ, плаћања, а Ñ,о поÑ,врÑ'ују и у банци. Кажу ако Ð'ам Ñ,реба инÑ,ернеÑ, плаћање узмиÑ,е Ð'иза голд - она ради преко неÑ,а. Тако Ñ,врде у Ñ,ој банци и усмено и на сајÑ,у.

Ð"акле Ñ,реба биÑ,и опрезан по пиÑ,ању деÑ,,иниÑ,ивног закључка.

ПиÑ,ање за све: да ли је ико на Ñ,,оруму успео ишÑ,а да плаÑ,и на инÑ,ернеÑ,у Ð'иза елекÑ,рон карÑ,ицом издаÑ,ом од било које банке???

panther

Evo ja sam kupovao preko paypala sa masterom EFG banke, ali sa visa electron iste banke nisam mogao nista.

saxpg

Quote from: MEPHISTO on October 28, 2008, 05:01:19 PM

ПиÑ,ање за све: да ли је ико на Ñ,,оруму успео ишÑ,а да плаÑ,и на инÑ,ернеÑ,у Ð'иза елекÑ,рон карÑ,ицом издаÑ,ом од било које банке???

Ja sve placam Visa elektron karticom i nikada mi je nisu odbili. A kupovao sam na dooosta mjesta. Vjeruj mi , mogu ti
u banci pricati svasta ali bilo koja kartica prolazi ako je banka OK.

MEPHISTO

Проверено:

Unicredit Bank - Visa electron - НЕ ради ни на PayPal ни дирекÑ,но у UH

Unicredit Bank - Visa GOLD - НЕ ради ни на PayPal ни дирекÑ,но у UH

Изгледа да је saxpg у праву.

MEPHISTO

Quote from: saxpg on October 28, 2008, 10:09:29 PM

Ja sve placam Visa elektron karticom i nikada mi je nisu odbili. A kupovao sam na dooosta mjesta. Vjeruj mi , mogu ti
u banci pricati svasta ali bilo koja kartica prolazi ako je banka OK.

<Која банка је у пиÑ,ању?

saxpg

Podgoricka banka - Societe Generale.
Societe Generale postoji u Srbiji naravno tako da mislim da ce raditi, a isto tako
bi trebalo da funkcionise i sa Riefeisen bankom, jer su to strane banke i kartice
koje oni izdaju su vjerovatno validne, e ako nece to je vec pitanje politike...

MEPHISTO

Quote from: MEPHISTO on October 29, 2008, 08:07:42 PM
Проверено:

Unicredit Bank - Visa electron - НЕ ради ни на PayPal ни дирекÑ,но у UH

Unicredit Bank - Visa GOLD - НЕ ради ни на PayPal ни дирекÑ,но у UH

Први покушај плаћања код УХ Ð'изом голд био је неуспешан.

Из другог покушаја све је прошло савршено  (:sok:) :)aplauz

Ð"акл Ð'иза голд ради на УХ. Само заобиÑ'иÑ,е PayPal, дирекÑ,но плаћање иде без проблема...

Најзад чекам своју пошиљку, а и Зољица се радује јер већ месец дана оÑ,,арбана чека да се накинÑ'ури елекÑ,риком... (<--)

petar

Kad se izabere direktno preko kartice da se placa, a ne preko paypall_a, radi i Visa virtuon od "Rajhsfajzen bank", ovo Rajh treba samo da nasmeje.

Uzeo sam nesto sto staje u pismo tek za proveru.....

Pozdrav

penzes

Zdravo
Interesuje me koliko vremena je potrebno da stigne paket iz United Hobbija?
pozdrav

Dejan Dobricki

od momenta kada legne uplata treba im par dana 2-3 da ga posalju i onda negde oko 7 dana da stigne meni je jednom trebalo i 7 dana da ga posalju ali samo jednom ostale narudzbe su bile u ustaljenom roku.

poz