United Hobbies prestao da prima uplatu preko racuna

Started by petar, October 25, 2008, 09:13:54 AM

Previous topic - Next topic

Sava

Drugari evo moga iskustva: Danas sam dobio dopis od carine Beograd da u roku 8 dana dostavim racun za robu kupljenu kod UH.U protivnom roba ce biti vracena , a ja cu naravno ostati kraci za 100 dolara koliko je vrednost porudzbine. Narucio sam Lipo bateriju sa punjacem i neke sitnice reda dva-tri dolara. Da ne pominjem da nisam iz Beograda i da mi je slobodan dan sa posla misaona imenica.Dali je los neko imao ovakvo iskustvo ili sam ja prvi , pa imajte drugari na umu sta vas ceka.
Sta da kazem nego  "Nikad vise u bircuz kod Glise".javascript:void(0);
ex pseudonijum: licider

zgrujic

Ja sam podigao jedan paket u utorak. Nije bilo problema. Mora da su ti kinezi napisali da je vrednost robe $0. Ja uvek kazem da stave $20-30, pa carina ima sta da naplati, a kad je $0... Bilo je samo pitanje vremena kad ce da urade ovako nesto. Derikoze!

A i kakav racun da im dostavis? Iz banke, sa sajta, fiskalni...

petar

A koji si nacin slanja izabrao - "postara"?

Ako si izabrao najjeftiniji ili najskuplji razlike su drastince u "carinskom postupku".

magic

Meni se isto desilo kod prve porudzbine, trazili su bilo kakav dokaz o visini uplate. Izvod iz banke su rekli da bi bio dovoljan ali sam uspeo daih ubedim da mi naplate carinu na 50$, to im je zvucalo dovoljno skupo. No, iz iskustva sam posle naucio da posiljke koje ne prelaze kilogram imaju tretman pisma tako da mi se nikad nije desilo da nesto platim za iste.

pozdrav
Veljko

Sava

Ovo mi je sesta narudzba kod UH i do sada nije bilo problema.Samo sam jednom platio carinu (isti carinik je i sada) a porudzbine su uvek bile oko 100 dolara.Nacin placanja Pay pal, a nacin slanja je odredjivao UH.Sada stvarno neznam kakav racun traze i kako doci do racuna sa kojim ce se oni zadovoljiti.Razmisljam da im posaljem potvrdu iz banke o visini uplate, i to faksom bez obzira sto traze da dodjem licno jer sloboban dan je misaona imenica.Znam samo da treba dobro paziti kod narucivanja ne samo kod UH, nisu oni krivi.Vec sam se oprostio od paketa, a i para koje sam dao.
Ako je neko imao slicno iskustvo zamolio bih za savet.
(kush)

ex pseudonijum: licider

magic

Uradi print screen tvoje prudzbine sa UH i odstampaj uplatu iz paypala i posalji faksom, trebalo bi da bude dovoljno.

pozdrav
Veljko

misha

blago tebi magic kada ti ne naplacuju.
meni su naplatili 50% na vrednost + 400 din carinski pregled. e za onih 50% me i nije nesto briga.
j-ga mora i drzava od neceg da zivi, ali onih 400 din + e tu sam poludeo.

licite, sigurno si dobio potvrdu narudjbine (ti ili ko god da je narucio) pa
im to posalji na faz i bice dovoljno. glupo je da robu vrate.
ako nisi u mogucnosti da dodjes do te potvrde ti napravi
isti  shopping cart a zatim ga isprintaj i odnesi im ili posalji mejlom.
(naravno zatim sve to izbrisi iz istog cart-a )

pozdrav

saxpg

Kad smo vec oko paketa da ne otvaram novi topic:
jeli neko od vas imao do sada problema sa Lindingerom?
Ja sam narucio paket 27.12. isti je poslat 30.12. i jos mi nista nije stiglo.
Juce sam ih zvao da urade tracking i kazu mi da je paket napustio Austriju 09.01.
Radi se o Extri 260 1.4m. Paket ima 4kg.
Ima li ko ideju sta da radim dalje? Inace paketi iz Lindingera mi stizu za 4 do 5 dana.

penzes

Zdravo
Ne sekiraj se meni paketi od Lindingera stizu  2-4 nedeje.Inace iz Austrije paket stigne za 2-3 dana  a posle stoji na carini ceka red.Paketi koji nisu isli na carinu stizali su mi za 3 dana.
           pozdrav

saxpg

Hvala,
bili ste u pravu, paket je stigao jutros.

Pozz!

Nenad Miklusev

Jel neko pokusao da naruci nesto u poslednjih par dana sa UH i plati VISA karticom?
Mene redovno otkaci kad dodjem do PaymentAsia procesora i ni ne otvara mi stranicu za unos broja kartice ni pristup placanju, samo opali komentar Payment FAILED.
Kad odem na  "pay now" posle toga, prebaci me na PayPal sajt odakle ne moze da se izvrsi uplata jer nema Srbije, Yugoslavije ni Srbije i Crne Gore na listi.

Da im nije opet pukao payment procesor za placanje karticom?

Dejan Dobricki

Quote from: Nenad Miklusev on January 17, 2009, 12:34:02 PM
Jel neko pokusao da naruci nesto u poslednjih par dana sa UH i plati VISA karticom?
Mene redovno otkaci kad dodjem do PaymentAsia procesora i ni ne otvara mi stranicu za unos broja kartice ni pristup placanju, samo opali komentar Payment FAILED.
Kad odem na  "pay now" posle toga, prebaci me na PayPal sajt odakle ne moze da se izvrsi uplata jer nema Srbije, Yugoslavije ni Srbije i Crne Gore na listi.

Da im nije opet pukao payment procesor za placanje karticom?
i ja isto prolazim :_D

zgrujic

Dejan Dobricki

penzes

Dali ima nekih novosti vezi placanje direktno karticom?