United Hobbies prestao da prima uplatu preko racuna

Started by petar, October 25, 2008, 09:13:54 AM

Previous topic - Next topic

Sava

Prvo da se zahvalim drugarima koji su mi svojim nesebicnim savetima pomogli kod problema sa nabavkom robe, odnosno carinjenja iste.Juce mi je konacno stigla posiljka za koju sam platio  carinu 3200 din.(vrednost 90 eura).Po savetu G-dina MAGIC uradio  sam screen print pordzbine, uzeo izvod iz banke na uplatu i sve to preko drugara koji je isao za Bgd.dostavio carini . Prihvatili su to kao valjan racun i posle nekoliko dana mi je postar doneo posiljku.Na posiljci stvarno nije naznacena vrednost njenog sadrzaja i verovatno je to razlog sto je carina trazila to kao dodatnu informaciju.
Jos jedno hvala drugarima koji su nasli vremena da se pozabave mojim problemom.Ovo sto sada pisem radim sa namerom da i drugi modelari ,ako dodju u ovu situaciju znaju sta im je ciniti.Ako su nekom potrebne dodatne informacije bice mi drago da odgovorim.

ex pseudonijum: licider

chane

Evo odgovora koji sam danas dobio od paymentasia.com, posto nije bilo nikakve koristi od pisanja UH

"We were off for the Chinese New Year Holiday and sorry for the late reply.
There was a problem with the gateway in the last few days and it will be
re-launch again in 8 hours. Please try again for your purchase.

We apologize for the inconvenience that has caused to you."

Valjda ce ovo resiti problem direktnog placanja.

Yu-men

treba im napomenuti da obavezno napisu pravu vrednost (ma da mislim da ce to i sami ubuduce da rade), da ne dodje do problema.

Citam po forumima iz Austrije da je carina pocela da oduzima veci deo paketa koji stizu od njih, iz razloga sto nije navedena prava vrednost posiljke.
Na pitanje zasto ljudi koji su porucili i platili robu ostaju bez nje,carina je odgovorila da im je zao ali paketi bez ili lazne vrednosti su dokazni materijal protiv UH.

Nadam se da kod nas takvih problema nece biti.
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

zgrujic

Ko je jos blesav da finansira ovu nasu drzavu? Treba im platiti nesto, ali ko da plati oko 30% carina+PDV? Treba im napomenuti (UH) da obavezno naznače vrednost! Ja obicno kazem da stave $30, pa platim malo i carinu. A to da ce naši da plene robu nema šanse! Mi da tužimo Kineze - smešno!

Ne bih da menjam temu topica, shvatite ovo sa finansiranjem države kao moje lično mišljenje. Ostanimo na procesu nabavke!

MEPHISTO

Ја вечерас направио две поруџбине од УХ преко Пејментазија.

Глатко и слатко. 1ee

zgrujic

:)aplauz :)aplauz :)aplauz
(res)  ()-()  (:sok:)

Yu-men

Quote from: MEPHISTO on January 30, 2009, 12:33:37 AM
Ја вечерас направио две поруџбине од УХ преко Пејментазија.

Глатко и слатко. 1ee

Takodje i ja (posto sam dobio novu karticu od banke)

Ako ovo znaci da je prosla uplata  mmmm

Payment for the order #xxxxxxxxx was accepted.
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Tasa

Izgleda da su Kinezi opet promenili uslove placanja direktno karticom. Posle Payment Asia uputili su me na "Cashoo" koji prvo trazi da se polozi depozit na racun kod njih pa oni da izvrse placanje HS. Posle silnih logovanja na "Cashoo" otvorili su mi acaunt ali novac nisam uspeo da im prebacim. Da li neko ima iskustva?

Nenad Miklusev

Registruj se na Cashoo,kako zahtevaju,  i posle vise neces morati, oni su payment procesor, meni je sve proslo bez ikakvih problema, u subotu.
Onaj Payment Asia je puk'o, zato nisu radili jedno vreme.

MEPHISTO

После регистрације на Cashoo све иде глатко...

Узгред, приметили сте практичне Кинезе како су нафризирали страницу за плаћање са новим опцијама (:sok:)

Tasa

To kod mene nesto nece, registracija na "Cashoo" je bez problema, ali na sledecoj strani daje sledeci prikaz i ja izaberem opciju Pay in Money, da li je to OK i sta dalje na sl. strani
    * Welcome Tasic
    *
      Account Balance
    *
      Account History
    *
      View Account
    *
      Pay In Money
    *
      Pay Out Money
    *
      Logout

Yu-men

(yay) (yay)

evo poruke koju sam danas dobio.

Your parcel has been sent from the hobbycity warehouse!

(pijemo) ja castim
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Tasa

Posle desetak dana od porudzbine, stigao paket od UH bez ikakvih problema oko adrese i bez carine.

jrlotpi

da li je moguce da ukoliko se navede vrednost naprimer oko 70$ ali se obelezi kao Gift i u tom slucaju U.H. ne napise cenu u fakturi, i iz tog razloga nasa carina nema na osnovu cega da obracuna carinu
znali neko ove detalje.

Nebojsa

panther

I onda ti nasi carinici kazu, donesi fakturu ili paket vracamo nazad.........