Pošto nisam pisao desetak dana o Zero-u, ajd' da krenem redom...
Gledao sam knjige od pravog Zeroa i nigde na prednjem delu trupa nema neki veliko panel "zgodan" za kutiju za prekidače.
Nisam još odlučio gde ću ih postaviti, ali mislim da će do biti sa leve strane trupa, iza kapotaža, slično kao na Hellcat-u...
Na fire wall sam zalepio balzu od 10 mm koja služi za oblikovanje radijusa...
Posle šmirglanja i doterivanja prednji deo trupa izgleda ovako...
Kapotaž perfektno naleže na trup, a uradjeni radijus služi za bolje odvodjenje toplote.
Pre neki da se skupilo društvo...
... a Milanče mi je doneo ploče za stajni trap. Napravljene su po šablonima koje sam mu dao par dana pre toga...
Ploče su od špera debljine 6 mm, a ja sam ih dodatno ojačao sa dve čamove letvice...
Trebalo mi je par dana da sve odradim kako sam zamislio, ali sad, gledajući ceo sklop, napravljen je toliko robusno da će izdržati i najgrublja sletanja...
Naravno, pu, pu, daleko bilo...
Ploča se naslanja na šprer od 4 mm koji je zalepljen sa tri strane kutije. Neke šperove sem još dodatno pritegao sa štafovima od 3 mm...
ž
Ploča naleže ko "guza na nošu"...
Pre ulepljivanja, gornji plank krila sam iznutra ojačao sa još jednim slojem balze od 3 mm. Isto sam na kraju odradio i sa delom krila u koji ulazi točak.
Ovo je odradjeno jer u tim delovima krila fali prednji deo rebra koji bi tu trebao da se nalazi...
Pošto sam ulepio ploču od trapa, krenuo sam da pravim konstrukciju oko samog trapa.
Oko samog trapa ulepljene su pločice od špera u koje će se kasnije ušrafljivati delovi poklopaca stajnog trapa.
Kako rekoh pojačan je i prostor kod točka, a napravio sam i jedno rebro od balze do prvog rebra sa kojim sam smanjio "kutiju" u koju ulazi točak...
Točak "'ladno" ulazu u krilo i sa svih strana ima dosta mesta...
Kao što sam već pisao u "otvorenom" položaju, trap ode prilično u napred i to će u mnogome pomoći stabilnom rulanju modela na poletanju i sletanju...
Postavio sam i drugu ploču sa stajnim trapom, a trapovi stoje pod istim uglom...
Sad mi predstoji sve da celu konstrukciju odradim i oko drugog trapa, ali to će sada biti lakše, jer neću morati da "mozgam", nego samo copy - paste...
Pozdrav
Mirče