Pozdrav drustvo,
Odavno citam po forumu i odlucio sam da moj prvi post bude ukratko objasnjenje o sklapanju Easy Star II. Model se tek pojavio i s’ obzirom da je frishak objasnjenja po internetu su rijetka i slaba.
Posto sam posjedovao Easy Star I (akcenat na posjedovao) malo cu da govorim o razlikama na „prvu”. Na izgled razlike i nisu bas neke, ali ipak postoje. Trup je na ESII malo duzi i elegantniji, posebno nos. Poklopac kokpita je isto tako dozivio evoluciju i dosta bolje drzi, iako se jos uvijek koriste one glupe plasticne baglame sto uklapaju jedna u drugu. Sam kokpit, odnosno prostor za bateriju i prijemnik je bar 2x prostraniji nego prije i daje dosta mjesta za vece baterije i eventualni FPV. Krila nekako izgledaju drugacija, iako to moze biti i subjektivno, i imaju kompletnu pripremu za elerone. Postolje za motor je prica za sebe, i totalno je radizajnirano, ali o tome vise u tekstu koji slijedi. Rep je dozivio najvecu evoluciju, jer se sada horizontalni stabilizator skida u nekoliko poteza.
Izmedju pocetka i kraja gradnje je proslo nekoliko dana jer sam jedrilicu kupio na
www.rcsrbija.rs , dio dijelova na HobbyKingu, a ostatak mi je poklonio moj shurak Nebeski
http://www.rcfly4um.org/index.php?action=profile;u=1462. Nisam zurio da sklapam jer sam tako napravio nekoliko gresaka tokom sklapanja ESI. Dio fazona sam pokupio po internetu, dio sam pratio uputstvo i naravno nesto sam iz glave skontao. Pokusacu da fotografijama i video zapisima docaram od pocetka do kraja kako je to teklo (ne obracajte paznju na datume na fotografijama, nisu tacni).
Sve je pocelo sa raspakivanjem paketa kada je stigao do mene.
Odavno citam po forumu I odlucio sam da moj prvi post bude ukratko objasnjenje o sklapanju Easy Star II. Model se tek pojavio i s’ obzirom da je frishak objasnjenja po internetu su rijetka i slaba.
Posto sam posjedovao Easy Star I (akcenat na posjedovao) malo cu da govorim o razlikama na „prvu”. Na izgled razlike i nisu bas neke, ali ipak postoje. Trup je na ESII malo duzi i ele-gantniji, posebno nos. Poklopac kokpita je isto tako dozivio evoluciju i dosta bolje drzi, iako se jos uvijek koriste one glupe plasticne baglame sto uklapaju jedna u drugu. Sam kokpit, od-nosno prostor za bateriju i prijemnik je bar 2x prostraniji nego prije i daj
e dosta mjesta za vece baterije i eventualni FPV. Krila nekako izgledaju drugacija, iako to moze biti i subjektivno, i imaju kompletnu pripremu za elerone. Postolje za motor je prica za sebe, i totalno je radizajnirano, ali o tome vise u tekstu koji slijedi. Rep je dozivio najvecu evoluciju, jer se sada horizontalni stabilizator skida u nekoliko poteza.
Izmedju pocetka i kraja gradnje je proslo nekoliko dana jer sam jedrilicu kupio na [url=http://www.rcsrbija.rs]www.rcsrbija.rs[/url] , dio dijelova na HobbyKingu, a ostatak mi je poklonio moj shurak Nebeski. Nisam zurio da sklapam jer sam tako napravio nekoliko gresaka tokom sklapanja ESI. Dio fazona sam pokupio po internetu, dio sam pratio uputstvo i naravno nesto sam iz glave skon-tao. Pokusacu da fotografijama i video zapisima docaram od pocetka do kraja kako je to teklo (ne obracajte paznju na datume na fotografijama, nisu tacni).
[img width=640 height=480]http://dl.dropbox.com/u/64745385/IMG_0302.JPG">>
Sve je pocelo sa raspakivanjem paketa kada je stigao do mene.