Sinoc sam krenuo u akciju, i dobio VEEEELIKU skolu, i verovatno jedno lose krilo. Jezgra spremna, karbon isecen, staklo takodje, tu je smola, farba vakuum pumpa, kese bla bla...
Dakle, par gresaka, mnogo neiskustva, i neuspeh je zagarantovan. Idemo redom.
1. Karbonska MARAMICA prosto "pije" smolu da je to neverovatno. Zao mi je sto sam to morao ovako da ustanovim, i nije bilo nikoga da mi kaze. 5gr maramice je popilo 35gr smole, i na kraju bilo relativno suvo!! Ispade na kraju da sa ovakvim karbonom krilo ispada teze a ne lakse.
Zna li neko da mi kaze koliko smole pije karbonska 'tkanina' prema svojoj masi? Recimo platno 160gr...
2. Neko mi je dao "savet" da ubacim microairbaloons u smolu, da smola bude laksa. I to je u redu za popunjavanje rupa, ali ovako je samo dodatno popilo i zgustilo smolu, usporilo rad i napravilo sra...
3. Posto sam koristio jako tanak karbon, na napadnu ivicu sam stavio 3 sloja. Znaci 3 puta presvlacim ivicu, kraj krila, radijuse, karbon suv, ne lepi se... izgubio sam mnoooogo vremena. Maramica posle nekih sat vremena pocela da se raspada jer smola pocela da se zgusnjava i da se lepi za podlogu, i tu nastaje haos...
Bolje potrositi jos malo para i kupiti normalan karbon za napadnu ivicu, deblje platno, i resiti to u jednom sloju. Kosta al bolje...
4. Na kraju je sve bilo toliko suvo da staklena tkanina nije uopste htela da se uhvati za karbon. U stvari, vise se lepila za voskiranu mylar foliju nego za karbon. Mozda zbog statike, ne znam zasto bi bilo tako. Ali kada sam stigao dotle, ipak sam stavio krilo u vrecu i ukljucio pumpu...
Rezultate cemo videti veceras. Ovo sam radio do pola 3 jutros.
Sve greske ce se lepo videti kada raspakujem krilo. Toliko za sada, idemo dalje. Nema stajanja dok ne uspem... jer sam lud...