Ovih dana sam imao zesci problem (doduse i dalje nije resen). Nikako da nadjem gde mi je gajtan od
foto aparata a nijedan od 3 citaca kartica koji imam ne cita 8 GB kartice. Nekako sam uspeo
da resim ovaj problem i evo sta je uradjeno, doduse jos pre Uskrsa.
Prvo sam, kada vec imam sprej u toj boji, ofarbao unutrasnjost flapsova i poklopaca servoa, zelenom bojom.
Kud june - tu i uze, zastitio sam krila papirom, i ofarbao i ostatak flapsova, rupe u koje ulaze tockovi kao i
nosace servoa flapsa.
kada je papir skinut
Mirce, mozda sam negde ranije i napisao, a mozda i ne, uglavnom krilo je pre nego je uradjena tkanina, kitovanje, farbanje i vedering,
bilo tesko
Da 1303 g. U "cenu" su uracunati polopci, flapsovi eleroni, dakle sva drvenarija Sada nakon svega opet isti sklopovi imaju tezinu
Dakle, razlika 500g ili 0,5kg. Medjutim, da ne bi doslo do zabune, na prvu tezinu bi trebalo dodati i tezinu monokota,
da bi celokupno merenje bilo realnije (jer da nije farbano, krilo bi moralo biti presvuceno monokotom).
Ali sta je tu je. Po mom misljenju svaki nabildovani gram je vredeo.
Servoi flapsa su lepo "legli"
poklopac stavljen
pokretni deo usrafljen i povezan. Mirceta sam zamolio da od Goluba uzme malo farbe ako je ostalo, kako bih pojedine
delove mogao da dofarbam. Recimo, planiram da ove bele sarkice prefarbam sivom bojom kojom je farbano krilo, tako da
ne dolaze do izrazaja ovoliko.
Flapsovi rade, i zelena se lepo vidi kada se otvore
Nakon flapsova retrakti su ubaceni. Kao sto se na slici vidi, kuciste je neke plave metalik boje.
Da ne bi samo oni bili u toj boji od onog vec ranije pominjanog lima, napravio sam poklopce koji ce pokriti ove nosace.
Sada se ona plava boja ne vidi toliko.
za kraj evo i malo slika sastavljenog modela
i videa. Tockovi trenutno nisu "usporavani" ali ce i to biti u finalnoj varijanti.
Takodje, hodovi flapsova nisu sinhronizovani.