Markoni, tako će to i biti...
Apsolutno si u pravu, lepo bi bilo biti deo "ekipe" koja razvija nešto novo za modelarsko tržište, ali sa druge strane, a to sam im i napisao, ja snosim veliki rizik njhovog projekta. Ipak je taj reduktor potpuno nov proizvod i ko zna kako će se u praksi, posle X broja letova pokazati. Ne smem da "grešim dušu", ljudi veoma ozbiljno i studiozno prilaze celoj priči, ali teorija je teorija, a praksa nešto sasvim drugo.
Njihova ideja je da razviju prenose koji bi imali pristupačnu cenu, i "šraf na šraf" nalegali na motor. Jer, to im napisah, ako neko treba da kupi motor, prenos i Soloprop komplet (hub - to je sredina u koju idu kraci, krake - propelere i spiner - za četvorokraku elisu od 30" to iznosi oko 500$ !!! ), kad sve to plati ako kožta kao ili blizu radijalnog motora, pa ko će to da kupi?
Preksinoć mi je stigao mail od John-a, u kojem mi je ponudio Soloprop sa kracima za džabe, ali je za reduktor (za MVVS 116) tražio 400 evra!!!
Pošto je priča išla u pravcu da ću ga dobiti po ceni sa velikim popustom 400 evra baš nije cena koja je mala.
Sve u svemu, svakako nemam namere da stavljam toliki motor i elisu, pa smo se vratili na priču za MVVS 80.
Ispostavilo se da reduktor za njega ne mogu tako brzo da naprave i da ga testiraju.
Ja opet nemam namere da čekam 6 meseci i sudeći po svemu cela stvar je "pala u vodu"...
Tako da se "Lesi vraća kući" na klasičan pogon - što je ustvari i najsigurnija opcija.
Juče sam čitao jedan dosta dugačak topik, na RC Giants-u, o ZDZ 90 motoru i svi koji ga imaju veoma ga hvale.
Ako neko ima neka iskustva ili ako je negde čitao nešto o tom ZDZ-u, voleo bih da ih iznese ovde.
MVVS 80 je takodje dobar... Kako pišu ovi koji imaju ZDZ, kažu da vrti elisu 28x10 sa 6300 obrtaja!!! što je za dva inča veći propeler od MVVS-ovog.
Cene su slične, komplikacija za nabavku takodje...
Eto toliko za sada... Odoh nešto i da šmirglam, jer neće se model sam napraviti...
Ajd' uzdravlje
Mirče