Nakon povratka, mnoge delegacije cu dolazile u Kombinat da čuju utiske, priče, pokupe delove koje sam im doneo.
Polako se sve vraća u normalu, a jedan od znakova je da se ponovo modelari. Završio sam lepljenje nitni na gornjoj površini krila. Desna strana je bila lakša za rad jer nisam morao toliko da razmeravam imao sam sve mere na levoj polovini krila....
Veoma sam zadovoljan kako krilo izgleda, gledajući dokumentaciju po kojoj sam radio, apsolutno sam ispoštovao oblik panela i broj redova sa nitnama. Čak je i broj šrafova na nekim panelima isti kao što je bio na pravom P 47!!!
Inače do sada sam zalepio blizu 20000 nitni,
da, da, ne preterujem jer sam potrošio četiri tabaka, a na svakom ima 5000 komada...
Krilo je toliko veliko da imam problem kako da ga slikam, kad se udaljim ne vide se detalji, a kad se približim ne mogu da uhvatim celo krilo.
No, evo par slika, pa sad kako god...
Moj mali pomagač je tu da pridrži krilo, čisto da vidite koliko je...
Stigao je i motor, MVVS 80...
...koji nam je poznat iz prvog Hellcat-a. Sad mogu da počnem radove i na "dummy engine"...
Smislio sam kako ću da namestim motor, a za slikanje pridržavao ga je Cvrle. Motor nije baš mali, ali je model još veći, pa se MVVS nekako "smanjio"...
Kod Stiva sam kupio dva propelera. Falcon je novi brend na tržištu, ali uporedjujući ga u radnji sa Xoar-om, dimenzije i oblik su apsolutno isti.
Kupio sam elise 26x10 i 27x10, a od Braneka sam dobio jednu 26x12, tako da imam raznih dimenzija za razradu i testiranje.
Inače Falkon pravi i trokrake, kao i karbonske propelere, a Stiv mi priča da se karbonski liju u aluminijumskim kalupima i da su vrhunskog kvaliteta.
Na top Gun-u je, radi štosa, postavio jedan karbonski propeler 24x10 na dve cigle i stao je na njega. Elisa se tek malo iskrivila, ali ko ne zna Stiv ima jedno 150 kila!!!
Ček da nadjem sliku... Evo... Stiv je ovaj što gura dvokrilca...
Pošto iz Amerike nisam mogao da postavljam slike, evo kako je izgledao štand sa "Srpskim brendom"...
Toliko za sada, radovi se nastavljaju...
Pozdrav
Mirče