U jbt, a ja mislio život je reka...
Pravljenje ovakvih modela i jeste interesantno što nema gotovih rešenja.
Za sve postoji mnogo opcija, neke su bolje, neke gore, lakše ili teže za napraviti.
Vremenom se usvoje neka rešenja i primenjuju se tokom uzrade.
Za nosač motora u ovom slučaju postoji više opcija.
Do sada nisam imao slučaj da je motor toliko izbačen od fire wall-a, obično su deo konstrukcije trupa bile kutije na koje je dolazio motor. Doduše na Hellcatima je bilo neko slično rešenje, sa medju pločom, ali to više iz razloga što je na prvom Hellcatu "promenjeno" 3 motora, a neki su imali alnaser, pa nije bilo moguće drugačije namestiti motor.
Videći još kako ću uraditi. U poseti mi je u prepodne bio Joja, i pošto je on dobar deo staža proveo na fakultetu kao profesor, a ima i bogato radno iskustvo u konstruisanju delova za auto industriju, pokazao sam mu model, nosač i od njega sam dobio neke korisne savete.
Inače, danas sam doživeo opet jedan prijatan gest.
Popodne zvoni telefon, javlja se Petar, modelar iz Novog Sada i kaže da prati ovo što radim i pošto vidi da hoću da pravim, da li kutiju za motor ili ploču od više slojeva šper, kaže da dodjem do njega jer ima mašine za obradu drveta i CNC frezu.
Veli da ima mnogo restlova špre ploča raznih debljina, pa da uzmem šta mi odgovara.
Eto, ovim putem se zahvaljujem Petru na šperu...
Šta će biti do kraja ne znam, napraviću dva nosača pa ćemo videti...
Pozdrav
Mirče