Main Menu

Аеромитинг Батајница 2012

Started by presko, August 29, 2012, 06:00:54 PM

Previous topic - Next topic

gizmo

Evo "malo" i od mene  :big smile

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

37.

38.

Gatti.Gatozza

uh, opasne fotke  ()-()

nego, ovom lazanskom treba zabraniti da učestvuje u komentarisanju bilo kakvih događaja. čovek toliko lupeta, i toliko ne zna, ali mu ne pada na pamet da to i prizna. mislim da bi ga ovaj pilot koji je sa njim u studiju, najradije izbacio napolje.

Ali, upravo je transportni avion napravio roll 360 stepeni i leteo knife edge?!?!?!

Sava

oo)) on truća u zavisnosti ko ga bolje plati, a gađanje nekim samo njemu znanim šiframa i oznakama mu je uža specijalnost  :hehe :hehe :hehe
ex pseudonijum: licider

englez

I left Novi Sad at 09:00

By 12:30 we had managed to fight our way onto a 'Park & Ride" bus in Novi Pasova

At 13:00 we was in a huge queue, just to get into the Airfield.

We turned around and went and spent the day in a restaurant on the Sava.

Whoever was responsible for the traffic organisation should be hiding tomorrow.

I have pictures of the day, but the pictures are of policemen pushing as many people onto buses as they can.

I have some pictures of the Industrial zone in Novi Pasova, where thousands of people spent the day.

Probably a great Airshow...............Maybe next time get a professional to organise the traffic.

(spava)
signatures are silly, read some, See what I mean?

Anakin

Quote from: Sava on September 02, 2012, 05:33:52 PM
oo)) ...a gađanje nekim samo njemu znanim šiframa i oznakama mu je uža specijalnost  :hehe :hehe :hehe

Sto se cudite, imamo mi jednog takvog na forumu. :big smile
Kad ga vec pomenu, da li je neko od ucesnika, posto nista nisam stigao da ispratim, prikazao antiprotivno letenje? lol
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.

drjack

Tosa i ja smo ostavili auto u centru Batajnice  ali smo do stajanke pesacili sa cekanjem na ulazu i kafanom usput, dva sata.  Ipak stigli smo na vreme.Istureno odeljenje modelara, smo pronasli pod satorom , kako su se fino razbaskarili, dok im je prasina padala na modele. Tu smo se i mi ugurali i nismo menjali poziciju do kraja. Evo nesto malo slika.

Neopisiva guzva na ulazu tolika, da smo sat vremena cekali na suncu i pitao sam se u jednom momentu sta mi tu ustvari radimo....

Modelari u ladovinki...

Modeli u prasini.. :sljus

Gabor je bezuspesno pokusavao da oduva prasinu ....

Neko je imao magicnu krpu

djbojan

presko

Други дан Аеромитинга. Величанствен доживљај. Штета што се фотоапаратом не може пренети ни делић оног што се овде дешавало.

Штанд ВТИ-а данас су посетили, између осталих, господин Чедомир Јањић директор Ваздухопловног музеја у пензији ...

и моделарска делегација из, братске нам, Црне Горе.

fenix

Gizmo fotke su  (:sok:) nadam se da cesh nas castiti sa videom da bi nam bolje docarao sta se deshavalo.Interesuje me ko je snimao sa oktokopterom jer su na početku dok nije počeo program ubacivali i kadrove sa oktokoptera. 
    Nisam bio u mogucnosti da prisustvujem ali sam gledao na TV ali bukvalno gledao jer zbog Lazanskog nisam mogao da slusham tj. pojačam ton  :_D  Sta su samo onaj major i ona zena pilot morali da slushaju  :sljus svaka ima cast.Pa rodili se josh neko  na ovim prostorima ko bi mogao umjesto njega da komentarishe a i na mladjima svijet ostaje treba im pruziti sansu.

Lijep jubile,j lijep dan, odlican proram.
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

gizmo

misha

Cujem da je bilo jeftinih modela na prodaju :sljus

pericamitic

Quote from: presko on September 02, 2012, 10:09:22 PM
Други дан Аеромитинга. Величанствен доживљај. Штета што се фотоапаратом не може пренети ни делић оног што се овде дешавало.
...

...

Sve , sve ali ovi Italijani nisu bas cisti  :big smile :)aplauz

saxpg

Taman kad pomislim da ne mozes bolje...     (res)

mirce

Bravo Gizmo za video, najbolji deo mi je na početku trećeg minuta kad sleće avion i neobičan ugao za posmatranje (iz vazduha) Miloševog huverovanja...

Pošto sam bio "live" na aero mitingu, mali "osvrt"...

Desetak modelara je imalo privilegiju da bude pozvano da učestvuje na mitingu.
Za razliku od ranije, ovaj put smo imali poprilično veliki šator i metalne ograde da se ne može prići modelima.

Dogovor je bio da se nadjemo u 7 ujutro na glavnoj kapiji, gde nam se Saburo trebao podeliti propusnice.

Na samom startu moram naglasiti da je, po meni, organizacija cele manifestacije bila veoma uspešna. Ne zaboravimo, sve se ovo održava u Srbiji, gde narod baš nema "neke manire" tipa "da li smem ovo ili ono" i na aero mitingu sa posetom od 200.000 ljudi!!!

Ja sam u par slučajeva imao potrebe da se kod vojnika i vojne policije raspitujem za neke stvari i verujte mi svi su bili veoma ljubazni i predusretljivi...

Štandovi u glavnom hangaru su takodje bili lepo i dobro organizovani kao i prostor za gledaoce.
Bilo je mnogo toaleta, štandova sa klopom, cugom...

Što se tiče nas modelara, ili maketara, kako su nas stalno najavljivali  :sljus, prostor odredjen za letenje nije baš bio veliki, tako da recimo u tom zadatom prostori nisam mogao da letim Panthera.
Ujutro, čim smo stigli, kao i svi, postavio sam model i doneo opremu pod dati nam šator, ali kad sam video da od letenja nema ništa, već u pola devet sam sve vratio u kola, ne želeći da mi se model "kiseli" ceo dan na suncu i ono što je važnije, hteo sam ranije da podjem kući, a ne da čekam 17 časova da bih mogao opet da pridjem kolima i sve potovarim.
Slučajno, ali eto ispalo je tako, sam napravio najbolji potez, jer trebalo je videti kakvi su bili modeli popodne, kad je jedno 100.000 ljudi prošlo pored njih.
Na Gaborovom Thunderboltu se od prašine nije videla kolor šema... Katastrofa...
Ta prljavština se zavukla u svaku poru modela, a mogu misliti kako tako nešto prija jet tubini, na primer...

Ako to zanemarimo, sve ostalo je bilo extra...

Sreo sam mnogo modelara, upoznao neke nove, razgovarao sa Preškom oko mog projekta Galeba G2...
Modelarski šator nas je spasao od sunca i pod njim su mnogi našli "utočište" dok smo gledali program...

Veliko Hvala šaljem Sovi, koji je bio "zadužen" za nas modelare i sa kojim smo proveli ceo dan zajedno.
Imali smo i ručak, pa smo se podsetili kantine i "starih vojničkih dana"...

Što se tiče letnog programa bilo je šta da se vidi. Da ne nabrajam sada , ali bilo je baš dobrog letenja...
Ove godine avioni su leteli bliže publici (he, he, pogotovo Rusi, koji su zaokrete pravili tik do "mase"), te se sve moglo lepo videti... A tek čuti... (yay)

I na kraju da se vratimo "pod naš šator", modelari su se lepo zabavljali, puno priče, smeha, zezanja...
Što se tiče jeftinog model, što ga spominje Miša, neko je (stvarno ne znam ko  :big smile) stavio na Gaborovoh P-47 papirić sa cenom od 70 evra i njegovim brojem mobilnog...
Hteli smo da vidimo da li će neko zvati, no Gabor je brzo provalio o čemu se radi, pa skinuo ceduljicu...
Iz nezvaničnih izvora sam saznao da je jedan čovek nudio 50 evra na dve rate...

I, sve u svemu, lep dan na Batajnici...

Zahvalio bih se u moje ime Sovi i Nikoli Saburu na angažmanu oko organizacije, a ostalima na lepom i prijatnom druženju...
Jedini koji me je zeznuo je Magic, dao mi da grickam neki kiki-riki i posle ceo dan, ko kamila, nisam mogao da se napijem vode... oo))

Pozdrav svima

Mirče