To za ukrucivanje nije DJI proizvod i ne nude ga oni kao resenje. To je Matjaz poceo pre neki dan da prodaje i funkcionise odlicno.
Ja sam video link gore pa sam na to imao primedbu. Ali kako vidim DJI krakovi su na istom principu, tako da sve važi i za njih. Ove skupe komercijalne "štake" za bolesna rešenja namenjeni za naknadnu potporu da se ne sruši kuća
, ne sprečava da se krak i dalje pomera (vibrira) gore- dole i ne ukrućije ni na uvijanje.
Za to su najsposobnije kraci od cevi.
Fee patent for rcfly4um members
Umesto krutih štapova
isti efekat se postiže ako se krajevi povežu međusobno sa
neistegljivim damilom za pecanje. Ima takvih u pecaroškim radnjama. Laka je, aerodimamična i veoma brzo se postavi.
Da ispričam jednu staru anegdotu vezano za vrednost rada i znanja. Pozvali mehaničara da popravi kombajn, jer je stao u sred žetve. Mehaničar sa malim šrafcigerom zavrne nešto oko karburatora i sve krene kako treba. Pitali ga, koliko košta popravka? Kada on, 101 forinta. Ali zašto baš 101? Pa 1 forinta košta zavrtiti šrafčić, a 100 da sam znao koji.
E pa Gizmo free patent te košta 101 eura. 1 euro je damil, a 100 mi dolaziš, što sam ti rekao gde da postaviš.
Jeftinije je nego one štake. Intreresantno je da je ovaj odnos između hardvera i uloženog znanja od prilike isti i kod Zenmuse-a.