Hvala Gizmo da si spomenuo da sam rekao negde da će biti jeftinog gimbala nalik na Zenmus i to veoma povoljno. Svedoci smo interesantnog razvoja delova za postizanje tog cilja, ali to vreme još nije došlo, jer ceo gimbal sa mehanikom, elektronikom i motorima će biti ispod 100.- dolara kako sam naveo. Viđamo kako se to polako ostvaruje. Sve to pratim i ja i dodajem ovom topiku linkove najboljih projekata do kojih se stiglo.
Nisam ništa i nikoga kritikovao, a svoje mišljenje dajem svima u cilju boljeg izbora delova. Ono što je dobro to pohvalim, ali ono što nije, treba reći da nije, da ne bi kupovali loše stvari. Nisam ja kriv što su Nemci tata mata u tehnici i da njih mnogi ne vole. To što ja neću da dajem nikakve svoje ideje od čega bi se hranile kineske proizvodne firme, to je moja slobodna odluka.
I ja sam osetio na jednoj komponenti u razvoju onomad kada sam kupio KK kontroler za 80.- eura. Nakon samo nekoliko nedelja se pojavio potpuno isti u HK za 20.- dolara. Ne bih nikome da preživljava takva razočaranja, pa stalno govorim da se ne žurite nigde, pa ni u ovoj temi. Možda nekome znači nešto da žuri da napravi nešto pre drugih, ali meni takve stvari ne znače nište.
Sa druge strane imam želje da se uključim u slične projekte i da i ja dam svoj neki doprinos, ali su na žalost svi moji radni kapaciteti zauzeti sa drugim poslovima.