Da predstavim moj brushless gimbal koji je stigao jos u avgustu ali nisam imao vremena da ga sklopim prije
.Gimbal je stigao u kompletu sa motorima Iflight GBM4008-150T
http://www.goodluckbuy.com/fpv-brushless-camera-gimbal-kit-with-2-gbm4008-150t-motors-compatible-for-nikon-d7000-slr-two-axis-carbon-fiber-camera-anti-vibration-ptz.html Sto si tice gimbala odradjen je odlicno svi dijelovi pasuju, preciznost na nivou.Sklapanje je odradjeno odmah ali zbog angazovanja okta nisam imao vremena da napravim nove nosace tako da sam to odradio tek nedavno.Sa novim nosacem dobio sam vise prostora za baterije i lakse se postavljaju.Motori su namjenjeni za kamere Nex5 -7 GH2 znaci do tezine 700gr.
Sto se tice centriranja malo je teze pitch osu centrirati tako da zahtjeva malo vise vremena,ali posto je to uslov za sledeci korak a to je podesavanje PID centriranju treba posvetiti veliku paznju.
Tezina nosaca sa sve motorima je 620gr jest da je tezi od predhodnog za 160 gr ali to je zanemarivo za kvalitet koji pruza ovaj nosac.
Naravno kontroler je AlexMos koji radi svoj posao bezprekorno.
Poslije centriranja i podesavanje controlera slijedi PID podesavanje.Kao sto je vec receno ovdje je bitno da se nadje srednja vrijednost snage tj.da se ne pretjeruje sa snagom jer ona samo generishe toplotu a vise paznje treba posvetiti PID jer ove vrijednosti i obezbjedjuju bolji rad motora.
Za roll motor trebaju nesto vece vrijednosti za PID.Za pich osu sam imao opet kako i kod centriranja vise experimentisanja dok nisam dobio ove vrijednosti (nema grijanja motora,nema vibracija ni malih ni velikih odziv motora I je o.k.
Nakon par testova iz ruke koji su davali dobre rezultate kao najbolji pokazatelj je naravno proba u vazduhu gdje imamo i druge bitne faktore kao sto su vjetar, vibracije...tako da prvi snimak nije popularni video iz kupatila sa ogledalom nego video sa livade.
Sve u svemu prezadovoljan sam sa ovim kompletom, servoi kupe prashinu a post stabilizacija je proslost.Ovaj komplet preporucujem svakome ko ima kameru ove tezine mada se on lako moze prepraviti i za kamere veceg gabarita sa vecim motorima.
Ovo je prvi probni let tako da sam sa ovim PID parametrima zadovoljan, mada sad slijedi "peglanje" tako da ce rezultati biti jos bolji.
Do tada evo par fotografija (vise fotki ima ovdje
http://s148.photobucket.com/user/fenix-001/library/Brushless%20gimbal?sort=3&page=1)
I naravno video