Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

nedbojsa

Tamo je sad državni praznik tako da gotovo ništa ne radi, jedni slave do 7, drugi do 10 oktobra, A drugi problem je što trenutno niko neće da im transportuje baterije, pa traže način kako da ih dostave!

Pouzdano znam da su se neki snašli npr. fasttech.com i šalju verovali ili ne baterije zamotane u ogromne količine alu folije i to im za sada prolazi... mada gotovo mesec dana svaka pošiljka ide prvo na skener, a po potrebi se otvara.

Gore predhodni moj post ima saopštenje sa HK post sajta no evo linka ponovo
http://www.hongkongpost.hk/eng/publications/notices/2013/20130910a/index.htm

Kako izgledaju tj. kako su upakovane 18650, a123 i nimh baterije sa fasttech-a koje su prošle blokadu.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

pnedic

Quote from: Sava on October 03, 2013, 08:38:44 AM
Imam poručene neke servoe i NiMH baterije za Rx i evo već deset dana stoji da je pošiljka plaćena, rezervisana i da je u pripremi. Verovatno nešto nisu imali na stanju, mada je sve bilo na stanju, pa sada ćute. ...

I ja sam u zadnjoj porudzbini imao taj problem i na kraju su mi objasnili da su to imali na stanju ali u nekom drugom njihovom warehouse-u i da su cekali da se roba prebaci do njih. To cekanje je trajalo dobrih 7 dana, mozda i vise.

Sava

Ma koliko sam ja shvatio zabrana se odnosi na Litijumske baterije, a ostele od pocinkovanih do NiMH i alkalnih i ne alkalnih  i dugmastih i ćoškastih  nisu pod embargom.
I ja sam dobio njihov mail koji je išao kao cirkular svima koji su nekada nešto poručili kod HK. Vrag da ih zna,   mmmm
ex pseudonijum: licider

Ljuba kv

Meni su preko Live Chata ponudili opciju da mi posiljku posalju ponovo preko FeDex Delivery(besplatno), ili da mi vrate novac ali to tek kada se posiljka vrati kod njih i to moze da potraje do kraja ove nedelje.  mmmm

Sava

Ipak u taj embargo spadaju sve vrste baterija, a ne samo LiPo baterije. Ja imam poručene NiMH i to pre onog njihovog datuma te po njihovoj priči čeka se način da ih pošalju. Nije mi jasno zašto i dalje vrše prodaju baterija sa kojima posle stvaraju i kupcu i sebi problem. Objašnjenje su prećutali.  :)aplauz  :)aplauz  :)aplauz

pnedic

Quote from: Sava on October 04, 2013, 06:25:25 AM
....Nije mi jasno zašto i dalje vrše prodaju baterija sa kojima posle stvaraju i kupcu i sebi problem. Objašnjenje su prećutali.  :)aplauz  :)aplauz  :)aplauz

Zahuktala masinerija, gomila ljudi, dosli u fazu kada su problemi u komunikaciji svakodnevnica  :hehe. Dok info stigne do programera (sto (spava)) koji treba da odradi blokadu, problemi se nagomilali.

dzoni

Je l' to znaci da je kraj narucivanja Turnigy lipo-a? :(

pnedic

Quote from: dzoni on October 04, 2013, 01:20:25 PM
Je l' to znaci da je kraj narucivanja Turnigy lipo-a? :(

Ja mislim da bi to bio znacajan gubitak za njih. Mislim da ce naci vec neko resenje (sto nije DHL (yay))

An-2 colt

Da li neko zna zasto nemam(o) opciju otkazivanja porudzbine vec samo placanje?
Greskom mi je izbacio dve iste porudzbine, a nemam opciju da je otkazem.Uz to vec tri dana mi ne odobravaju placanje, a obratio sam im se odmah preko support centra.

miša2002

Ako nisi platio, a čini mi se da nisi, napravi novu porudžbinu istog sadržaja i idi dalje...
Pre bih rekao da nemaš dovoljno para na računu. Zavisno od banke, moraš da imaš od 5 do 10% više...
#FFCC00

Sava

Neverujem ja da se oni iz HK mnogo plaše za prodaju, mi iz Srbije smo komarci za njih, a komarcu kada nogu iščupaš, odoše i creva. Da nije tako, drugačije bi se ponašali. Tamo gde im se isplati otvorili su skladišta. Prema nekim pričama samo u USA isporučuju godišnje više od 300 hiljada paketa. Ej to je hiljadarka dnevno, pa neka je samo deset dolara prosečna pošiljka, lako je sračunati zaradu.
Inače moja pošiljka NiMH baterija još uvek je Paid, Reserved, ali i dalje ne odgovaraju na poruke.   mmmm

pnedic

Mozda sam ja nesto pogresno razumeo, ali cini mi se da ova restrikcija transporta Li baterija nije upucena Srbiji vec je restrikcija nametnuta od aviokompanija i kompanija za transport. A tu spada i US

Sava

A ne, taman posla da se odnosi samo na Srbiju, ali ako te upućuju na skladište u Nemačkoj koje ne isporučuje za Srbiju, a za ostale isporučuje i te famozne baterije, kako to protumačiti. mmmm

tibeteagle

QuoteA ne, taman posla da se odnosi samo na Srbiju, ali ako te upućuju na skladište u Nemačkoj koje ne isporučuje za Srbiju, a za ostale isporučuje i te famozne baterije, kako to protumačiti. mmmm
Pa oni koji upućuju znaju da smo na Evropskom kontinentu, ali ne znaju da nismo u Evropskoj Ekonomskoj Zajednici. Nemački warehouse je samo za EU. Trebalo bi im reći da nas prime u svoj softverski sistem kao da smo EU član, ako već pravi EU neće.  :big smile

zajko

Nije problem u HK, oni bi svima slali baterije, ali je problem u avio kompaijama i osiguranjima... Imaju veliki problem sa prevozom avionom pa je cak bilo limitirano cini mi se na 4000 Mah total, pa su sad i skroz ukinuli... Osiguranja deru avio kompanije zbog velikog rizika...
Za USA i daleke zemlje, a velika trzista koja vuku dosta robe nije problem, salju brodom,  u kontejnerima... USA moze da proda sigurna par kontejnera mesecno, australija slicno, evropa takodje, pogotovu po njihvoim cenama...
u Evropi imaju 3 trzista za koja ja znam Nemacku, Englesku i Holandiju, gde postoje magacini HK web shops... Znam da postoji i negde u Rusiji (mislim Sibir) ali mislim da je to centralni magacin ili tako nesto...

Ja mesecima unazad od prosle zime uzimam od HK Nemacka... Nemaju svu robu kao HongKong, mozda 10-15%, valjda im ne daju Nemci da uvoze gomilu djubreta ili im se ne isplati, Nemci ne kupuju, ali baterije imaju tako reci sve i nesto od kvalitetnije ostale robe... Cene su otprilike  +>10%, ali se i dalje isplati... Ne salju po Evropi, bar za sad, nego samo Nemacka i paket ne sme biti tezi od 10 Kg, ali je zato kapacitet baterija Unlimited  :)aplauz... Ne pakuju tako brzo kao kinezi od porudjbine treba 4-5-6 dana da krene paket, ali stize GLS za 2-3 dana na adresu u Nemackoj i prevoz je jeftin unutar Nemacke... Ne znam cene za vece pakete (avioni i slicno) ali mali paket do 10 Kg je jeftin... cca 20-30 Eur... u taj paket stane punoooo baterija, koje se cesto traze...

Nisam hteo da saljem iz HK, pa sam pitao poneke forumase, da mi oni dobavljaju po nekoj ceni, kad rekose da traze 200-300% preko, bacio sam se na Nemacku !!! Ucinise mi usluge... Hvala ! (pijemo)
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior