Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

pnedic

pokusao sam da pazarim iz HK jedan PNF model i kod drugog koraka placanja sam dobio poruku da nije moguce odraditi isporuku u Srbiju zbog dimenzija. Uopste mi nije jasno zasto kada su sve dimenzije manje od "Airparcel do 2999gr". Pitao sam i njihov online support, medjutim nikakav pametan odgovor nisam dobio. U pitanju je trainstar na linku http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__28384__Trainstar_Tough_Trainer_1_4m_Plug_And_Fly_Version_PNF_.html.

Elem, kada sam umesto drzave SERBIA odabrao BOSNIA AND HERZEGOVINA, HK me je "pustio" dalje u proceduru placanja. Nisam isao dalje, tj jos nisam nista platio.

Moje pitanje je da li je neko kojim slucajem probao da odabere drzavu Bosnu i Hercegovinu a stavio potpuno srbijansku adresu ? Jeste malo rizicno ali zanima me da li je to neko probao ?

vladasimon

Bilo je reci o tome u ovoj temi. Probaj da dodas jos neku sitnicu npr konektor i radice ;)

pnedic

Pogledacu temu. Da probao sam da dodam jos jednu LiPO bateriju ali se isto desilo.

vladasimon

Evo ja sam probao da dodam jedan konektor i radi ...

pnedic

Hm,

evo odmah cu da probam. Reci mi da li si prvo konektor pa posle model ?

vladasimon

Ne, prvo model pa konektor  :mhm

pnedic

Haha, uspeo ! Dodao sam prvo LiPo bag (koji mi inace treba)

Ocigledno imaju neki bug kod generisanja porudzbina !

HVALA !

An-2 colt

Da li vam se desavalo kad paket ide preko singapura da ga dugo cekate?Dve nedelje nemam nikakvu info o paketu osim da je kod njih prispeo na postu.

magic

Meni 2 zadnje posiljke strasno dugo putuju, ne znam sta se dogadja, napustile Hong Kong 2.4. i jos ih nema nigde ...

poz
Veljko

Vaci

Meni je nema posiljka od 08.03.2013 sutra e cetrdeseti dan pa cu morati da trazim da pokrenu istragu, pa to traje ko zna koliko, pa posle ponovo salju, pa cu opet da cekam... vec 2 put u zadnjih 6-7meseci... uzas.

JLZ

Ja sam imao jednu 13. i drugu 23. Obe istovremeno napustile SG 28.3. U Srbiju stigle 5.4. Izgleda da cekaju da se nakupi, pa salju...

Opet, jedna iz HongKonga narucena 10.3, napustila Hobby 13.3, a poletela 17.3 Stigla u Srbiju 20.3

Nema pravila osim da ako imate Lipo bateriju, a ponekad i neki artikal koji samo sadrzi lipo rec u imenu - obavezno ide preko SG sto znaci cekanje najmanje 7 dana duze od HK. :(

Na kojim sajtovima moze da se pogleda detaljnija putanja paketa iz HK ?

saxpg

Najbolja varijanta od svega ti je ako imas android telefon. Posoji aplikacija koja se zove "Track Checker"
To je program koji provjerava na destine posta koje ima u memoriji i obavjesti te kada paket prodje kroz neku od njih.
Imaju i postanske kompanije ex YU tako da kada paket stigne ti to znas prije svog postara  :)
Ja ga koristim oko godinu dana i neprevazidjen je.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.grandag.trackchecker

nedbojsa

Sale alal ti pisaljka za ovo programče!
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

JLZ