Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

pnedic

Quote from: tibeteagle on October 07, 2013, 10:56:38 PM
QuoteA ne, taman posla da se odnosi samo na Srbiju, ali ako te upućuju na skladište u Nemačkoj koje ne isporučuje za Srbiju, a za ostale isporučuje i te famozne baterije, kako to protumačiti. mmmm
Pa oni koji upućuju znaju da smo na Evropskom kontinentu, ali ne znaju da nismo u Evropskoj Ekonomskoj Zajednici. Nemački warehouse je samo za EU. Trebalo bi im reći da nas prime u svoj softverski sistem kao da smo EU član, ako već pravi EU neće.  :big smile

Ma teorija zavere ! Nemci nas istorijski mrze  :hehe

An-2 colt

Kako da otkazem porudzbinu, nemam opciju cancel?Ni Kinezi se ne javljaju preko support centra, sta se sa njima dogadja???

Viper

Kolko negde procitah valjda su neki praznici. Vec 5 dana pokusavam da kontaktiram bilo kog ali bez uspeha...

Sava

oo)) ja sada kao švaba trala la, poslali su konačno odgovor da će pošiljku isporučiti FeDex-om, iako ne sadrži LiPo baterije, nego NiMH. Navodno javiće mi broj za praćenje.Neznam kakva je procedura kod nas kada putuje FeDexom. Definitivno kod njih više nema kupovine bilo kakvih baterija. Ja evo više od mesec dana čekam radi dve AA NiMH baterije.
Čuvajte se BangGod firme takođe iz Hong Konga. Pošiljka poručena pre više od dva meseca, a mejlovi se vraćaju jer taj koji su dali očigledno je lažanjak. Kontaktiraću Pay pal, nema druge.  mmmm
ex pseudonijum: licider

Dejan Dobricki

Quote from: Sava on October 09, 2013, 08:24:30 PM
oo)) ja sada kao švaba trala la, poslali su konačno odgovor da će pošiljku isporučiti FeDex-om, iako ne sadrži LiPo baterije, nego NiMH. Navodno javiće mi broj za praćenje.Neznam kakva je procedura kod nas kada putuje FeDexom. Definitivno kod njih više nema kupovine bilo kakvih baterija. Ja evo više od mesec dana čekam radi dve AA NiMH baterije.
Čuvajte se BangGod firme takođe iz Hong Konga. Pošiljka poručena pre više od dva meseca, a mejlovi se vraćaju jer taj koji su dali očigledno je lažanjak. Kontaktiraću Pay pal, nema druge.  mmmm

fedex super stize na kucnu adresu ma koliki paket bio i to post expresom

tibeteagle

EU warehouse je  u stvari holandski ili i nemački magacin zajedno.  mmmm Žale se i na njih, ali samo u tome da im ne dopremaju za 2-3 dana, već treba 5-6 dana čekati.   :_D Ovde ima diskusija u tome.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=45863

Pošto se i odavde može i nama kupovari, a mislio sam pre da se ne može, predlažem da se modelarska roba, a pogotovo akumulatori nabaljaju iz EU warehouse na HK sajtu tako, da se bira ta opcija pri odabiru robe. Roba je samo malo skuplja ali verovatno da brže i sigurnije stiže na šinama, drumom ili kombinovano.

zajko

Nisam siguran da salju u SRB, bar ranije nisu ... Proverite mmmm
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

miša2002

Da ne dužim mnogo, večeras sam probao, kao, da aručim LiPo bateriju i na trećem prozoru nema opcija za slanje osim FEDEX i EMS, naravno, ne nastavljam dalje, brišem korpu i probam da naručim NiMh i to samo jednu,.. isti slučaj.
Vratm se ponovo i naručim bilo šta osim baterija i sad su sve opcije tu...

Sad ću da probam isto i EU pa javljam.
#FFCC00

miša2002

Unable to ship this parcel to your country due to size/weight.
Your order is either too large, or too heavy for shipment to your country.
Please see the table below to understand what's permitted by your countries postal system.
Your order    To country: SERBIA
Cart weight: 19g
Total Length  45
Total Size  107mm(L+W2+H2)

Qty    Product name    Weight    Size
1    Turnigy AAA LSD 900mah Low Self Discharge (ready to use) (EU warehouse)    19g    45x15x15mm
#FFCC00

miša2002

Unable to ship this parcel to your country due to size/weight.
Your order is either too large, or too heavy for shipment to your country.
Please see the table below to understand what's permitted by your countries postal system.
Your order    To country: SERBIA
Cart weight: 120g
Total Length  0
Total Size  2mm(L+W2+H2)

Qty    Product name    Weight    Size
1    TURNIGY Plush 80A w/ UBEC Speed Controller (EU warehouse)    120g

Bilo šta da probaš, isto.
Obratite pažnju na crveno !

To znači NE ŠALJEMO NIŠTAAAAAA  lol
#FFCC00

tibeteagle

Dakle ipak se još ne može iz EU W. i odbije na kraju narudžbe.  mmmm Zajkov post me je zbunio  ???

Ima tu još jedna važna stvar, vezano za poštanske standarde, klasifikaciju srpske pošte. Negde sam čitao da je Srbija ograničeno i niže registrovana u međunarodnom saobraćaju od drugih. To se najbolje vidi u oraničenostima veličine i težine paketa. Težinski limit paketa prema Srbiji je do 2kg sa internacionalnom poštom, dok je za druge zemlje znatno veći.  To iskorišćavaju i privatne pošte i usluge su im veće prema Srbiji zbog toga.

Ne bih da zađem u ekonomsku politiku, ali mislim da je to namerno tako. Ovako se "štiti" naše tržište da ljudi ne bi kupovali u inostranstvu težu i skuplju tehničku i drugu robu, a koja bi se i te kako isplatila sa jeftinijom poštom. Mislim da će se polako i to promeniti u zavisnosti od ... (___) ...znamo već.

zajko

;namig Ma... slace i nama od 2030, kad prihajamo u Europu...

Treba samo malo  mmmm.. HK je okoristio svoj polozaj u HK, pozicionirao se na globalnom trzistu, otvorio na velikim trzistima Amerika, Autralije, EU, Engleska, Rusija svoje magacine za On-line prodaju lokalno, organizovao i pokupio kvalitetniju China proizvodnju, dilovao preko HK (HongKong) na razne nacine, probio se, iskoristio momenat avionskog prevoza baterija (kao opasne robe Li-Po itd.) dok nisu poceli da padaju avioni i dok avio prevoznici sa osiguranjima nisu definitivno takoreci ukunuli prevoz...
DHL, FEDEX, UPS i dalje prevoze svojim kargo avionima, ali je tu verovatno drugacija regulativa, a cena je zasigurno drugacija...
Sad najverovatnije kontejnere na brod i puni magacine velikih trzista, ali u ovom slucaju samo robom koja ipak ispunjava neke zahteve tih drzava i koja ima kupca na istom, a nas tu svakako nigde nema, nit smo trziste ... Ako pogledate ponudu HK Germany, tamo nema ni 15-20% artikala od originalnog HK, samo roba koja ipak ima neki kvalitet/cenu i koja mora da ispuni neke uslove da bi uopste dosla... Cena veca nekih 15%, treba prevesti blize kupcu, platiti dazbiine EU... i pored toga Nemcu jeftino, dobije to na kucu za par dana... NO LIMIT u Mah ili kilogramima (GLS unutar Nemacke max 10 Kg... znas li koliko je to baterija i ostalih gluposti, red velicina oko 1000 Eur), a prevoz 20-30 Eur...
Sa HK Nemacka nema muvanja ka sa originalnim HK, nema opcija po difoltu 30% od ukupnog racuna ili izaberi sam, nema "Custom Invoice"... tako je kako je i koliko je...

Radujem se sto ce se ponovo vratiti Nitro motori na avione i automobile... dosadna ova struja, bila skupa, a izgleda bice jos skuplja....
ili u svetskom trendu mali benzinski motori od 10cc pa na svakih 5cc na gore.... pa cemo opet da imamo full ugodjaj, em se dimi em se dere  :)aplauz

a na struju cemo da letimo ove mikro avioncice kojima je baterija ko 1/3 upaljaca (150Mah) u kesu iz "Tempa" moze da stane 1000 komada... cena ko skuplje pivo...

a letecemo i "drvene" avione, jer glow/benzin NE MOZE na ove avione sto se prave od izloacije za kuce... Dobro je sto je "drveni" avion globalno pojeftinio (drasticno), jer ovi ozbiljni na velikim trzistima imaju jeftine baterije i razne zabrane/regulative za goriva/avione i letenja...

Nemac Oliver iz Kraljeva koji je svratio na kaficu, kaze da bi smo mogli biti "RC Diznilend" destinacija za EU R/C ozbiljne letace (kaze ozbiljna kinta se tu okrece), jer nemamo nikakvu RC regulativu, jeftini smo: smestaj, klopa, zezanje i novi bi smo bili na tom, kako on kaze vrlo ozbiljnom trzisnom segmentu, Srbija RC avantura... samo kad bi bilo malo ozbiljnijeg rada/marketinga (i pomoci od Krstica). Kaze po Svici, Belgiji, Nemackoj i ostalom nemackom govornom podrucju weekend u nekom klubu se rezervise 6+ meseci unapred.... Ozbiljan svet, nisu kao nasa Auto-sekcija... (yay) (pijanoo)

RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

nedbojsa

Neće ta situacija trajati večito, naćiće oni već način da nastave po staraom. deo obaveštenja sa sajta "As a long term solution, HobbyKing will be implementing new shipping suppliers in the following days.". Veliki je to deo kolača da bi ga tek tako ispustili.

Sa druge strane nema samo HK Germany, ni 15-20%  artikala, već i ostala skladišta van HK. Što je donekle i normalno, ta skladišta pune samo robom koja se prodaje veoma dobro. pošto nisu oni baš toliko jaki da imaju sve artikle na svim lokacijama. Pa tako nemaju ni u Hong Kongu, već koriste to što su locirani u kini u bescarinskoj zoni, i većina dobavljača može za 1,2 ili 3 dana da im dostavi potrebne artikle tako da eliminišu potrebu da stvaraju zalihe, već se 90% poslovanja svodi na posredovanje između proizvođača i krajnjih korisnika. A cene su takve kakve jesu pošto nisu opterećene carinom, porezima... što nije slučaj sa skladištima van HK. Autralijanac je uvideo lepu šansu za zaradu u materiji kojom se bavi, otvorio firmu u HK i pravi pare. Ne posluje samo hobby KIng tako postoji mali milon sajtova koji su samo portali za posredovanje između kupaca i proizvođača pa tako rade npr. DX, Banggood, fasttech, tinydeal... i tako u nedogled.

Jedan od primera je fasttech gde se lepo vidi kako to funkcioniše i na svakom artiklu piše da li je na stanju ili treba x dana da ga dobave, pošto poručite oni kontaktiraju prodavca i kada dobiju potvrdu od njega da će poslednji porućeni artikal biti kod njih u magacinu oni u porudžbini lepo napišu ovo stiže tad ovo tad a očekivani datum slanja je tad. I onda nema nedoumica zašto mi ne šalju, šta čekaju, prošlo nedelju dana a oni još nisu poslali... Isto tako na većini tih prodvnica se vidi da jedan isti artikal imaju sa po tri različite cene, što je još jedan dokaz da rade samo kao posredniči portal svaki dobavljač dostavi šta nudi i cene, kada ubaciš u korpu sijalicu sa šifrom artikla xxxx8 oni kažu "miki" pošalji  ali ako ubaciš istu tu sijalicu sa šifrom artikla xxxx3 oni kažu "žiki" prodali smo još jednu tvoju sijalicu pošalji nam je u skladište....

klasičan slikovit primer:

I sad džabe ja njih da cimam što ne šalju kada su jednu stavku imali odmah na stanju, druga je danas stigla, a treća je zakazana za slanje za 24. okt i prilkom naručivanja je stajalo 10+ dana za slanje. Ali sve lepo transparentno piše i onda nema potrebe za cimanjem customer support-a kada je sve transparentno. Da i drugi imaju isti odnos uštedeli bi nam živce, i manje bi imali nezadovoljnih mušterije... a svi dole u HK radi po istom principu.

Takođe čisto zavaravanje je da evropljani, amerikanci ... rusi poručuju isključivo iz lokalnih skladišta pa čak i kada ima tog artikla u lokalnom skladištu na stanju. Net obiluje komentarima baš sa tih tržišta da im je jeftinije i brže da poruće iz internacionalnog skaldišta nego iz lokalnih skladišta, niža cena artikla i niža poštarina obično rezultuju i tamo nižu krajnju cenu sa bržom isporukom...

Englezi već par meseci neće da transportuju ni kopnom litijumske baterije, kada je UK mail izašao sa obaveštenjem, dileri rc opreme iz UK su u neverici gledali a onda ishitreno spustili cene na 30% od maloprodajne kako bi pre roka ispraznili magacine, ko je pratio situaciju i imao para pri sebi mogao je da se snabde litijumskim baterijama po ekstra povoljnim cenama.

A opet transportuju pošte i daleko opasnije stvari avionom... npr iz US, EU ali se plaća takozvana Hazmat taksa za opasne materije, zbog drugačije manipulacije i načina pakovanja...

Polako samo budite strpljivi neće biti prvi put da se tresla gora, a rodio se miš!

edit: eto ti ideje Zajko para imaš iznajmi magacin u nekoj od bescariskih zona u Srbiji, dobavljaj isto to što si dobavljao i do sad ponudi na netu po cenama bez carine i poreza pa da vidiš kad krenu i nemci da kupuju od tebe, poto će cene biti daleko povoljnije, na artikle manje vrednosti npr ovde bi mi u srbiji na tvoje artikle do 50€ plaćali samo porez, preko tog iznosa i carinu ali 10% umesto 20% koliko ti sad plaćaš pošto poštom ide carinjenje po skraćenoj proceduri, ali bi opet verovatno bilo jeftinije nego sad... a isto tako bi bilo i za druga tržišta, jedino bi rokovi isporuke bili pomereni na nekoliko dana umesto danas za sutra... A ljudska psiha je čudo, kada vidimo model za 75€ umesto za 120€ poručiću taj za 75€ i ako trebam da sačekam par dana više i na kraju mi izađe možda i skuplje...
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Sava

mmmm Po svoj prilici tu se nešto drugo iza brda valja. Koliko je samo uređaja za komercijalnu upotrebu koji sadrže baterije i treba ju ih kao potrošni materijal. Da li znači da će vam biti oduzet mobilni telefon ili laptop pri ulasku u avion. Naravno da neće.Naše modelarske baterije su girice na tržištu baterija, a mi živimo gde živimo i svaka kuga će na nas. Šta je sa elektro automobilima, po tome su to bombe na putu u kojima ima baterija kao kod svih modelara Srbije zajedno. Ti likovi iz HK su se nešto zamerili prevoznicima i dok ne olade biće ovako. Dotle će Srbija postati raj za glow motore jer sreća nećemo u EU za jednog životnog veka, jer će oni odmah i tu pošast zabraniti.
Nema nam druge nego kao Kubanci, sami praviti baterije i Lajdenske boce.  :_D
ex pseudonijum: licider

nedbojsa

Najmanje ja Savo tu kriv HobbyKing oni su išli legalnim kanalima grupno singapurska pošta preko švajcarske pošte za evropu avionom  u kontejnerima namenjenim za trasport opasnih materija... Večina drugih prodavaca, po najviše privatna lica, su na ebay-u, alibabi... prodavala litijumske baterije i slali ih CN, HK, poštom... kada su avio prevoznici i pošte shvatili razmere i koje su količine u pitanju onda je nastao problem. A problem je da složićemo se realan, pošrto se nije znaloo da pošiljke imaju litijum i druge opasne materije, pa sa njima nije rukovano na način na koji treba rukovati takvim pošiljkama i nisu trasportovane samim tim u odgovarajućim kontejnerima, što bi rekli svai let je bio sa bombom u avionu!Zamisli scenario da se li po baterija upali u kontejneru sa 500kg pošilljki hartije, plastike...
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."