Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

tataBulik

Kao što reče Zoran, omogućili su slanje uz razumnu cijenu, barem za Crnu Goru. Vidim da prilikom procesuiranja porudžbine postave jasan cjenovnik u zavisnosti od težine i prisustva LiPO. Cijene su nešto jače, ali ništa spektakularno.

Ono što me je iznerviralo je to da kada sam, prije dva - tri dana poručio neke elise, pa rekoh da uzgred poručim i one male AAA NiMH baterije od 900mAh, kurve su ih prilikom obračuna svrstale u LiPO i to fino sabrali 2 kom x 900mAh = 1800mAh i automatski mi porudžbinu svrstali u skuplji šiping cjenovnik za LiPO!!!
Naravno da sam ih uklonio iz basketa i nastavio plaćanje 15-ak € niže cijene.

dusan.milenkovic

Meni fedex nije uzeo ni dinara, doneli na gajbu..... A carina..... zavisi na koga naletis.... zakon je  takav da im ostavlja prilicno prostora za slobodno tumacenje i primenu....

Sava

Kuris (City) nije znao da mi da bilo kakvo obrazloženje, osim da platim izrečeni iznos. Nevredi ni priča da otvore paket i uvere se da nema ni "L" od LiPo baterija. Sve je zakuvao HK. Ovo je definitivno POSLEDNJA pošiljka od njih jer šta sam sve preživeo oko tog us....g  paketa nije vredno nikakvih para. Šta će se desiti do kraja, nije mi jasno jer sam ja odbio da primim paket. Sva je sreća pa je na putu pošiljka sa istim sadržajem, ali bez baterija, imam svoje poštenje i nema tih para za koje ću ga izneveriti. Naš drugar će dobiti naručeno, doduše sa malo zakašnjenja. Koliko će me cela ujdurma koštati, živi bili pa videli.  :sljus
ex pseudonijum: licider

petar

Ja imam veoma negativna iskustva sa fedexom (doduse kad sam se dobro nekoliko puta opekao od njih zaobilazio sam ih u sirokom luku od pet kilometara....).

Meni su samo jednom doleni paket na kucni prag, ispostavilo se da su ga ovde na Beogradskom aerodromu pregazili dostavnim vozilom (narucio sam nesto nalik na maticnu plocu) onda prepakovali u novu fedex_ovu kutiju i tako mi predali. Bilo mi je odmah sumnjivo cim su dosli kod mene, normalna vrednost carine i PDV, ne deru mi kozu..., pomislio sam neverovatno... bas lepo..., a kad je momak iz fedex_a odmaglio, a bio je sav u zurbi...., kad nisam pao u nesvest kad sam otvorio paket....

I sad mi opet nije jasno, znaci nisu ti nista dodatno naplatili. Znaci ne zalim se ja na carinu niti na PDV.... to je normalno, nego nije normalno da neko ocigledno krsi zakon, naplati ti recimo umesto 25-35% recimo 250%, ili ti ne da da uvezes nesto sto imas da kupis i ovde po radnjama kao fiziko lice, znaci dozvoljeno je da kupis..., a ono ti neda da ga kupis povoljnije (sa sve carinom, PDV, transportom i carinskim pregledom ispadne povoljnije...), e to ne moze.... jer se nekom nesto diglo....

Znaci sad sam opet u zabezeku..., koliko bi ispalo da uzmem neke baterije recimo da kostaju na HK sve zajeno 100$, koliko bi me doslo "na kucnom pragu". Ranije kad je putovalo obicnom postom koja je kostala recimo 10-20$, na sve kad se zaracuna placalo se oko 35% (znaci carina, PDV i ostalo na vrednost robe i postarine). Koliko bi me sad sve kostalo.

Pozdrav,
Petar

ak

Quote from: petar on November 23, 2013, 03:03:30 PM
Zdravo ljudi,

Jel' sam ja to shvatio dobro ili ne, da HK salje baterije samo fedex_om?

Posto je fedex u Srbiji bezobrazno skup, a usluga im je sramota... To prakticno znaci da vise nema jeftinih, a kvalitetnih baterija, bar ne u Srbiji.

Iako je ovo "tezak off topic" sto ono prokomentarisa neko za moj kometar....  da li neko zna kako se carina ponasa otkako su dozvolili u ovoj nam bednoj drzavi da imamo paypall?

Ranije, carina nije bila normalna, a ljudi zaposleni u njoj su bili u najmanju ruku zreli za posmatranje u nekoj mentalnoj ustanovi... (ali sta cete takva nam je i drzava, pa joj takvi ljudi odgovaraju...).

Sad me zanima otkako nam je dozvoljen paypall da li se ista pozitivno desilo? Pod pozitivno mislim da ne zaracunavaju carinu na vrednost kao da je roba nova, ako se vidi sa sto kilometara da je
recimo izgrebana i koriscena godinama... Znaci da li su carinici poceli da rade svoj posao kako pise u zakonu ili i dalje rade sve suprotno od toga, a pravdaju se da rade po zakonu... (ne znam samo kom zakonu...., posto ga oni tumace kao da nisu zdravi..., a neki i nisu).

pozdrav,
Petar
Ja ovo shvatam kao retoricko pitanje.
Da li se postuje zakon u Srbiji? Naravno da ne, pogotovo ne od strane same drzave i drzavnih sluzbenika.
Po principu stare narodne, kadija te tuzi, kadija ti sudi.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

azoran

Kao sto rekoh posto su nam omogucili ponovno narucivanje baterija sa HK,odlucio sam da iste i porucim.Jeste da su cene nesto vece u poredjenju sa prethodnim porudzbinama pre svih desavanja u HK ali nista strasno.Ono sto je za mene novost to je da je posiljka krenula sa Fiji-a.Verovatno je u posti na Fiji-ju  slabija kontrola posiljki sa Lipo sadrzajem.Javicu vam koliko je bilo potrebno vremena da posiljka stigne.

Sava

Nisam ja birao prevoznika, pošiljku sam uplatio 25.9. da bih posle par dana dobio mail od HK da nemogu da šalju LiPo baterije i da traže način da ih pošalju. Odgovorio sam im da nisu u pitanju LiPo baterije, ali avaj, oni ko švaba trala la, uzjogunili i bez moje saglasnosti poslali paket FedExom uz napomenu da me neće koštati ništa više nego što sam već platio. Slušao sam loša iskustva sa FeDexom i evo vraga na moja vrata. Sutra šaljem mejl HK pa neka oni plate 400$ poštarinu ili šta ti ja znam. Vrednost celog paketa je 51 $. Jako bih voleo da saznam specifikaciju koja ja doterala do 400$.Težina paketa je 420gr. Verovatno 1$=1gram.

saxpg

Savo, mislim da ce se to zavrsiti tako sto ce se paket vratiti u HK, a oni ce vam odmah poslati drugi, i prije nego se taj vrati do njih. Samo bezveze toliko cekanja zbog par nesposobnih ljudi.

miša2002

Savo

Prijavi što pre HobbyKing-u i navedi tj kopiraj njihov dopis tj meil sa informacijom o načinu na koji ti šalju, kao i broj narudžbine. Ne trebaju ti nikakvi "tracking number-i".
To što su ti tražili je FEDEX (i raznorazni kuriri) tražio. Da je carina imao bi posebnu potvrdu, koja ide uz pošiljku a ne u pošiljci ili već.
Veruj mi da HobbyKing i carina tu nemaju nikakve veze, a pogotovo ne HobbyKing.
Kad im sve lepo objasniš, ne daj nikakav predlog o rešenju problema, već ih pitaj za njihov predlog rešenja.
Nemoj da ideš preko "Live chat", nego na "customer suport".Selektuj onih par izbornih opcija i što tačniji "američki" prevod.
Za dva dana, maksimalno, daće ti predlog ili zatražiti neku dodatnu informaciju.
Poštarinu nemaju običaj da refundiraju, ali, u ovom slučaju, moguće je i to da se desi!
Pošto si već naručio isto to, navedi i broj te narudžbine i neka ti to prebace u bonus poene, pa ti posle pazari šta hoćeš...

Nisam imao konkretnu problematiku ala "FEDEX" tako da ne znam šta će se dalje desiti, ali pretpostavljam da će ti HK predložiti da ti organizuje novu pošiljku, što podrazumeva i poštarinu...

Ponoviću još jednom: HobbyKing i naša carina, nemaju prste u toj FEDEX-čorbi !

Pozdrav
Miša
#FFCC00

firebird

Meni je malo neobično da ti je kurir Citya doneo Fedex paket, koliko znam i do sad koristio (ne vezano za HK)  uvek je Fedex imao svoje kurire? mmmm

Sava

Jasno je dao beli dan da carina nema ništa sa celom pričom jer je vrednost ispod 50€, ceo slučaj je napravio FedEx koji je nošao paket više od mesec dana. Nisu mi ponudili nikakav dokumenat, nego samo klasična potvrda o iznosu i adresi kao kada nose običnu  pošiljku u unutrašnjem prometu. Pošiljku sam vratio, odnosno nisam je ni uzeo jer jednostavno jeftinije je da se odreknem i onog dela što sam platio HK. Videću u ponedeljak šta mi je dalje činiti posle razgovora sa Fedeksom, verovatno ću obavestiti i Pay pal kao i HK. Desetostruku vredvost tamo neke drparine sigurno neću platiti.

sman

Ja sam negde pisao da sam imao slican problem sa TNT brzom  postom. Oni su mi trazili da platim spediterske troskove pa plus carinu i trista cuda... :sljus
Ja sam se naravno odrekao te posiljke. Obrazlozio sam  problem kod HK, i na pitanje zasto su mi poslali posiljku brzom postom (kad ja to nisam trazio) , oni  su mi rekli da su zeleli da mi posiljka brze stigne. :)aplauz  Posle svega vratili su pare ali bez postarine. (pijemo)

miša2002

Savo
Mislim da si malo zakasnio za PayPal. Iskreno, ne vidim razlog za to, a i ništa nemaju sa Fedeksom, u konkretnom slučaju.
Pročitaj, još jednom, ali pažljivo, moj prethodni post i idi proverenim "stazama" ili ti u prevodu; nemo' da ga mrsiš i turpijaš. Sa Fedeksom nećeš postiči ništa, pod uslovom i da uspeš da "safataš" nekog od njih...
Nemoj posle da kažeš da ti nisam rek'o!!!

Pozdrav
Miša
#FFCC00

pnedic

E moram da priznam da me u zadnje vreme najvise nervira ovo muljanje nasih paketa na relaciji carina - posta i ko zna gde jos. Od kada paket udje u nasu zemlju, tj od kada nasa posta ima track informaciju, pa dok konacno stigne u moje ruke ili me pozovu na carinski terminal da preuzmem paket, prodje skoro 10 dana.
Strpljivo iscekam ono vreme sto mu treba da stigne do Srbije, ali ovo dalje mi vec ide na zivce. Ranije taj period (sa ili bez carine) bio oko 2-4 dana. A sad Bog sveti zna sta muljaju. I na kraju necu ni platiti carine nit nekih ekstra troskova (posto su vrednosti ispod 50E). Pa i da platim, nema veze.

Konkretno jedan punjac za baterije (koga sam platio preko ebay-a ) je stigao u Srbiju 19.11. Jos uvek je na "GPC Beograd - otprema" gde je tako od 20.11.2013 u 10:52. 5 dana, a da li je dosao na carinu ili ne, nemam pojma.

nedbojsa

Negde sam pročitao da su se carina i pošta dogovorile da krenu sa dvosmenskim radom kako bi mogli da obrade sve pošiljke u zakonski propisanom roku.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."