Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

matic

baterije mi salju preko     Express Mail Service to SERBIA (Lipo) 500g - 999g US$28.66
A stanicu  International (Registered) Air Mail 1.5kg US$23.59 Pitao sam ih zasto nemam link za traking, rekli su mi ako sam dobro razumeo da ce biti naknadno postavljen link jer se ceka na stanicu od 3 do 5 dana. Opet kazem ako sam dobro razumeo, a za baterije nisam pitao

Milosh

magic

Pre skoro mesec dana 18.11. HK mi je poslao paketic sa cudnom tracking oznakom LX000000XXFJ.

Preko 17track neta sam je ulovio i umalo se nisam slogirao

Date    Time   Location Service Area   Details
Nov 29, 2013   11:30PM    Yugoslavia - Belgrade     Parcel items received at delivery exchange
Nov 29, 2013   11:30PM    Yugoslavia - Belgrade     Parcel items in transit at next postal exchange
Nov 24, 2013   1:36PM    Fiji - Nadi     Dispatches created

posiljka je isla preko Fiji-ja!

Ajde lepo je da je barem stigla u Yugoslaviju  lol, ali mi je cudno to da je nas domaci track and trace ne vidi? Jel ima neko neki predlog sta da radim ili dokle da cekam da se ne pojavi?

poz
Veljko

miša2002

Pošiljka LX xxxxxxxxx FJ mi je uručena juče, a na pošti i dalje nema ništa ?
HK mi je poslao broj još 09.11.
Nigde nisam uspeo da vidim "tracking" !
Pitao sam, u međuvremenu, HK suport o tome. Odgovorili su da to zavisi od naše pošte i da je vreme od 6 do 39 radnih dana !!!???
Čemu služi ono "registered" ako ga nigde nema?

............
We are sorry for the inconvenience that may caused you. Regarding your concern, we checked that your orders xxxxxxxxxxxx and yyyyyyyyyyyyyy was still under its transit time. Your courier was Post International Registered Mail with 6-39 days transit time. We kindly ask for your patience regarding within this issue.

In case you will not receive your order within the allotted time. We kindly advised you to contact first your local post office and customs to check your parcel using your tracking number. It might have been there waiting for you to claim.
..............

S obzirom da je odskora ovakav broj u upotrebi, i da imaš trag o prispeću, ja bih se raspitao u tvojoj pošti, ako ništa drugo, ono bar da znaš koji je postupak ili već.

Pozdrav
Miša
#FFCC00

magic

OK hvala na informaciji. Ja sam dobio broj 15.11. sto znavi da bi posiljka trebala da mi bude isporucena u narednih 7 dana.

poz
Veljko

disljenko

Jedno pitanje, poslata mi je posiljka sa HK-a 4.12 i stoji mi ovakav broj za pracenje 0005xxx, procitao sam u nekom predhodnom postu da bi trebalo ovaj broj da azuriraju u neki drugi kroz 2-3 dana medjutim kod mene ce sutra 7 dana i jos stoji taj isti. Dali je ovo uobicajno ili da kontaktiram njihov korisnicki centar?

miša2002

Dokle god ti stoji taj broj, pošiljka još nije poslata. Kad je "pošalju" dobićeš broj sa LXxxxxxxxxxFJ...
Ja sam 02.12. dobio taj fantomski broj, a 09.12. i broj za praćenje, samo ne znam gde i kako?
Pročitaj prethodna tri posta i biće ti sve jasno.
Sve mi se čini da su ove pošiljke ko preporučeno pismo i nigde se ne pojavljuje (usput) ... Slične pošiljke sam dobijao i preko SG pošte, ali su mogle da se prate, doduše sa desetak dana zakašnjenja i broj im je bio RFxxxxxxxxxSG...

Znači, naoružaj se strpljenjem i pomiri se sa mnmum mesec dana !..

Pozdrav
Miša
#FFCC00

matic

Imam ja jedno pitanje. Narucio sam stanicu sa hk poslali su je 4. 12. Ali nemam traking na hk danas sam proverio na sajtu poste i postoji trakong broj. Ovo mi je ispisalo 09.12.2013 14:26:00CN - 100614 cn 100614 stoji pod rublikom mesto zna neko sta znaci ovaj broj.

miša2002

Ako bi mogao malo bolje da definišeš pitanje!? Gde ti je ispisalo to što navodiš?..
Takav traking broj ne postoji !
Svi imaju 13 cifara tj kombinaciju dva slova na početku i kraju, a između 9 brojeva.
Naravno, postoje i druge kombinacije, ali su one za nešto drugo !

Pozdrav
Miša
#FFCC00

nedbojsa

CN 100614 - ti je prijemna pošta, tj. paket je primila china post.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

azoran

Kao sto sam obecao evo malog update informacija vezano za sve one cije posiljke idu preko poste u Fiji-u i pocijnu sa sa puno nula.Posiljka je posle 17 dana od dana dobijanja broja za pracenje stigla na carini.Pretpostavljam da ce im trebati jos jedno 4-5 dana dok ne izvrse iporuku.Inace je posiljka sadrzala lipo baterije. (pijemo)

magic

Evo od danas mi se posiljka iz Fiji-ja vidi i na nasem Track&Trace  :)aplauz.

poz
Veljko

Miki Va

Quote from: miša2002 on December 11, 2013, 03:29:22 AM
Dokle god ti stoji taj broj, pošiljka još nije poslata. Kad je "pošalju" dobićeš broj sa LXxxxxxxxxxFJ...
Ja sam 02.12. dobio taj fantomski broj, a 09.12. i broj za praćenje, samo ne znam gde i kako?

http://www.postfiji.com.fj/pages.cfm/services/track-trace/

miša2002

Quote from: Miki Va on December 13, 2013, 01:13:21 AM
Quote from: miša2002 on December 11, 2013, 03:29:22 AM

http://www.postfiji.com.fj/pages.cfm/services/track-trace/

Pogrešno si shvatio, broja nema nigde ni na jednom tracking sajtu ili kako već da nazovem to...
Pa prvo sam kod njih i gledao...
U svakpm slučaju ti hvala, ali broja i dalje nema nigde !!!

Jednu takvu sam već dobio, pre neki dan, ali i dalje nema nigde traga o njoj, iako im piše da osvežavaju bazu svaka dva sata !!!
QuoteThe Track & Trace records on this website are updated every two hours. Please note that currently only records after 11th of July, 2011 are displayed. Should you experience any difficulties please do not hesitate to contact us.

Pozdrav
Miša
#FFCC00

disljenko

Kazete da treba da posalju taj drugi broj za pracenje, meni je posiljka kao poslata 4.12 ali mi jos stoji onaj broj sa nulama ovog oblika: 0005xxx, ali mi i evo posle 10 dana nije promenjen ovaj broj. Da li oni to salju na mail ili umesto ovog se pojavi taj drugi?