Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

drjack

Ja cu debelo da razmislim da li cu da narucujem iz Kineskog HK nesto skoro.
Posiljka placena 5.12. prvo otisla na backorder iako je sve bilo na stanju u trenutku porucivanja,  cekala do 23.12 da se kompletira , poslata preko Fiji post. tamo stajala do 21.1. pa vracena u Hong Kong, odatle isti dan odletela za London i tamo joj se gubi trag.
Dakle nije u pitanju Kineska Nova godina vec njihove sulude kombinacije slanja, sto ce ih siguran sam ako nesto uskoro ne promene  kostati u buducnosti.

matic

Ja sam kontaktirao paypal da uzmem pare nazad ako je moguce

Ljuba kv

Ja sam moju posiljku platio 8.1. a poslta je 14.1. i do sada nema nikakve informacije o njoj, bas ni jednu tracking informaciju nisam uspeo da pronadjem. Na svakom sajtu mi pise da proverim tracking broj ili da pokusam ponovo za 24h i tako vec 25 dana. mmmm

firebird

Ne mogu da verujem, reko 'ajd malopre da proverim, kad ono na sajtu nase poste se pojavio paket koji sam platio 26.12. Ovog prethodnog jos nema nigde, al sam srecan makar zbog ovog. oo))

Sad da vidim kako cu da prodjem kod nasih  ")

ak

Bas me oraspoloziste sa komentarima. Meni jos posiljka nije ni krenula jer su mi dve stvari na backorderu.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

pnedic

Ni meni se situacija nije promenila. U medjuvremenu posiljka je dobila jos jedan, novi, track broj. Prema prvom posiljka je na aerodromu Hethrow u Londonu (od 28.01), prema drugom posiljka je u Italiji "poslata dalje" (od 30.01).
Ovi iz HK se prave blesavi i plasiraju mi bajate informacije.

drjack

Daj link, na kom si  pronasao da ti je posiljka mrdnula iz Londona za Italiju...

pnedic

Quote from: drjack on February 10, 2014, 07:01:23 PM
Daj link, na kom si  pronasao da ti je posiljka mrdnula iz Londona za Italiju...

E j... sad ne mogu da pronadjem mesto gde sam dobio informaciju da je posiljka promenila broj pa sad kao sto sam pomenuo za stari broj je zadnja lokacija London a za novi broj traking vodi u Italiju i tu joj se gubi trag. Ovo su linkovi na kojima gledam oba broja.
http://www.trackitonline.ru
http://www.17track.net
http://freipost.com/
www.postfiji.com (ovo je Fiji post)

nedbojsa

To što uđe u Italju nikada više ne izađe, kod njih postoji ogromna crna rupa koja jede pošiljke. Zbog izuzetno velikog broja nestalih paketa 95% prodavaca ne šalje robu za Italiju.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

pnedic

Jeeeeeee  (yay)
Posiljka se pojavila u Srbiji ! Sada je u statusu za carinjenje. Danas se pojavila pod prvobitnim track brojom LX....FJ.

Nadam se da ce i vama ostalim slicno da se desi !

Ljuba kv

I meni se danas posiljka pojavila u Srbiji (yay) To je prva informacija koju sam dobio od kad sam je porucio :sljus

drjack

Moje posiljke jos nema, pa sam malo chatovao sa Kinezima, sad je najaca fora da su datum slanja na mom nalogu iz HK po drugi put promenili i kao posiljka je posla iz HK 23. jan  a u Londonu je od 23. jan. Inace placena je 5.dec 2013. Malo sam povikao na njh i evo sta su mi odgovorili sa njihovim copy-paste preterano  ljubaznim odgovorima:

We apologized for the inconvenience this may have caused you. I know this is really frustrating and I would feel the same if I encountered the same problem. I understand that we informed you that your order was posted last 23/12/2013. But unfortunately the shipping courier of freipost dispatched your order to overseas on Jan 21, 2014. We are fully aware of this issue with regards to our courier. We are still taking corrective actions to avoid this incident from happening again in the future. And due to an unforeseen circumstance, some orders that was shipped to the Freipost have no tracking information to our warehouse and it seems your order is one of the few that were affected.Since the online tracking doesn't work for now, the tracking information will be fixed later on since the shipping company is handling a lot of orders from us thus making them unable to update their system as of the moment. We have raised this issue with them already as we are having lots of complaints from our customers about this and they said that they will be solving this issue soon. Rest assured that even if it is still not updated, your parcel is already on its way to your address.

For now please kindly expect your parcel in 6-30 days from Dispatched date of Jan 21, 2014
If you do not receive any until 30th day, please contact your local post office. If still no news from them, please contact us again so we can further assist you.

Again, in behalf of HobbyKing, we would like to apologize for the inconvenience that this may have caused you. Your utmost understanding and patience on this matter are greatly appreciated.

matic

Moja posiljka je na carini. Posiljka je poslata 28 decembra, ali sam ja pokrenio povracaj novca na paypal-u i kada se pojavio na nasoj carini otkazao sam.

firebird

Kuc,kuc...dobar dan,890 dinara....izvolte,hvala lepo,prijatno.....

eto tako je protekao malopre razgovor sa postarom, doneo mi paket koji sam narucio 26.12, u njemu su bile baterije a ova kinta za carinu...

srecan sam sto mi je stigao makar ovaj...

proslo je 48 dana od momenta placanja do prijema na adresu, 44 dana u tracking sistemu.

pnedic

E sad ovi kod nas na carini spavaju. Paket(ic) cuci od 11-og u statusu "za carinu".
Valjda videli koliko je paket putovao do njih pa ko vele, ajde sta se bunis, cekaj jos 7 dana.