Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

nedbojsa

U dinar tačno obračunali, porez i to je to, carinu ti nisu naplatili pošto paket ne prelazi 50€.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

radisa.radic

firebird

Radisa pa ti si dobro i prosao, meni je na zadnjim paketima bila vrednost u proseku oko 18-25$ i svaki put mi naplaceno po 450-480din. Tamo na onom carinskom obracunu lepo pise cifra u dinarima i porez 20%, al mi postar uzme jos jedno 100-130din preko toga pa sad ne znam dal je uzeo sebi za kafu ili nesto drugo .. mmmm
Sve jedno, ja sam bio srecan i kad su paketi stigli posle dva meseca , pa nisam hteo da se raspravljam.

nedbojsa

Tu je sve čisto 66 dinara ovaranje pošiljke na carini i 45 dinara provizija pošte za uplatu na račun carine!
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

radisa.radic

Ma nije neka para samo kad bi stizalo u ovom roku sve istog dana poruven jos jedan paket indentican nema mu ni traga ni glasa . mmmm

zbabic

Postanske cari!!!! (spava)
S budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

An-2 colt

Probao sam danas da porucim sa HK i dosad sam koristio Intezinu internet karticu.Sad mi trazi neku 3D viza karticu i uopste mi ne prolazi porudzbina!!!Da li neko zna o cemu se radi???!!!

pnedic

Quote from: An-2 colt on March 10, 2014, 10:44:35 PM
Probao sam danas da porucim sa HK i dosad sam koristio Intezinu internet karticu.Sad mi trazi neku 3D viza karticu i uopste mi ne prolazi porudzbina!!!Da li neko zna o cemu se radi???!!!
Ja ne mogu konkretno da ti odgovorim jer nemam Intezinu karticu ali:
da li si proverio u banci da li je kartica ok ? Da ti kartica ne istice uskoro ? Meni vise lici na neki lokalni problem nego na HK.
Jos jedno pitanje, zasto ne koristis PayPall za placanje ?

An-2 colt

Kartica je ok.Istice u maju 2014.Izgleda da cu preci na pay pall.

An-2 colt

Nisam bas upucen u PayPall pa ne bi bilo lose da napisete koju.

pnedic

Quote from: An-2 colt on March 11, 2014, 08:31:32 AM
Nisam bas upucen u PayPall pa ne bi bilo lose da napisete koju.

Auh, bilo je price na tu temu ovde.
Treba da kreiras svoj PayPall nalog kojeg vezujes za tu karticu koju imas. Prilikom kreiranja PayPall naloga, skinu ti par dolara za verifikaciju kartice i adrese koje ti vrate (ili "zaborave" (fiu)) nakon uspesne verifikacije. U principu je vrlo jednostavno, samo ta verifikacije moze da "potraje" par dana. Ali vredi. PayPall koristis i za placanje na eBay-u.

Kod placanja na HK, kliknes da placas PayPall-om i to ide mnogo brze i jednostavnije nego upotrebom VISA kartice. Takodje kod placanja VISA karticom, HK ti naplati neki sitan iznos u $ - zato sto placas VISA karticom. Ovo nije neki iznos ali je mene to porpilicno nerviralo. Zasto tako - nemam pojma.

nedbojsa

Mnogo je brže, jednostavnije, i jeftinije plaćanje paypal-om. Nakon klika mišem za plaćanje, status porudžbine je momentalno na stausu paid. Nema potrebe za kontaktiranjem korisisnićkog servisa da promene status u paid, nema povremenog slanja skena kreditne kartice... samim tim imaš osiguranje pa možeš vrlo brzo da vratiš svoj novac u slučaju da nešto krene kako ne treba...

An-2 colt

Na koju karticu konkretno vezujem paypall?Imam maestro na koji leze plata i tu internet karticu sa deviznim racunom.

pnedic

Quote from: An-2 colt on March 11, 2014, 09:16:32 AM
Na koju karticu konkretno vezujem paypall?Imam maestro na koji leze plata i tu internet karticu sa deviznim racunom.

Paypall vezes na onu karticu koju koristis za placanje preko interneta.

nedbojsa

Ne znam da li može maestro, ali ova druga sa deviznim sigurno može. Jedino je bitno da podesiš da ti naplata ide u valuti sa sajta na kome narućuješ, kako bi izbegao dvostruke, trostruke, konverzije deviza. a samim tim i do 10% skuplje plaćanje proizvoda. Podešava na sledeći način na home ekranu na paypal sajtu tj. pod My Account klikneš na Profile (ne samo prevlačenje miša da se otvori drop down menu pošto u tom slučaju imaš manje opcija) zatim klikneš na My money pa pod stavkom My preapproved payments klikneš na update onda klik na See Available Funding Sources (ili Set Available Funding Sources) pa klik na  Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hoćete da promenite opciju) zatim čekirati Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit .