Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

pnedic

Quote from: nedbojsa on March 11, 2014, 09:36:03 AM
Ne znam da li može maestro, ali ova druga sa deviznim sigurno može. Jedino je bitno da podesiš da ti naplata ide u valuti sa sajta na kome narućuješ, kako bi izbegao dvostruke, trostruke, konverzije deviza. a samim tim i do 10% skuplje plaćanje proizvoda. Podešava na sledeći način na home ekranu na paypal sajtu tj. pod My Account klikneš na Profile (ne samo prevlačenje miša da se otvori drop down menu pošto u tom slučaju imaš manje opcija) zatim klikneš na My money pa pod stavkom My preapproved payments klikneš na update onda klik na See Available Funding Sources (ili Set Available Funding Sources) pa klik na  Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hoćete da promenite opciju) zatim čekirati Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit .

Za ovo nisam znao. Sada sam ukljucio ovu opciju iako mi nije bas najjasnije bilo sta su oni tu napisali (tj kako su objasnili obe opcije :
1. Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency (koja mi je bila cekirana, valjda po default-u) i
2. Bill me in the currency listed on the seller's invoice (koju sam sad cekirao)

Ali gledao sam zadnje dve transakcije koje sam odradio. Kod OBE transakcije Paypall je odradio direktnu konverziju valute placanja u dinare. Prvi put je to bilo iz CAD (kanadski dolar) a drugi put (sa HK) iz USD. Nikakve konverzije u EUR nije bilo.

Da li u ovom mom slucaju mozda ipak da ostavim onu gornju (prvu) opciju ukljucenu ?

nedbojsa

Saberi iznos u dinarima x prodajni kurs dolara tj. u valuta koja je bila na sajtu pa vidi koliko si ustvari platio! Stavi kao što sam ti rekao Bill me in the currency listed on the seller's invoice,  a na samom sajtu na kom plaćaš biraj valutu palćanja. Bill me in the currency listed on the seller's invoice opcija je bila na defaulu do pre par meseci, onda su je promenili u onu drugu.

Kada ostaviš tenutnu opciju Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency  kao default opciju, prvu konverziju pravi pay pal koju ne vidiš na računu a drugu radi banka, nekada zna da se zakomplikuje pa npr platiš u evrima pay pal konvertuje te zaduži u dolarima, konvertuje dolare u evro, i bankovni račun ti zaduži u dolarima zatim banka za dinare kupi evre, pa konvertuje u dolarima... ne retko se dešava u poslednje vreme, ta opcija je nekada bila dostupna na jedan klik, a od skoro su je sklonili, duboko u sajt pa ne retko izadje poprilično skuplje. Meni se desilo da sam platio 6-7% skuplje zbog konverzija, a još par ljudi mi se žalilo da su im transakcije drastično veće od cene na sajtu. Svi su primenili ovo što sam rekao i sve se vratilo u normalu. Pogledaj na netu nisam ja izmislio toplu vodu, već sam na netu našao rešenje kada mi se desio problem. Imaš hiljade linkova gde se narod žali na dvostruke trostruke konverzije i probleme, i to širom sveta, onaj kupi u dolarima pay pal zameni dolare za evre pa onda ponovo evre u dolare itd. Problem sa ja imao, zatim još dvoica sa foruma sasa i aerofly i još par poznanika.

Ne moj da misliš da te teram uradi ovo ili ono koju ćeš opciju izabrati je tvoja volja i uradi kako ti hoćeš. Ja sam samo hteo prijateljsku sugestiju da dam kako neko ne bi prošao kao ja i još nekolicina ljudi.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

pnedic

@nedbojsa

Pa naravno da mi je stalo da bude sto manje konverzija na koje banke uzimaju proviziju pa zato i pitam i usvajam savete koji su razumno objasnjeni, kao ovaj tvoj.

Hvala !

saxpg

Quote from: An-2 colt on March 10, 2014, 10:44:35 PM
Probao sam danas da porucim sa HK i dosad sam koristio Intezinu internet karticu.Sad mi trazi neku 3D viza karticu i uopste mi ne prolazi porudzbina!!!Da li neko zna o cemu se radi???!!!

Ovo se zadnjih dana desilo meni i jos trojici ljudi u CG. Pise nesto kao "your credit card is not 3D verified" (nije bas tako ali slicno nesto)
Ljudi iz supporta naravno nisu znali nista o ovome, i mislim da je problem bio u Paydollar sistemu koji vrsi naplatu sa kartice. Moguce da su uveli neki novi sistem koji trazi novije kartice.

nedbojsa

Evo linka za 3D secure uslugu u Crnoj gori http://www.atlasbanka.com/files/atlascard/3D_Secure_program.pdf

Naravno ove usluge ima i u srbiji po bankama ali se treba tražiti aktivacija sada da li naplaćuju uslugu ne znam!

Malo informacija i na wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

saxpg

Hvala Nebojsa  ()-()
Raspitao sam se vec, moja banka nema 3D zastitu pa cu morati da izvadim novu karticu u drugoj banci.

Viper

Opet ne salju baterije iz HK ili mi se cini?

azoran

Kazu vrlo brzo ce da srede problem slanja lipo baterija.

An-2 colt

U Intezi nikad culi za 3D secure uslugu!

Prelazim na PayPall.

An-2 colt

Registrovao sam se na PayPal.Isao na opciju get verified.I tamo kao skinu 1.5 evra pa vrate i posalju neki kod koji moram uneti na paypal stranici.Kako ja dobijam taj kod???

saxpg

Kod ti se nalazi u banci. Trazis izvod iz banke na kome se nalazi transakcija, i u okviry nje ces vidjeti kod koji izgleda kao naprimjer : PayPal4682

Ako imas net banking to mozes i preko kompa. Nekada treba par dana da se transkacija pojavi na izvodu.

saxpg

pnedic

Quote from: saxpg on March 14, 2014, 07:53:47 PM
Opa!
Opet LiPo u fokusu...

QuoteURGENT - Malaysia Airlines Lithium Batteries

http://www.kspr.com/news/nationworld/URGENT-Malaysia-Airlines-Lithium-Batteries/21051646_24979054
:hehe :hehe :hehe
Ma da, kako da ne. Neko je glupom americkom PR-a rekao da su RC modelari sa svojim baterijama zapalili avion. I to oni Srbi ili mozda Rusi sa Krima. I to sve pa na CNN-u. Idioti nisu u stanju 10 dana da pronadju onoliki avion.

sasa

Quote from: pnedic on March 14, 2014, 08:14:57 PM
Idioti nisu u stanju 10 dana da pronadju onoliki avion.
[/quote]

A,da ga nisu oteli vanzemaljci  mmmm mmmm mmmm
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

pnedic

Quote from: sasa on March 14, 2014, 09:01:58 PM
Quote from: pnedic on March 14, 2014, 08:14:57 PM
Idioti nisu u stanju 10 dana da pronadju onoliki avion.

A,da ga nisu oteli vanzemaljci  mmmm mmmm mmmm
[/quote]

Mislis vanzemljaci :)